Kilka dni temu stałem się szczęśliwym posiadaczem wsk 125.

Cała przyjemność kosztowała mnie 1600 Polskich Cebulek.
Jakie mam zamiary co do tego motocyklu ?
Plan do końca roku to poddać motocykl całkowitej renowacji i przygotować do przyszłego sezonu.
Dzisiaj zacząłem działać z żółtymi tablicami, do 2 miesięcy powinny już gościć na tylnym błotniku.
Wymontowałem także silnik, rozebrałem, aktualnie jestem na etapie weryfikacji wnętrza.
Do wymiany na pierwszy ogień idzie wał i łożyska, korba miała takie luzy że świetnie nadawała by się do orkiestry dętej.
Nad wałem jeszcze się zastanawiam, łożyska na pewno wjadą FAG C3.
Na chwilę obecną zależy mi na złożeniu go do kupy aby jeszcze wykorzystać troszkę pogodę i polatać (choćby po lesie).
Z moich obserwacji wynika że brakuje do kompletu lusterka lewego wstecznego, stópek, reszta wydaje się być w porządku, jeżeli nie mam racji proszę o poprawę gdyż zależy mi na jak najlepszym odwzorowaniu oryginału.
Teraz Pytanie do was znawców tego tematu.
Czy jesteście w stanie określić dokładne kolory z palety RAL jakie posiadał ten motocykl ?
Pod czarnym lakierem widać pomarańcz i tego chciałbym się trzymać, jednak zależy mi na dokładnych danych lakierów Numer ramy powinien pomóc w weryfikacji : S01893629 udało mi się ustalić że to rok 1979 ? Tabliczka znamionowa nie do odczytu, nowa w trakcie nabijania.
Edit: Jest ktoś w stanie okreslić dokładny model ? Boczki wychodziły w plastiku że metal ?