niekompletna WSK jak ją odrestaurować
niekompletna WSK jak ją odrestaurować
Witam jestem nowy więc nie znam tutejszych obyczajów więc sorki jak was wnerwie albo coś w tym stylu.Mam rame od"wueski" rocznik '61 bordowa na tabliczce znamionowej pisze że to 125.Jaki łatwo dostępny i niepsujący się silnik do niej włożyć(może być nowy,cena bez znaczenia).Co trzeba było by jeszcze dokupić żeby moto jeździł np.linki,itp?I nie mam w niej chyba żadnych resorów z przodu i z tyłu,jak je zamontować i co trzeba kupić? Nie mam w niej kół, więc hamulcy też,co trzeba kupić żeby były hamulce i jak je zamontować z kołami?i jeszcze jedno ak usuną rdze np. z kierownicy?To chyba wszystko.Pytań jest dużo,ale mam nadzieje, że jakiś pasjonat mi pomoże,z góry dzięki.
- Stary
- GG: 3029753
- Moje maszyny: Wigry 3 + Gnom.
- Kontaktowanie:
Re: niekompletna WSK jak ją odrestaurować
Masz wsk "dwuramową" produkowaną do 1971 roku. Modeli było kilka. Odczytaj dane z tabliczki.
Twoje pytania są bardzo ogólnikowe musisz podać dokładny model byśmy określili co dokładnie potrzebujesz.
Poza tym - nikogo "nie wkurzysz" jeśli przeczytasz regulamin forum i będziesz go przestrzegał
Twoje pytania są bardzo ogólnikowe musisz podać dokładny model byśmy określili co dokładnie potrzebujesz.
Poza tym - nikogo "nie wkurzysz" jeśli przeczytasz regulamin forum i będziesz go przestrzegał

- marcin14
- Kontaktowanie:
jesli nie masz linek lub są w złym stanie to musisz dokupic je. co do kół to popytaj w okolicy moze ktos ma sprzedać albo na allegro. moze porób fotki i zamiesc nam to łatwiej bedzie cos powiedziec
- WSKarz
- GG: 960779
- Kontaktowanie:
coś mi tu WIEJSKIM TUNINGIEM śmierdzi 

Jedzie wielki ociężały,brudny,stary traktor polami kopci,dymi
tah tah tah gdzie po mojej miedzy!!!!
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
WSKarz niewiem oco ci chodzi
Pomyśl zanim napiszesz

Pomyśl zanim napiszesz

- Adamos
- GG: 5534560
- Moje maszyny: WSK - M06 B1, M06 L, gil, M21W2, kos
- Kontaktowanie:
Rama z 61 roku, hmm to masz prawdopodbnie model "L", lub "Z"
Little Outsider
- WSKarz
- GG: 960779
- Kontaktowanie:
"Jaki łatwo dostępny i niepsujący się silnik do niej włożyć(może być nowy,cena bez znaczenia).Co trzeba było by jeszcze dokupić żeby moto jeździł np.linki,itp?I nie mam w niej chyba żadnych resorów z przodu i z tyłu,jak je zamontować i co trzeba kupić? Nie mam w niej kół, więc hamulcy też,co trzeba kupić żeby były hamulce i jak je zamontować z kołami?i jeszcze jedno ak usuną rdze np. z kierownicy?"
Koszu, weź zastanów się: nowy silnik jakiś nie psujący się (zapewne od kosiarki) linki i koła "żeby tylko jeździło" widać że na pola przygotowywany. Jak Ci to odpowiada to dobry jesteś żeby zaje...ać kolejny zabytek. Jeśli się mylę to z góry przepraszam, ale.....
Koszu, weź zastanów się: nowy silnik jakiś nie psujący się (zapewne od kosiarki) linki i koła "żeby tylko jeździło" widać że na pola przygotowywany. Jak Ci to odpowiada to dobry jesteś żeby zaje...ać kolejny zabytek. Jeśli się mylę to z góry przepraszam, ale.....

Jedzie wielki ociężały,brudny,stary traktor polami kopci,dymi
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
Może i on się źle wysłowił ale raczej chodzi mu oto jakiego rodzju części były zamontowane w tym modelu. A po drugie nie rozruzniasz WT od nie orginalnego składu nadwozia tak jak to robi wiele osób z forum. Nawet jesli złozył by ją z części która każda jest z innego roku ale od wsk to byłby to poprostu sładak a nie jekieś WT bo nie wyczytałem z jego wypowiedzi pytania np. typu ; Ile cm ma uciąc tylni błotnik by wyglądało jak w KTM?? lub Dużo przeróbek będe miał żeby wstawiś zbiornik od MZ 251??
Mylicie pojęcie Wiejskiego Tuningu z nieorginalnym składem nadwozia SKŁADAKIEM!!!![:]](./images/smilies/splash.gif)
I jeszcze jedno weś nie rzucaj mięcem jak jakiś menel na bazarze z tego co wiem to na forum jest kategoryczny zakaz przeklinania i co mysliż za jak napieszesz bababa.....baba to co fajny jesteś i wszyscy cię polubią tyle się pisze trzymajmy forum na poziomie
Mylicie pojęcie Wiejskiego Tuningu z nieorginalnym składem nadwozia SKŁADAKIEM!!!
![:]](./images/smilies/splash.gif)
I jeszcze jedno weś nie rzucaj mięcem jak jakiś menel na bazarze z tego co wiem to na forum jest kategoryczny zakaz przeklinania i co mysliż za jak napieszesz bababa.....baba to co fajny jesteś i wszyscy cię polubią tyle się pisze trzymajmy forum na poziomie

-
- GG: 12278948
- Kontaktowanie:
Żeby skąpletować ten motor będziesz potrzebował mnóstwo czasu pieniędzy . I najezdzisz się po ludziach któży mogą mieć częśći. Z tego co napisałeś to rozumiem że masz tylko samą ramę . I napewno nie masz do niej dokumętów . Nawet jak złożysz motor to i tak go nie zarejestrujesz. Napewno szybciej znajdziesz cały motor. Nieraz nawet na złomie trafiają sie całkiem kąpletne .Sory za Błędy
Artur