Rekord prędkości Polski.

czyli rozmowy o wszystkim
Odpowiedz
Awatar użytkownika
175mirek
GG: 1103489
Kontaktowanie:

Rekord prędkości Polski.

Post autor: 175mirek » 2011-11-07, 20:56

Tak... Śmiech czy nie śmiech,ale już od baaardzo dawna przymierzam sie do zbudowania motocykla z silnikiem WSK 175 i pobicia na nim rekordu prędkości Polski. Kompletuje ciągle części,dużo fajnych rzeczy już mam,powoli sie w tym grzebie,ale należałoby zacząć od regulaminu tego czegoś,bo nie wiem jak budować motocykl. Znalazłem strone na której piszą że:
Silnik:
Silnik produkcji polskiej, za wyjątkiem oryginalnych silników importowanych montowanych fabrycznie, Dopuszczalne są wszelkie modyfikacje przy użyciu części wyprodukowanych i wytworzonych wyłącznie w Polsce. Wyjątek stanowią gaźniki, łańcuchy, łożyska, pierścienie tłokowe, korbowody, zawory, sprężyny zaworowe, uszczelniacze, świece zapłonowe i oleje, które mogą pochodzić z importu, Dopuszczalne jest stosowanie wszelkiego rodzaju mieszanek paliwowych i paliwowo - olejowych, Rozruch silnika możliwy jest przy użyciu dowolnego sposobu.
Podwozie
Rama produkcji polskiej. Dopuszczalne jest stosowanie osprzętu nie będącego Polską produkcją. Dopuszczone do próby zostaną motocykle wyposażone w ogumienie szosowe lub wyścigowe w dobrym stanie nie starsze niż 10 lat.

Dobra...
1.Także korbe moge wymienić,pierścienie też,a tłoka już nie?
2.Czy membrana nie zostanie "zdyskwalifikowana"?
3.Co do ramy,to chodzi o samą konstrukcję czy również osprzęt jak np zawieszenie czy koła?
4.Czy moto musi być zarejestrowane?

Prosiłbym o odpowiedzi osób które mają jakiekolwiek pojęcie na ten temat,bez tekstów "słyszałem jak sąsiad mówił wujkowi że..." Pozdrawiam ;)
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...

termin21

Re: Rekord prędkości Polski.

Post autor: termin21 » 2011-11-07, 21:46

Rekord polski jest nie pobity od prawie 40lat ,a na podium wciąż stoi Junak.
Powodzenia!!

Awatar użytkownika
Stary
GG: 3029753
Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
Kontaktowanie:

Post autor: Stary » 2011-11-07, 21:57

termin21 pisze:Rekord polski jest nie pobity od prawie 40lat ,a na podium wciąż stoi Junak.
Powodzenia!!
Od 52.

Awatar użytkownika
175mirek
GG: 1103489
Kontaktowanie:

Post autor: 175mirek » 2011-11-07, 22:40

Ten który ustanowił rekord junakiem,też musiał spróbować,więc spróbuję i ja...
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...

Awatar użytkownika
Muciek
Moderator
Moje maszyny: Yamahy RD250 75 76 78
Kontaktowanie:

Post autor: Muciek » 2011-11-07, 23:22

Możesz wytłumaczyć jak to się rejestruje czy coś? Gdzie takie coś może się odbyć itd ;)

BlacK
Moje maszyny: Komar
TY250
GT-Super Six
Kontaktowanie:

Post autor: BlacK » 2011-11-27, 02:42

Ciekawsze były w "tamtych latach" wyścigi jedynkowe. Startowało się trialówkami w przeddzień zawodów i trzeba było przejechać kilkaset metrów na samej jedynce - niektóre MRki podobno efektownie wybuchały :) Kolejność dojechania do mety stanowiła kolejność startu na drugi dzień na prawowitą trasę z OJO (Odcinkami Jazdy Obserwowanej) - mam gdzieś w piwnicy dyplom z 78 roku jak ojciec na Sarnie zajął 4 miejsce w klasie 125 w Pucharze Polski (ten "prolog" stanowił jakby osobną konkurencję w zawodach)
Auto Moto Klub Wrocławski
http://amkwroclawski.pl

Odpowiedz