Szprychy WSK
- DamianWSK
- GG: 4538279
- Kontaktowanie:
Szprychy WSK
http://www.allegro.pl/item307197287_szp ... _nowe.html
Miał ktoś z Was te szprychy? Warto je kupić? Będą pasowały do 175?
Miał ktoś z Was te szprychy? Warto je kupić? Będą pasowały do 175?
- master_26
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Re: Szprychy WSK
A czy one nie są za cienkie? Najlepiej skontaktuj się z tymi osobami, które te szprychy kupiły.
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
W aukcji jest napisane - grubość szprychy 3mm. Idź do garażu, zmierz starą i będziesz mieć odpowiedź 

- Wojtek
- Kontaktowanie:
Powinny być dobre. Cena jest zadziwiająco niska. Gdyby dorabiać na własną rękę w jakimś zakładzie to zapłacilibyśmy około 2 pln za sztukę. A tutaj niecałe 40 groszy.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- DamianWSK
- GG: 4538279
- Kontaktowanie:
A czy szprychy w 125 i 175 się czymś różnią? W tytule aukcji jest napisane, że są to szprychy do 125, a ja potrzebuje do 175. Pytam, żeby się upewnić, bo nie ma sensu kupować po to, żeby leżały.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Weź suwmiarkę do ręki i zmierz swoje szprychy. Ja nie jestem znawcą zmian zachodzących na przestrzeni lat itp ale skłaniałbym się ku stwierdzeniu że koła w obu motocyklach były takie same.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- ŻbiKu
- Kontaktowanie:
Ja również jestem przekonany że obręcze i szprychy w obu WSKach są identyczne.
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Na pewno są identyczne w WSK 125 i 175. Mają 3 mm grubości i 165 mm długości. Ja zamówiłem te szprychy i jak naszprychuję to dam wam znać.
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!
- ŻbiKu
- Kontaktowanie:
Ok spoko. Czekam na info. 28zł za komplet szprych na 2 koła to jak za darmo.
- Wężu
- Moje maszyny: WSK M06 B1, WSK M06 B3 3x, Iż 49
- Kontaktowanie:
Ja wolę dać do centrowania odrazu. U mnie centrowanie + wymiana szprych to koszt 40 zł.
Jeżdżę motocyklem WSK 
Ekipa Południe®

Ekipa Południe®
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
Wężu - ale w wueskowaniu nie chodzi o to "by złapać króliczka, ale by gonić go, goł, goł goł." Tak kiedyś śpiewali Skaldowie i to najlepiej oddaje sens kupna i posiadanie wueski! 
A tak przy okazji zapytam: a jak twój Kobuzik, Wężu? Zagadał wreszcie, czy ciągle robi fochy?

