Felgi
-
- Kontaktowanie:
Re: Felgi
Jeżeli się da to należy je wypiaskować... Kumpel robił to w swojej Panoni i świecą się jak lustro
Ale nie wiem czy u ciebie da się to zrobić.. Felgi mogą być mocno przeżarte i nawet to nie pomoże... A do tego to piaskowanie jest kosztowne, słyszałem... 

- Wężu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Pisakowanie jest tanie jak barszcz. Kumpel za wypiaskowanie całej SHL M06T zapłacił 40 zł. I oszcędził sobie tym samym kilku(nastu) godzin czyszczenia papierem ściernym.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
-
- Kontaktowanie:
To kumpel mnie w **** zrobił, że tyle zapłacił za te piaskowanie jego felg 
Nie klnij qrwa!

Nie klnij qrwa!
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
A wiesz ty co to jest http://www.google.pl" target="_blank ?
Wpisz najprostsze zapytanie (np. piaskowanie w gdańsku) i dostaniesz całą listę firm świadczących tego rodzaju usługi.

Wpisz najprostsze zapytanie (np. piaskowanie w gdańsku) i dostaniesz całą listę firm świadczących tego rodzaju usługi.
e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
- krzysiek-gdansk
- Kontaktowanie:
a po piaskowaniu nie są przypadkiem szare i matowe?? tak mi sie wydaje...a jak mu sie swieca to moze o chromowanie mu chodzilo... to drozej fakt
Patrzcie! Motórzysta!
Urodzony z kluczem w ręku....
Urodzony z kluczem w ręku....
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Weź proszę nie opowiadaj takich herezji. Piaskowanie bez późniejszego malowania lub chromowania/cynkowania/niklowania nie ma najmniejszego sensu bo powierzchnia od razu zaczyna rdzewieć - jak szybko, zależy to od warunków przechowywania.Jeżeli się da to należy je wypiaskować... Kumpel robił to w swojej Panoni i świecą się jak lustro
- Wężu
- Kontaktowanie:
Dokładnie, po piaskowaniu felgi wyjdą jak pomalowane szarą farbą. Potem dopiero się je cynkuje, chromuje czy maluje. Samo piaskowanie służy do usunięcia starej farby bez przemęczania się papierem ściernym. A zapłacił na pewno 40 zł bo sam przy tym byłem.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- fornal07
- Kontaktowanie:
Ja w WSK felgi dawałem do piaskowania i malowania proszkowego, zrobili mi to w tym samym zakładzie (właśnie w Gdańsku), robią tam telgi samochodowe. Efekt zadawalający, felga jest na pewno trwale zabezpieczona, zdecydowanie lepiej niż cynkowanie - ocynk jest cienki i łatwiej go uszkodzić, nie wiem jak w przypadku chromu, ale to już jest mowa o zdecydowanie większych kosztach. Za dwie felgi motocyklowe piasek + lakier proszkowy 50zł. Aha Pożarte felgi - pod farbą widoczne są wżery, ale z powierzchowną korozją tak jak właśnie moje - efekt naprawde dobry.
kosik ukończony, czas na WFM'64
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
No nie potem tylko jak najszybciej, natychmiast. Zwłaszcza jak już jest sporo wilgoci w powietrzu (np. deszczowy dzień albo jesień, początek zimy, itd). Bo podobno po takim piaskowaniu wyczyszczone powierzchnie bardzo szybko atakuje rdza. Jak zostawisz w garażu i "zapomniesz się" to po prostu trzeba będzie ponownie rdzę czyścić! Po raz drugi ta sama robota.po piaskowaniu felgi wyjdą jak pomalowane szarą farbą. Potem dopiero się je cynkuje, chromuje czy maluje.
e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
- Wężu
- Kontaktowanie:
Fakt, rdza atakuje szybciej ale nie jakoś błyskawicznie. Aluminowe części znajomemu leżały miesiąc pod wiatą i nic. Rrama, bak, błotniki czekały 2 miesiące czekały w lakierni na malowanie i też nie pordzewiały.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Gdyby aluminium utleniało się w miesiąc to pomyśl jak by wyglądały nasze silnikiAluminowe części znajomemu leżały miesiąc pod wiatą i nic

Odnośnie tego co pisałeś na temat ramy itp napisałem kilka postów wyżej ->
powierzchnia od razu zaczyna rdzewieć - jak szybko, zależy to od warunków przechowywania.
-
- Moje maszyny: wsk kobuz
- Kontaktowanie:
"Jeżeli się da to należy je wypiaskować... Kumpel robił to w swojej Panoni i świecą się jak lustro
"
po piaskowaniu nic sie nie swieci,rdzewieje w kilka dni a nawet godzin(chyba ze jest sucho),a malowac trzeba najlepiej proszkowo z podkladem sa rozne kolory ja swoje pomalowalem na "chrom" zrobie zdjecie felgi ktora jest pomalowana chromem i mam np:sprezyny pomalowane chromem i bezbarwnym i to juz je troche matuje.
W sprawach malowania moge profesjonalnie pomoc poniewaz jestem lakiernikiem proszkowym i umiem piaskowac.

po piaskowaniu nic sie nie swieci,rdzewieje w kilka dni a nawet godzin(chyba ze jest sucho),a malowac trzeba najlepiej proszkowo z podkladem sa rozne kolory ja swoje pomalowalem na "chrom" zrobie zdjecie felgi ktora jest pomalowana chromem i mam np:sprezyny pomalowane chromem i bezbarwnym i to juz je troche matuje.
W sprawach malowania moge profesjonalnie pomoc poniewaz jestem lakiernikiem proszkowym i umiem piaskowac.