Renowacja WSK i 125 M06 B3 z 1975 r Po 16 latach postoju w stodole - FILM.
- hanomag
- GG: 0
- Moje maszyny: wfm 125
wsk 125
gokart wsk 125 - Kontaktowanie:
Renowacja WSK i 125 M06 B3 z 1975 r Po 16 latach postoju w stodole - FILM.
Zapraszam wszystkich do obejrzenia renowacji mojej wsk-i 125 M06B3 po 16 latach postoju w stodole .Poniżej przesyłam link do filmu i proszę o komentarze .
[link=][/link]https://www.youtube.com/watch?v=R9iHqH_scEg&t=390s
[link=][/link]https://www.youtube.com/watch?v=R9iHqH_scEg&t=390s
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2018-11-22, 02:46 przez hanomag, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moje maszyny: WSK M06B,WSK M06B1,WSK M150,WSK M06-64,
WSK M06L,WSK M06Z2 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Re: Renowacja WSK i 125 M06 B3 z 1975 r Po 16 latach postoju w stodole - FILM.
Jak dla mnie to słabo trochę wygląda lakierowanie całego koła ze szprychami i piastami. Jak będziesz kiedyś musiał poprawić centrowanie lub wymienić urwaną szprychę to dojdziesz do tego samego wniosku.
Dodatkowo te kartonowe uszczelki nie nadają się do niczego.
Slajdy trochę kiepskiej jakości w filmiku żeby ocenić resztę. Napisz parę dodatkowych słów co i jak było robione w jakim zakresie przeprowadziłeś renowację czy to dotyczyło tylko lakieru i niektórych elementów czy chromy pozostały oryginalne i polerowane, co z ocynkami.
Na filmie widać tylko nowe lakierowanie i nową drobnicę.
Wrzuć na forum lepszej jakości fotki po remoncie to koledzy którzy mają B3 lepiej się wypowiedzą.
Dodatkowo te kartonowe uszczelki nie nadają się do niczego.
Slajdy trochę kiepskiej jakości w filmiku żeby ocenić resztę. Napisz parę dodatkowych słów co i jak było robione w jakim zakresie przeprowadziłeś renowację czy to dotyczyło tylko lakieru i niektórych elementów czy chromy pozostały oryginalne i polerowane, co z ocynkami.
Na filmie widać tylko nowe lakierowanie i nową drobnicę.
Wrzuć na forum lepszej jakości fotki po remoncie to koledzy którzy mają B3 lepiej się wypowiedzą.
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy odnawiają motocykl i malują koła w całości...
Ważne, że nie poszła do huty.

- hanomag
wsk 125
Witam masz kolego racje z tymi szprychami w sensie centrowania badz wymiany szrych. Fakt nie pomyślalem o tym.Co do kartonowych uszczelek tez masz racje ale one tylko posluzyly mi jako szablon do zrobienia innych.(filmik przedstawia tylko w skrocie renowacje wsk-i i wielu zeczy nie pokazalem ).Ogulnie robilem cala i staralem sie za wszelka cenne wykorzystac powrotnie jak najwiecej elemetow orginalnych. Nie wszytkie udalo sie w 100 % uratowac w lsniacych jak z fabryki z okresu jej produkcji ale zalezalo na utrzymaniu orginalu kosztem jakosci nie zamienikow .
- hanomag
wsk 125
Wsk stała 16 lat w rodzinej stodole . Pomyślałem że szkoda jej bo w końcu wyląduje na przysłowiowym złomie. Decyzja zapadła zrobię jej remont i zostanie na kolejnych kilka lat w rodzinie. Nie jest to najlepiej odpicowana Wsk-a w polsce ale ja jestem zadowolony z efektów i starałem się przede wszystkim na tyle ile to możliwe złożyć ją na tych samych odświeżonych orginalnych częściach a nie zamienikach. Cel uważam za osiągnięty zostaje odświeżona i na kolejne lata w rodzinie . Pozdrawiam serdecznie Rafał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
...no faktycznie z tym malowaniem słabo to wygląda
. Zawsze jednak możesz to z czasem poprawić jak zechcesz przywrócić ten motocykl do oryginału, a przede wszystkim specyfikacji pasującej do roku produkcji. W tej chwili to trochę taki składak patrząc na niektóre części jak różne błotniki, zbiornik, lampę, kanapę, zabierak, wahacz, wizualnie silnik i inne nie pasujące po prostu do rocznika 75. Ale jeżeli to pierwsza Twoja renowacja motocykla to każdą następną przeprowadzisz tylko lepiej
.

