Dziwne stukanie w cylindrze przy wysokich obrotach
Dziwne stukanie w cylindrze przy wysokich obrotach
Mam problem:Motor palki bardzo dobrze,chodzi na wolnych obrotach lecz po wkręceniu na wyższe obroty cos stuka w cylindrze:( co to może być??
tłok jest nowy i pierścienie tlyko cylinder ma spory próg
tłok jest nowy i pierścienie tlyko cylinder ma spory próg
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Re: Dziwne stukanie w cylindrze:(:(
Właśnie to może być przyczyną- spory próg. A sworzeń wymieniałeś? Jeżeli nie to on tez może stukać. Ew. tulejka w główce korbowodu wyzionęła ducha(mniej prawdopodobne).WSK 125 turbo pisze:k jest nowy i pierścienie tlyko cylinder ma spory próg
no niewiem własnie jutro rozbiore popatrze pomysle i robie dziex
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
ja miałem podobny problem, tylko ze u mnie cały czas dzwoniło..
załozyłem nowy oryginalny tłok i pierścienie, cylinder nie ma progu i gdy odpaliłem to dzwoniło jak szlag, uszy bolały.wyglądało to jakby tłok moze był na większy rozmiar, więc założyłem poprzedni oryginalny tłok i te nowe oryginalne pierścienie i wszystko było ok
pokombinuj tak jak Ci radzi Paweł.
pozdr.
załozyłem nowy oryginalny tłok i pierścienie, cylinder nie ma progu i gdy odpaliłem to dzwoniło jak szlag, uszy bolały.wyglądało to jakby tłok moze był na większy rozmiar, więc założyłem poprzedni oryginalny tłok i te nowe oryginalne pierścienie i wszystko było ok

pokombinuj tak jak Ci radzi Paweł.
pozdr.
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Masz zarąbany wał lub łożyska - rozkręć silnik.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Re: Dziwne stukanie w cylindrze przy wysokich obrotach
Witam mam problem moja wsk 125 podczas dłuższej jazdy na wysokich obrotach zaczyna dziwnie stukać tak jakby ktoś do środka kamieni nasypał i po bewnym czasie gaśnie, ale za chwilę odpala i dalej można jechac. dodam że można ja spokojnie przejechac około 130 km
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
jeśli podczas długiej jazdy tak się dzieje i po wciśnięciu sprzęgła zgaśnie tzn. że zaciera się tłok. Przy obecnych temperaturach jest kiepskie chłodzenie i jazda na wysokich obrotach to ryzyko.
-
- Moje maszyny: WSK 125, WSK 175 Kobuz
- Kontaktowanie:
u mnie w 175 (silnik po remoncie, bez luzów) pojawiają sie nieregularne stuki przy większych obrotach i 3/4 lub więcej gazu. Tez nie wiem czym to może być spowodowane. Luzów nie ma, od remontu 100km. Obecnie zapłon mam cofnięty na 2mm przed gmpt. Podejrzewam spalanie stukowe, ale nie mialem okazji sprawdzic na PB98