szybki i oprawki do liczników
- Sumek101
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06B3
Ogar 200
BMW 700
Ursus C-330 ;) - Lokalizacja: ok. Warszawy
- Kontaktowanie:
szybki i oprawki do liczników
Witam,
Orientuje się ktoś może czy są produkowane szybki i chromowane oprawki do liczników? Wężu wspominał że są do liczników 100 i 120 km/h. Ja natomiast poszukuje do licznika 140. Nigdzie nie mogę dostać w dobrym stanie, wszystkie oprawki poobijane a szybki porysowane, tragedia.
Orientuje się ktoś może czy są produkowane szybki i chromowane oprawki do liczników? Wężu wspominał że są do liczników 100 i 120 km/h. Ja natomiast poszukuje do licznika 140. Nigdzie nie mogę dostać w dobrym stanie, wszystkie oprawki poobijane a szybki porysowane, tragedia.
-
- Kontaktowanie:
Re: szybki i oprawki do liczników
z tego co wiem to nowych nikt nie robi. Możesz mieć problem, moim zdaniem powinieneś szykać licznika w dobrym stanie
- Berek
- GG: 0
- Kontaktowanie:
niestety jak napisał Kolega poniżej nie spotkałem się z czymś takim.Jedyne co można znaleźć to jakieś beznadziejne kalkomanie na allegro.pozostaje wyklepanie i chromowanie oprawki,wymiana szybki.Jeśli nie uda Ci się niczego znaleźć.trzeba czekać:)cierpliwości.
- shlmatis
- GG: 12412133
- Kontaktowanie:
Spotkać napewno ciężko,ale jakby tak spróbował zaadaptować z jakiegoś innego motocykla, do którego są produkowane może by dopasował??
Jeszcze można by spróbować doborić z jakiejścieniutkiej blachy.
Z szybką myślę że nie będzie problemów bo można wyciąć albo do szklarza się przejść
Jeszcze można by spróbować doborić z jakiejścieniutkiej blachy.
Z szybką myślę że nie będzie problemów bo można wyciąć albo do szklarza się przejść
Grono motorków rośnie jak na drożdżach 
Ekipa Południe

Ekipa Południe
- Tukan
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Zawsze mnie ciekawiło od czego te ramki się tak gięły? Chyba nikt tego celowo nie robił... A mimo to 99% liczników ma tę cześć uszkodzoną.
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie na temat tego "tajemniczego procederu pogiętej ramki" to prosił bym o opisanie tego w tym temacie. 

- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
na wsi to chyba normalka, pewnie większość sprzętów trzymanych w jakichś garażach zapchanych gratami, to coś może spadło i uderzyło, może kierowca jechał po pijaku i jakiś wypadek zaliczył 
no niestety większosć liczników ma pogiętą oprawke, spotkać w ładnym stanie to jest żadkość.
często nawet nowe które się pojawiają na allegro mają cos tam leciutko zagiętą ramke czy coś.
nie wiem jak starsze licznik, ale to do 140km/h mają plastikowe "szkło". starsze pewnie szklane![:]](./images/smilies/splash.gif)

no niestety większosć liczników ma pogiętą oprawke, spotkać w ładnym stanie to jest żadkość.
często nawet nowe które się pojawiają na allegro mają cos tam leciutko zagiętą ramke czy coś.
nie wiem jak starsze licznik, ale to do 140km/h mają plastikowe "szkło". starsze pewnie szklane
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- shlmatis
- GG: 12412133
- Kontaktowanie:
Wstarszych licznikach też się plastikowe zdarzały
Grono motorków rośnie jak na drożdżach 
Ekipa Południe

Ekipa Południe
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Nie wiem panowie jak wy ale ja ostatnio po generalce silnika w mojej wiesi postanowiłem wyzerować licznik żebym wiedział jaki przebieg przeżyje.
Oryginalna ramka była tak zmasakrowana ze żal mi ją było zakładać wiec wymyśliłem inną ramkę, zrobiłem ją z plastikowej przykrywki od pospolitej szpachlówki (szpachli do metalu) (tzn jest puszka a na górze puszki jest taka mała tubeczka z utwardzaczem przykryta plastikową pokrywką) właśnie ta pokrywka służy u mnie jako ramka, trzyma się poniewież zgrzałem plastik obudowy licznika z dołem ramki a w praktyce taka ramka wygląda następująco :

Wiem ze efekt nie jest powalający ale na pewno lepszy niż pokrzywiona i pognieciona chromowana ramka.
Oryginalna ramka była tak zmasakrowana ze żal mi ją było zakładać wiec wymyśliłem inną ramkę, zrobiłem ją z plastikowej przykrywki od pospolitej szpachlówki (szpachli do metalu) (tzn jest puszka a na górze puszki jest taka mała tubeczka z utwardzaczem przykryta plastikową pokrywką) właśnie ta pokrywka służy u mnie jako ramka, trzyma się poniewież zgrzałem plastik obudowy licznika z dołem ramki a w praktyce taka ramka wygląda następująco :

Wiem ze efekt nie jest powalający ale na pewno lepszy niż pokrzywiona i pognieciona chromowana ramka.
- WSKarz
- GG: 960779
- Kontaktowanie:
Bardzo ładna 

Jedzie wielki ociężały,brudny,stary traktor polami kopci,dymi
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!