Oto i Ja
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
- Tukan
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Re: Oto i Ja
Ehh piękna, choruję na taką garbi. Z innej beczki, jak zaadaptowałeś stacyjkę od B3, możesz to nieco opisać?
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
Bardzo ładna Garbuska. Czy manetki są oryginalne czy współczesne? Koła chromowane oryginalne czy też współczesne(obręcze)?
-
- Kontaktowanie:
Bardzo piękna garbuska.Manetki nieorginalne i też chyba nie te nowszego typu od wski nowsze miały inny wzór te są simsonowskie chyba.
- Chota
- Moje maszyny: Kilka
- Kontaktowanie:
Troche ci szparunek nie wyszedł ale mimo to maszyna mmm... piękna !
Polish motorcycles never die !!!
- wskocyklista04
- GG: 8553257
- Kontaktowanie:
nooo nooo piękna wueska:) ale brakuje mi tu chromu na dolnych szklankach tylnych amortyzatorów
moja WueSKa:) http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/48870" target="_blank
-
- Kontaktowanie:
Tukan pisze:Ehh piękna, choruję na taką garbi. Z innej beczki, jak zaadaptowałeś stacyjkę od B3, możesz to nieco opisać?
Początkowe modele M21W2 miały taką stacyjkę seryjnie bez dopłat więc Zbychusz nie musiał jej adaptować.
- Kapiii
- Założyciel
- GG: 2256655
- Moje maszyny: .
WSK MR16T
WSK 2.66
Promot NC125
MTX 3-03
SKM 250 - Lokalizacja: Toruń
- Kontaktowanie:
Zbychu wstawił Wam pięknie odrestaurowanego M21W2, a Wy zamiast chwalić, to wypisujecie same -. To są detale, a całość daje efekt na duży +. Widać, że musiałeś w niego włożyć kawał dobrej roboty.
- sismon
- GG: 1514345
- Kontaktowanie:
no bez kitu kolejna pięknie zrobiona maszyna na forum sie pojawiła tylko podziwiać i brać przykład
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Piękna!
Marzy mi się taka garbuska 

-
- Kontaktowanie:
Witajcie.
Spokojnie Panowie. Nie ma się tak co zachwycać. Trzeba w nią włożyć jeszcze sporo serca. Tak jak gdzieś tam pisałem wyciągnąłem ją z kurnika bo mi szkoda było że kury na taki sprzęt srają.
Ja tam nie siedzę w temacie WSK więc i motocykl idealny nie wyszedł. Złożyłem niejako przy remoncie Junaka, który jest moim oczkiem w głowie. WSK została złożona bez dopieszczania i picowania. Na pewno jest złożona na nowych częściach i podzespołach(wał, skrzynia, rafki, manetki, itp., itd.) Wszystko sporo kosztowało co chyba Wam pisać nie muszę. Coś tam na niej pojeździłem a teraz by pasowało wszystko ładnie podogrywać. Teraz stoi. Dziś ją przepaliłem. Mam teraz różne myśli. Zabrać się za nią jak należy i zrobić cudo? - Brak kasy i możliwości w tej chwili bo kończę dom. Rozebrać i sprzedać w częściach? - No nie potrafię tego zrobić. Sprzedać całą? - Za ile? Komu? Na pewno komuś kto ją dopieści a potem żałować. Nie wiem. Trudna sprawa.
Chyba sprzedam. Może ktoś z Was by się nią zajął?
Spokojnie Panowie. Nie ma się tak co zachwycać. Trzeba w nią włożyć jeszcze sporo serca. Tak jak gdzieś tam pisałem wyciągnąłem ją z kurnika bo mi szkoda było że kury na taki sprzęt srają.
Ja tam nie siedzę w temacie WSK więc i motocykl idealny nie wyszedł. Złożyłem niejako przy remoncie Junaka, który jest moim oczkiem w głowie. WSK została złożona bez dopieszczania i picowania. Na pewno jest złożona na nowych częściach i podzespołach(wał, skrzynia, rafki, manetki, itp., itd.) Wszystko sporo kosztowało co chyba Wam pisać nie muszę. Coś tam na niej pojeździłem a teraz by pasowało wszystko ładnie podogrywać. Teraz stoi. Dziś ją przepaliłem. Mam teraz różne myśli. Zabrać się za nią jak należy i zrobić cudo? - Brak kasy i możliwości w tej chwili bo kończę dom. Rozebrać i sprzedać w częściach? - No nie potrafię tego zrobić. Sprzedać całą? - Za ile? Komu? Na pewno komuś kto ją dopieści a potem żałować. Nie wiem. Trudna sprawa.
Chyba sprzedam. Może ktoś z Was by się nią zajął?
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
Sprzedając jak wiadomo chciałbyś choć w zbliżonej kwocie ale wycofać co w nią włożyłeś , a na tym forum duża część osób praktykuje kupno wraka i robienie od początku , koszty się nie liczą , liczy się frajda
No ale może ktoś się skusi . Ładna WSK .

no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down
-
- Kontaktowanie:
No wiesz tak zapytałem bo szkoda moto jak stoi a tak niewiele już mu brakuje. Wydaje mi się że wymaga tylko nakładu pracy, a jeżeli kosztów to niewielkich. Zresztą po tylu już latach to ja sam nie pamiętam co by trzeba poprawić. Kusi mnie i to bardzo rozebrać jeszcze raz ten silnik do zera i poskładać już tak idealnie, ale normalnie brakuje mi czasu.
Hmm a ile by taka "usługa" kosztowała? Tak normalnie żeby jakiś WSKarz z zamiłowania wziął silniczek, rozebrał i tak super poskładał?
Hmm a ile by taka "usługa" kosztowała? Tak normalnie żeby jakiś WSKarz z zamiłowania wziął silniczek, rozebrał i tak super poskładał?
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
Na pewno dużej kwoty nikt by zedrzeć nie chciał , ale nie każdy może mieć czas uporać się ze swoimi a co dopiero czyjś naprawiać 

no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down
-
- Kontaktowanie:
No właśnie. Czas, czas, czas.
A idę się przespać z tym problemem.
A idę się przespać z tym problemem.
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
No właśnie...ja teraz jestem na takim etapie że pieniądze na motór są, ale czasu ni hu hu