A tak przy okazji zapytam: a jak twój Kobuzik, Wężu? Zagadał wreszcie, czy ciągle robi fochy?
e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Osobiście nie jestem przekonany co do jakości towarów sprzedawanych przez Multicara..
Tu jest link to producenta szprych i nitów, sprzedają wysyłkowo, koszt kompletu to ok 30zł więc porównywalnie, a myślę ze lepszej jakości.
http://www.bartnik.bigduo.pl/
Tu jest link to producenta szprych i nitów, sprzedają wysyłkowo, koszt kompletu to ok 30zł więc porównywalnie, a myślę ze lepszej jakości.
http://www.bartnik.bigduo.pl/
- wueskajarka
- Kontaktowanie:
Info nt szprych i obręczy viewtopic.php?f=24&t=417&p=31193#p31193" target="_blank
-
- Kontaktowanie:
szprychy w WSk 125 i WSK 175 nie są takie same, w tylne kole WSK 175 szprychy mają wymiar w calach , te podane w mm nie pasują .
to największa bolączka WSk 175 , musiałem kupić jeszcze dwa koła by pozyskać szprychy do naciągnięcia właściwego koła .
Proszę nie mierzyć grubości szprychy tylko jej gwint i nypel, w handlu nie ma właściwych szprych, można jedynie "pozyskać" z innego koła .
to największa bolączka WSk 175 , musiałem kupić jeszcze dwa koła by pozyskać szprychy do naciągnięcia właściwego koła .
Proszę nie mierzyć grubości szprychy tylko jej gwint i nypel, w handlu nie ma właściwych szprych, można jedynie "pozyskać" z innego koła .
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Hmm..to ciekawe co piszesz Andi - możesz to rozwinąć?Proszę nie mierzyć grubości szprychy tylko jej gwint i nypel, w handlu nie ma właściwych szprych, można jedynie "pozyskać" z innego koła .
Siedzę właśnie przed kompletem 72 nypli z suwmiarką i nie dostrzegam żadnej różnicy pomiędzy nimi. Szprychy niestety mam poza domem wiec nie jestem w stanie ich teraz przeglądnąć. W takim razie gdzie tkwi szkopuł? Pozdrawiam
-
- Kontaktowanie:
wyjmij szprychę z tylnego koła i z przedniego potem je porównaj .
nie mam teraz nic pod ręka by ci to pokazać .
- wueskajarka
- Kontaktowanie:
Andi, rozwiń myśl bo ja dzisiaj siedziałem nad kołami od WSK 125 oraz Kobuza i Sporta S2 i nie widzę różnicy między szprychami (oczywiście nie licząc przedniego koła w S2 :>).andi pisze:wyjmij szprychę z tylnego koła i z przedniego potem je porównaj .
- wsk rider
- GG: 1827549
- Kontaktowanie:
szprychy z tylnego koła są grubsze
przynajmniej w 125 tak mam a jak jest 175 to nie wiem

Panowie ja poprostu lubie zapier....ć na wsk

- WSKarz
- GG: 960779
- Kontaktowanie:
To może masz jakieś nieoryginalne bo ja w 125 i w 175 widziałem że mają takie same grubości nie wiem skąd się wzięła ta różnica 

Jedzie wielki ociężały,brudny,stary traktor polami kopci,dymi
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
-
- Kontaktowanie:
Jeżeli nie widzisz różnicy to znaczy ze Twoje szprychy są już po modyfikacji, jeżeli założysz szprychy z przedniego koła do tylnego to wszystkie będą wystawały z nypla jakieś 5 mm wtedy trzeba te końcówki szlifować, zaś zakładając tylne do przodu będą za krótkie.
następna sprawa, oryginalne szprychy z początku produkcji WSK 175 były calowe i tak jak kolega pisze były dużo grubsze od przednich .
Koło na tamtych szprychach nigdy się nie wichrowało a te które teraz są pozakładane starczają najwyżej na jeden sezon .
Dorwałem ostatnio koło od Gazeli wszystkie szprychy w tylnym kole mają gwint M4 szprycha jest gruba i ma mosieżny nypel , który pasuje idealnie do otworów w feldze .
Te szprychy dostępne w handlu ze stalowym nyplem o za małej średnicy grzybka nadają się tylko na szmelc, mam 186 cm wzrosty i 105 kg wagi koło na takich szprychach wystarcza mi na jeden sezon jazdy, w tej chwili w moim kole wszystkie szprychy są luźne, jazda motocyklem przypomina jazdę na kapciu lub po żwirowej drodze, motor jest rozchwiany .
następna sprawa, oryginalne szprychy z początku produkcji WSK 175 były calowe i tak jak kolega pisze były dużo grubsze od przednich .
Koło na tamtych szprychach nigdy się nie wichrowało a te które teraz są pozakładane starczają najwyżej na jeden sezon .
Dorwałem ostatnio koło od Gazeli wszystkie szprychy w tylnym kole mają gwint M4 szprycha jest gruba i ma mosieżny nypel , który pasuje idealnie do otworów w feldze .
Te szprychy dostępne w handlu ze stalowym nyplem o za małej średnicy grzybka nadają się tylko na szmelc, mam 186 cm wzrosty i 105 kg wagi koło na takich szprychach wystarcza mi na jeden sezon jazdy, w tej chwili w moim kole wszystkie szprychy są luźne, jazda motocyklem przypomina jazdę na kapciu lub po żwirowej drodze, motor jest rozchwiany .