- hanomag
wsk 125
kolego ale wsk-a jest od nowosci w mojej rodzinie i nie byla skladana z roznych czesci tak jak ja zakupili uzytkowali potem lezala 16 lat w szopie tak ja ja odnowilem na tych samych czesciach . I jest to moj pierwszy odrestaurowany motocykl .
- czankete
- Kontaktowanie:
...no nie zgodzę się z tym i przykro mi to pisać ale jak przejrzysz dział http://www.wueska.pl/viewforum.php?f=9 to nie zaprzeczysz, że to niestety składak. No chyba, że masz "szczepana" - to tłumaczyłoby podany przez Ciebie rok produkcji 1975 z 99% specyfikacją zwykłej trójki z lat 80-tych. Niestety nawet wówczas nie byłby to oryginał, ponieważ nie montowano przedniego błotnika głębokiego + tylnego płytkiego

- hanomag
wsk 125
I wcale tego nie neguje kolego bo masz w tym temacie ogromna wiedze a na pewno duzo duzo wieksza niz ja
. Lecz znam ten egzeplarz wsk-i bardzo dobrze posiada belna dokumetacje w raz z zakupem w polmo. wnioskuje po twoich odpowiedziach i twoiej wiedzy ze pewnie masz racje tylko ze ja bym obstawial ze tu sie wywrucili tam sie wywrucili i jak to w tamtych czasach zakladali od roznych modeli aby poskladac. suma sumaru przyznaj kolego ze warto bylo poswiecic sie z moiej strony i uratowac wsk-e pomimo ze nie jest idealem ale w sezonie krazy po ulicy cieszy z jazdy i fascynacji gapiow. pozdrawiam Rafał

- czankete
- Kontaktowanie:
...to musiał się dużo razy wywracaćhanomag pisze: ↑2018-12-01, 06:46Lecz znam ten egzeplarz wsk-i bardzo dobrze posiada belna dokumetacje w raz z zakupem w polmo. wnioskuje po twoich odpowiedziach i twoiej wiedzy ze pewnie masz racje tylko ze ja bym obstawial ze tu sie wywrucili tam sie wywrucili i jak to w tamtych czasach zakladali od roznych modeli aby poskladac.

- hanomag
wsk 125
Widze ze zadnej pochwaly nie dostane

- czankete
- Kontaktowanie:
...hanomag prosisz w pierwszym poście o komentarze, więc po prostu szczerze wyrażamy swoje opinie i uwagi. Naprawdę trudno piać z zachwytu czy oklaskiwać chociażby pomalowane w całości koła. To samo tyczy się podkreślanej przez Ciebie kwestii oryginalności i w ogóle zgodności specyfikacji tego egzemplarza z rokiem produkcji
...
...a z wyrażanymi przeze mnie czy innych opiniami nie musisz się zgadzać. Najważniejsze, że Tobie ten sprzęt się podoba, a jeżeli masz przeświadczenie, że to oryginał (bo teraz po takiej renowacji w pewnym sensie nim jest) to niech i tak zostanie
...

...a z wyrażanymi przeze mnie czy innych opiniami nie musisz się zgadzać. Najważniejsze, że Tobie ten sprzęt się podoba, a jeżeli masz przeświadczenie, że to oryginał (bo teraz po takiej renowacji w pewnym sensie nim jest) to niech i tak zostanie

-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Dokładnie, czarny lakier może i jest położony ładnie, ale te koła naprawdę psują efekt końcowy. Z drugiej strony jeździj tak jak jest, a niektóre rzeczy możesz przecież zawsze poprawić.