od X lat nosze się z zamiarem objechania PL dookoła i ze względu że wcześniej nie miałem jednośladu tak teraz mam WSK 125 to chciałbym tym motorkiem okrążyć naszą ojczyznę mniej więcej po konturze (mam już przygotowana trasę w nawi ).
Póki co mam ogólny zarys takiej wyprawy ale start z PPL woj wielkopolskie dalej na zachód w kierunku Świecka później północ wschód i tutaj planuje skupić się na wschodzie kraju dalej na południe do najdalej wysuniętej miejscowości i z niej juz w kierunku zachodu dalej w kierunku Żar skąd w stronę domu - całość około 3500km czas na chwilę obecną nie mam norm czasowych .
Noclegi oczywiście jak normalny człowiek -podróżnik czyli tam gdzie da sie rozbić namiot ( rzeki , jeziora itp) .
Jazda głównie drogami wojewódzkimi w dół raczej bez ekspresówek i jak najmniej krajówek bo wole pyrkać 60-70 niż pałować piździka.
Czy chodzi komuś tutaj podobny pomysł po głowie ? nie ukrywam ze miło by było pojechać w kilka osób na takich samych maszynach bo w razie awarii zawsze łatwiej naprawić itp dlatego też skłaniam się w kierunku jazdy WSK a nie suzuki