wsk perkoz nr 58
-
- Moje maszyny: perkoz
- Kontaktowanie:
wsk perkoz nr 58
Witam, po paru latach od odkrycia "skarbu" mojego taty, przyszedł czas na odkopanie go po ponad 20letnim postoju w stodole
rok produkcji 1977 a data sprzedaży 24 maja 1978r
nr silnika: 185640
nr ramy: 000058
rok produkcji 1977 a data sprzedaży 24 maja 1978r
nr silnika: 185640
nr ramy: 000058
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- fazerofz6y
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK BAK
S1EX GB
S1EX USA
S1 EX Canada
S2EX USA I inne - Lokalizacja: scotland
- Kontaktowanie:
Re: wsk perkoz nr 58
Piekny i kompletny 
Opisz ta cala historie sprzedania ,poszukiwan i odkupienia .
To to sa takie smaczki
O cene nie pytam bo dzeltenmeni o gotowce nie rozmawiaja ale czuje ze nie zaplaciles za niego tyle co to na portalu aukcyjnym stoi za ponad 40ty 🤭

Opisz ta cala historie sprzedania ,poszukiwan i odkupienia .
To to sa takie smaczki
O cene nie pytam bo dzeltenmeni o gotowce nie rozmawiaja ale czuje ze nie zaplaciles za niego tyle co to na portalu aukcyjnym stoi za ponad 40ty 🤭
- qpa
- Moje maszyny: mustang ttr
- Kontaktowanie:
Czytasz czy tylko zdjęcia oglądasz? Przecież napisał że motocykl od nowości w rodzinie.
Piękny egzemplarz
Piękny egzemplarz

-
- Moje maszyny: wfm 58r
wsk MO6 Z2 2Xzak
komar 64r - Lokalizacja: Laski
- Kontaktowanie:
Faktycznie skarb. Piekny i kompletny. Nic tylko zazdroscic.
-
- Kontaktowanie:
ta wsk'a jest w posiadaniu mojego taty ponad 30lat, a jest on jej drugim właścicielem
a o jego niepowtarzalności dowiedzieliśmy się oglądając legendy prl'u i odcinek poświęcony wueskom, opisywane były wszystkie modele i między innymi model perkoz jako najrzadszy z seryjnie produkowanych- na co mój Tato - o a ja takiego mam- to było 8lat temu-wtedy się tu zarejestrowałem
a po ilości otrzymanych wiadomości priv, później telefonów dowiedziałem się że jest to (już wtedy) coś warte, decyzja Taty nie sprzedam tego
minęło parę lat wska jak stała tak stoi u babci w sianie, i ostatnio kolega z pracy zamawiał sobie tłoczone znaczki do swojej wsk, wiec myślę kupię i tacie bo ma niedługo urodziny to się ucieszy

noi w tym tygodniu.... za koleją decyzja, wykopujemy ją z pod siana, mam nadzieję, że tato się ucieszy z prezentu - o znaczkach już wie- o wykopanym perkozie jeszcze nie
trzymajcie kciuki żeby do Świąt nikt się mu nie wysypał- tez i ja, i żeby dowiedział się o tym na miejscu jak zajedziedzmy na wieś odwiedzić rodzinkę
tato przez te 30lat swoje motocykle odpuścił, bo rodzina praca, i czasu brak hobby odpuściło, ale mechanikowanie mu nie przeszło, bo prowadzi warsztat samochodowy, wiec myślę że w wolnych chwilach będzie z przyjemnością reanimował swój jednoślad
a po ostatniej jego wizycie u mnie i reakcji na filmik
https://www.youtube.com/watch?v=uAP5b-y_QQc&t=19s
widzę, że zapał powróci
bo już opowiadał o tym jak to na pamięć znał te silniki 125czy 175 i 3godziny rozebrać złożyć i na zabawe pojechać to nic nadzwyczajnego było 
a o jego niepowtarzalności dowiedzieliśmy się oglądając legendy prl'u i odcinek poświęcony wueskom, opisywane były wszystkie modele i między innymi model perkoz jako najrzadszy z seryjnie produkowanych- na co mój Tato - o a ja takiego mam- to było 8lat temu-wtedy się tu zarejestrowałem
a po ilości otrzymanych wiadomości priv, później telefonów dowiedziałem się że jest to (już wtedy) coś warte, decyzja Taty nie sprzedam tego

minęło parę lat wska jak stała tak stoi u babci w sianie, i ostatnio kolega z pracy zamawiał sobie tłoczone znaczki do swojej wsk, wiec myślę kupię i tacie bo ma niedługo urodziny to się ucieszy

noi w tym tygodniu.... za koleją decyzja, wykopujemy ją z pod siana, mam nadzieję, że tato się ucieszy z prezentu - o znaczkach już wie- o wykopanym perkozie jeszcze nie

tato przez te 30lat swoje motocykle odpuścił, bo rodzina praca, i czasu brak hobby odpuściło, ale mechanikowanie mu nie przeszło, bo prowadzi warsztat samochodowy, wiec myślę że w wolnych chwilach będzie z przyjemnością reanimował swój jednoślad
a po ostatniej jego wizycie u mnie i reakcji na filmik
https://www.youtube.com/watch?v=uAP5b-y_QQc&t=19s
widzę, że zapał powróci

Ostatnio zmieniony 2018-03-10, 13:20 przez Smyk, łącznie zmieniany 3 razy.
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
W jakim był oryginalnym malowaniu?
-
- Kontaktowanie:
tato mówi, że błotniki popielate, a boki i bak, czerwone- niby ciemniejsze jakieś
właśnie miałem was o to pytać, czy da się dotrzeć do tego po numerze ramy, lub jakie były na perkozach kolory bo pasowałoby do tego wrócić
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Kolor zbiornika i boczków pewnie był bardzo podobny do tego co jest na lewym boczku - taki bordowy.
Fajny stan zachowania i kompletności życzę powodzenia w przywracaniu do świetności mam nadzieję, że będzie zgodnie z oryginałem
Fajny stan zachowania i kompletności życzę powodzenia w przywracaniu do świetności mam nadzieję, że będzie zgodnie z oryginałem

-
- Kontaktowanie:
Tak chciałbym żeby była jak najbliżej oryginały, a jak jest jakiś znawca modelu, to proszę o opinie odnośnie jego obecnej kompletności co mu brak co jest od nie takiego modelu itd. Bo szczerze to ja dopiero raczkuje w temacieMateusz WSK pisze: ↑2018-03-09, 23:36Kolor zbiornika i boczków pewnie był bardzo podobny do tego co jest na lewym boczku - taki bordowy.
Fajny stan zachowania i kompletności życzę powodzenia w przywracaniu do świetności mam nadzieję, że będzie zgodnie z oryginałem![]()
Jak na moje oko jest w miare kompletny, ale tak jak widać jest pełna osłona łańcucha a na zdjęciach innych perkozow jest tylko mała górna?
- mareckii91
- Moje maszyny: WSK M06-z2
- Kontaktowanie:
Fajna historia, też bym chciał żeby u mnie w garażu stał jakiś perkozik przykryty kocami przez 30 lat 
Remont takiego motorka to czysta przyjemność, powodzenia w pracach !

Remont takiego motorka to czysta przyjemność, powodzenia w pracach !
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Uważaj z tym chwaleniem się Perkozem na fb, a tym bardziej zastanów się 2 razy jeśli będziesz chciał to komuś dać do odnowienia!
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
Dokładnie! czasy takie ze mercedesa z kluczykami zostawisz na podwórku a WSK trzeba trzymać zamkniętą z alarmem i monitoringiem. U mnie chłopu Cz zwinęli bo garaż malował i pod balkonem postawił na kilka dni.
- wkzarci
- Moderator
- Moje maszyny: WSK 175 itp, itd.
- Kontaktowanie:
Tak jest Panowie, szczególnie że najlepsi "odnawiacze" już się oferują by Perkoza robić...
- DaViD
- Moje maszyny: WSK Lelek '76
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
WSK S2 '75 - Lokalizacja: Opoczno
- Kontaktowanie:
Świetny motocykl!Smyk pisze: ↑2018-03-10, 13:24Tak chciałbym żeby była jak najbliżej oryginały, a jak jest jakiś znawca modelu, to proszę o opinie odnośnie jego obecnej kompletności co mu brak co jest od nie takiego modelu itd. Bo szczerze to ja dopiero raczkuje w temacieMateusz WSK pisze: ↑2018-03-09, 23:36Kolor zbiornika i boczków pewnie był bardzo podobny do tego co jest na lewym boczku - taki bordowy.
Fajny stan zachowania i kompletności życzę powodzenia w przywracaniu do świetności mam nadzieję, że będzie zgodnie z oryginałem![]()
Jak na moje oko jest w miare kompletny, ale tak jak widać jest pełna osłona łańcucha a na zdjęciach innych perkozow jest tylko mała górna?

Osłona łańcucha powinna być zwykła prosta, co do kompletności to wszystko jest, wydaje mi się że kolor o który Ci chodzi to ciemny czerwony, raczej nie bordo. Jeśli chodzi o remont to postaraj się go zrobić sam, wiesz za co płacisz i "chcesz zrobić coś dobrze to zrób to sam" możesz wysłać silnik do osoby która takimi rzeczami się zajmuje i oddać go do lakierowania, ale żeby cały motocykl oddać to bym się bał

-
- Kontaktowanie:
Nikt poza rodziną napewno go nie będzie odnawiał , sam chętnie mechanikuje a mój tato prowadzi warsztat lakierniczy, a mechanikę też robi także wueska w dobrych rękach
Tak naprawdę to jak patrzę na te zdjęcia to już tak mi się bardzo podoba taki styl "zlomka" hehe
Tak naprawdę to jak patrzę na te zdjęcia to już tak mi się bardzo podoba taki styl "zlomka" hehe
- tomcio
- Moje maszyny: WSK125 76r. 3 x wsk 175 . Wsk BĄK
Błękitna garbata trójka - Lokalizacja: Miechów
- Kontaktowanie: