Puszczam sprzęgło i silnik gaśnie
Puszczam sprzęgło i silnik gaśnie
Odpaliłem moją czarną wskę, i mam problem -motor nie chcę jeździć odpalał bez problemu ale próbowałem ruszyć to nie idzie chyba że z podniesionym kołem,bez obciążenia, jakby silnik nie miał w ogóle momętu obrotowego, w czym może być problem, źle ustawiony zapłon ? czy coś z gaźnikiem ? tłok i cylinder jest spoko uszczelkę pod głowicą już wymieniłem , teraz w ogóle nie moge motorka odpalić. Z góry dziękuje za pomoc
-
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Re: puszczam sprzęgło a silnik gaśnie
A przypadkiem sprzęła nie masz cały czas włączonego
tzn. ta śruba od regulacji (ta w prawym deklu) za mocno wkręcona
Jak puścisz sprzęgło to moto w miejscu cały czas stoi

Jak puścisz sprzęgło to moto w miejscu cały czas stoi

nie, sprzęgło jest w porządku prawidłowo wyregulowane
-
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Skoro głowica i cylinder ok t opozostaje chyba tylko gaźnik, a wkręca się na obroty
A simmery nie poszły?

- Korpek
- Moje maszyny: Wsk 125, Mz 250
- Kontaktowanie:
Tylko jedno mi się nasuwa na myśl dodaj gazu
Nie no żarcik
Może silnik potrzebuje remontu? Jaka jest kompresja? a dobrze wkręca się na obroty?

Ring ding ding 

Jest gdzieś wątek o ustawianiu zapłonu ? bo nie mogę znaleźć ?
- motonita
- GG: 2971759
- Moje maszyny: WSK M06B3 GIL, WSK M06B3 KOS, i 12 innych jednośladów
- Kontaktowanie:
A ja uwazam ze jest to zerwany klin na wale od magneta... Pierw sprawdz o a jak to niepomozez dopiero szukaj czego innego.....
Jak mnie pokur... ze klikam w dowolny link na tym forum a on nie otwiera sie w nowym oknie....
- Maniekk
- GG: 2028919
- Kontaktowanie:
A u mnie ze sprzęgłem jest tak:
1. Motocykl na stopkach centralnych i podniesionym kołem. - wrzucam na jedynke i wciskam sprzęgło a mimo to koło się kręci.
2. Motocykl stoi na kołach. - wrzucam jedynke wciaskam sprzęgło i pod obciążeniem motor nie jedzie.
Sprzęgło łapie tak jakby "na pół".
Teraz muszę wkręt pod pokrywą wkręcić czy wykręcić? poluźnić czy naciągnąć? Jestem początkujący.
1. Motocykl na stopkach centralnych i podniesionym kołem. - wrzucam na jedynke i wciskam sprzęgło a mimo to koło się kręci.
2. Motocykl stoi na kołach. - wrzucam jedynke wciaskam sprzęgło i pod obciążeniem motor nie jedzie.
Teraz muszę wkręt pod pokrywą wkręcić czy wykręcić? poluźnić czy naciągnąć? Jestem początkujący.
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
-
- GG: 0
Przy klamce sprzekła masz ta śrube najlepiej wkrecic ja do połowy i drugą tą pod prawym deklem też do połowy. Opdal moto i zobacz czy dalej ciągnie na sprzęgle jeżeli tak (za słabo wysprzegla czyt. luźna klamka) wykręć jeszcze troche tą górną śrubke pamietaj żeby docisnąć ją tym talerzykiemManiekk pisze:A u mnie ze sprzęgłem jest tak:

Wsk 125 M06 B3 81 roku
- Maniekk
- GG: 2028919
- Kontaktowanie:
Nie daje rady. Wszelkie kręcenie śrubą pod pokrywą z prawej strony i przy klamce nie daje rezultatów. Może trzebą tą śrubą z przeciw nakrętką coś ruszyc?
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Jezu ... nawet jak wciśniesz sprzęgło koło może się delikatnie kręcić. Wynika to z budowy sprzęgła, jak masz całe nowe to ni dziwota, że koło delikatnie się kręci - wystarczy, że przytrzymasz je ręką i stanie. To samo jest na luzie - koło może delikatnie się obracać. To nic nienormalnego.
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
A śrubę ślimaka na pewno musisz wyregulować. Kup książkę (nie żartuje) nawet ten nowy przedruk - na początek wystarczy, musisz zajarzyć budowę tego silnika, a prosta jest jak drutManiekk pisze:Nie daje rady. Wszelkie kręcenie śrubą pod pokrywą z prawej strony i przy klamce nie daje rezultatów. Może trzebą tą śrubą z przeciw nakrętką coś ruszyc?

- motonita
- GG: 2971759
- Moje maszyny: WSK M06B3 GIL, WSK M06B3 KOS, i 12 innych jednośladów
- Kontaktowanie:
a sprzegło dobrze złozyłes?
Jak mnie pokur... ze klikam w dowolny link na tym forum a on nie otwiera sie w nowym oknie....