Proszę o ocenę oryginalności KOMARA SPORTA
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Mz Trophy
Simson s51
jawka 50 pancerka
shl m11
wsk 125 - Lokalizacja: Rawicz
- Kontaktowanie:
Proszę o ocenę oryginalności KOMARA SPORTA
Witam, mam możliwość zakupu komara sporta powiedzcie mi czy to jest rzeczywiście oryginalny sport czy składak? za wszelkie informacje dziękuje.
http://img600.imageshack.us/g/obraz0140.jpg/
http://img600.imageshack.us/g/obraz0140.jpg/
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
Re: Proszę o ocenę oryginalności KOMARA SPORTA
Z miłą chęcią
Mógłbyś podac dokładny nr ramy ? Co do ogółu ma bardzo dużo nieoryginalnych części i wątpie żeby był to sport. Jeżeli rama ma oryginalny lakier to nie jest to sport

-
Simson s51
jawka 50 pancerka
shl m11
- Kontaktowanie:
właśnie jest ten problem że motorower stoi we Wrocławiu i nie mogę sczytać numerów, dzisiaj go tam widziałem na Oldtimerbazarze, rok produkcji 1971, no też myślę że to składak, na ramie był oryginalny lakier
-
- GG: 5573098
- Moje maszyny: WSK M06L,
WSK B3 składak, Kilka rometów, simson itd. - Lokalizacja: Grodzisk Maz.
- Kontaktowanie:
Jakie dużo części nieorg? Jedyne co go różni od sporta to kierownica- ma tą ze zwykłych komarów. Mimo wszystko oryginalny sport to to nie jest. Wystarczy spojrzeć na tabliczkę (jeśli numery ramy się zgadzają z nią oczywiście). Na tabliczce typu nie widać, ale jest typ silnika- S38B4. Ten silnik miały tylko 2 typy komara, bynajmniej nie sport a 2330 i 2320. Jeśli byłaby to rama od sporta, jako silnik byłby wpisany S38ZB4, a jako typ 2360 lub 2361, przy czym 2361 bardziej prawdopodobne. Reasumując, składak.
- xradusx
- Kontaktowanie:
Tkwij w niewiedzyszkp pisze:Jakie dużo części nieorg? Jedyne co go różni od sporta to kierownica
Nie wzoruj się tabliczką bo tabliczka nie jest od sporta tak jak i silnikszkp pisze:Na tabliczce typu nie widać
piechu1839 Trzeba było numer tel wziąć jak byś miał numer ramy chętnie pomogę (nie tabliczki, ramy). Ale jeśli mówisz że rama ma oryginalne malowanie to na 100% nie jest to sport
-
- Kontaktowanie:
Czemu? Nie możesz normalnie napisać co według Ciebie jest nieoryginalne? Może się mylę.xradusx pisze:Tkwij w niewiedzyszkp pisze:Jakie dużo części nieorg? Jedyne co go różni od sporta to kierownica
Napisałem przecież że można się sugerować tabliczką tylko jeśli numery ramy się z nią zgadzają. Co do silnika, ten egzemplarz może i nie, ale typ się zgadza- sporty miały właśnie S38ZB4, taki jak tu.xradusx pisze:Nie wzoruj się tabliczką bo tabliczka nie jest od sporta tak jak i silnikszkp pisze:Na tabliczce typu nie widać
-
Simson s51
jawka 50 pancerka
shl m11
- Kontaktowanie:
no tak tylko na tabliczce pisze rok produkcji 1971 a nie wydaję mi się że sporty były produkowane w tym roku
-
- Kontaktowanie:
Nie- sporty były z tego co wiem produkowane w latach 72-75. Zresztą tabliczka od sporta nie jest.
- xradusx
- Kontaktowanie:
Sport miał całkowicie inną tabliczkę a numery miał na ramie.
szkp - Wałkowałem już to tysiąc razy na tym forum. Masz sporta bo wydaje mi się ze nie a jak masz to spójrz na tabliczkę znamionową i co na niej jest
szkp - Wałkowałem już to tysiąc razy na tym forum. Masz sporta bo wydaje mi się ze nie a jak masz to spójrz na tabliczkę znamionową i co na niej jest
-
- Kontaktowanie:
Faktycznie- zapomniałem o tej tabliczce- faktycznie nie ma na niej typu silnika. Powinna być taka- http://img222.imageshack.us/img222/2481/zdjcie1313.jpg A co do wałkowania, przeszukałem forum pod frazą "komar sport" i to co znalazłem to omówienie dźwigni hamulca tylnego, lecz tu tej dźwigni nie ma- wiec jak może być nieoryginalne coś czego brakuje.