Magnes
- MarioM06
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3 72 r.
Yamaha XTZ 660 Tenere - Lokalizacja: Pszczyna
- Kontaktowanie:
Re: Magnez
Jeśli masz popękane magnesy to może to powodować zakłócenia działania zapłonu (w 125).
Ostatnio zmieniony 2008-06-28, 19:52 przez MarioM06, łącznie zmieniany 1 raz.
Babcia WSK na emeryturze.
(WueSKowa Turystyka
)
(WueSKowa Turystyka

- WSR
- Kontaktowanie:
zakłócenia 

-
- GG: 1364435
- Kontaktowanie:
Bo mam dwa magnesy pekniete i nie wim czy to tez moze cos powowdowac
WSK
Świdnik
WSK 125 M06 B3
1976
Świdnik
WSK 125 M06 B3
1976
- wueskajarka
- GG: 5298596
- Kontaktowanie:
Po co debatować nad rozlanym mlekiem ? Pęknięte więc trzeba magneto wymienić.
Rozwalisz łożyska jeżdżąc tak. Innych efektów ubocznych nie będę Ci wymieniał bo szkoda czasu.
(zakładając, że nic nie odprysło)
Rozwalisz łożyska jeżdżąc tak. Innych efektów ubocznych nie będę Ci wymieniał bo szkoda czasu.
(zakładając, że nic nie odprysło)
Nie chcę kotka, nie chcę pieska - radość sprawi mi ... WUESKA !!
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Fakt, że wymienić trzeba ale wpływu na łożyska nie ma żadnego, przecież pęknięcie magnesu samo w sobie nie zmienia masy i wyważenia koła magnesowego.
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
To zależy z jakiego materiału są te magnesy: najczęściej jednak pęknięcia powodują ubytki, wykruszenia i zmianę wyważenia koła.
Nie napisałeś jak duże są te pęknięcia i nie bardzo wiadomo, co ci doradzić. Ale koła magnesowe można dostać za niewielkie pieniądze, więc chyba trzeba ci doradzić wymianę. Bo po drugie takie pęknięcia to początek dalszego pękania i w końcu magnes się rozleci w czasie pracy. A co się wówczas stanie pod pokrywą to chyba nie muszę ci tłumaczyć: tak jakby wybuchł tam granat.
I jeszcze jedno, Lisu ==> czym innym jest magnes (o tym tu rozmawiamy), a czym innym jest magnez = metal z którego wykonuje się lekkie odlewy, np. koła.
Nie napisałeś jak duże są te pęknięcia i nie bardzo wiadomo, co ci doradzić. Ale koła magnesowe można dostać za niewielkie pieniądze, więc chyba trzeba ci doradzić wymianę. Bo po drugie takie pęknięcia to początek dalszego pękania i w końcu magnes się rozleci w czasie pracy. A co się wówczas stanie pod pokrywą to chyba nie muszę ci tłumaczyć: tak jakby wybuchł tam granat.
I jeszcze jedno, Lisu ==> czym innym jest magnes (o tym tu rozmawiamy), a czym innym jest magnez = metal z którego wykonuje się lekkie odlewy, np. koła.
Ostatnio zmieniony 2008-07-16, 06:40 przez Fenix, łącznie zmieniany 1 raz.
e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
- WSKarz
- GG: 960779
- Kontaktowanie:
A propo chciałem się tylko dowiedzieć czy jak mam popękane magneto w m21w2b to ma to wpływ na zmianę kultury ładowania akusia?
Jedzie wielki ociężały,brudny,stary traktor polami kopci,dymi
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
I jeszcze jedno ==> do Lisu: odpowiedziałem ci na pytanie, bo jesteś z Kielc, z mojego miasta. Dopiero później obejrzałem twój "profil użytkownika", a w nim takie zdanie: Ja mam WSK 125 przerobiłem ją na cross-a wymieniłem praktycznie wszystkie części w silniku powiem tak po naszemu kopyto to ona ma konkretne. To nie jest po naszemu! To jest dokładnie po waszemu!!!! Mnie w to nie wkręcaj!!

e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
-
- GG: 1364435
- Kontaktowanie: