Rama jest z roku 83 jak się okazało wcześniejszy właściciel szykował się do poskładania Gila ze specyfikacji na rok 76, 77 postanowiłem kontynuować dalej prace nad WSKą według tej specyfikacji
Motor wypakowany z kartonu i przymiarka części:) W obecnej chwili motor jest wypiaskowany pomalowany proszkowo po świętach odbieram z lakierni fotki jak wygląda po lakierowaniu:) Pozdrowienia dla chłopaków z lakierni "Rekolor" za ogarnięcie tematu:) Na fotkach widać dwie ramy... tak drugą przy okazji oddałem w częściami gdyż jestem na etapie odkręcania dokumentacji i jak dobrze pójdzie to będzie następna sztuka do składania Garbuska z 78 roku ale o tym później w innym wątku:)
Silnik bębny zabierak jest w szkiełkowaniu u Audiobasa po świętach powinien być gotowy do silnika zakładam CDI szlif cylindra oraz mam oryginalny tłok R1
Poniżej fotka częsci aluminiowych oddanych do szkiełkowania Tutaj chciałbym na chwilę się zatrzymać i przedstawić sposób przygotowania części otóż jak wiadomo silnikm po rozłożeniu zazwyczaj jest usyfiony smary oleje itp to samo tyczy się bębnów kół po wstępnym umyciu benzyna efekt i tak jest nie do koońca zadowalający więc zrobiłem tak: Myjka ciśnieniowa Środek do mycia silników w moim przypadku Akra K2 i jazda spryskiwanie części strumień wody pood ciśnieniem i tak kila razy efekt można powiedzieć zadowalający ale zrobiłem taki myk ,że części po myciu akrą wrzuciłem do zmywarki (najlepiej robić to bez świadków:) tzn żony, dziewczyny,mamy:) ) no i efekt wyszedł super wszystko super czyste bez zabrudzeń na dobrą sprawę można byłoby tak składać no ale chciałem elementy wyszkiełkowane:)
Idziemy dalej chromy i tu miałem długiego zgryza gdzie oddać i wogóle naczytałem się róznych opini na temat różnych zakładów wkońcu zdecydowałem się i oddałem do użytkownika Grinch po świętach będzie zrealizowane
Fotki części do chromu Jak widzicie przy okazji niektóre elemty do chromowania oddałem odrazu na drugą WSKę natomiast bagażniki boczne są dla DamianM181086 jego WSK pod linkiem http://www.wueska.pl/viewtopic.php?f=71&t=20863 przy okazji to mój kuzyn

niektóre części do ocynku poszły razem z chromami części z nich oddałem do Audiobasa przy okazji ogarnie temat
Narazie to by było tyle jutro postaram się wrzucić kolejne fotki z zakupów które poczyniłem do odbudowy oraz na bieżąco będę rozwijał temat większość części mam już zakupionych także po świętach rusza montaż plan jest taki ,że motor musi być wyszykowany na 19 czerwca na zlot pojazdów zabytkowych w Oławie gdzie razem z kuzynem zaprezentujemy nasze WSKi:)