WSK 125 '82 - reanimacja :P
- Adamos
- GG: 5534560
- Moje maszyny: WSK - M06 B1, M06 L, gil, M21W2, kos
- Kontaktowanie:
Re: WSK 125 '82 - reanimacja :P
Słuchaj na twoim miejscu, kupił bym paste "Automax" i srpóbował bym odratować te spręzyny... Rozbierz amortyzator, wyciągnij spręzynę i wypoleruj (mocno trąc) automaxem, mozliwe ze uda Ci się uratować ten chrom. Na zdjęciach z tego co widać to chrom powinen się dać odratować. chociaż napewno nie bedzie idealny..Pozdrawiam i zyczę owocnych prac.. 

Little Outsider
- _Peeter
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Dzięki za odpowiedź, to teraz będzie trzeba zastanowić się nad tym co będzie trzeba cynkować, a co chromować.wueskajarka pisze:Chrom jest trwalszy, twardszy, droższy i ładniejszy :> i wykonywany jest metodą galwanizacyjną.
Czy da rade samemu wypolerować powierzchnie po cynkowaniu??
Dzięki staram się choć czasem trzeba ciąć koszta i to troche przekłada się na wyglądwsk rider pisze:widze że nieźle ci idziezapowiada sie kolejna uratowana wsk
a co do tych karterów którek kupiłeś to są użwane czy nowe ZMD??

Kartery kupiłem używane. Podobno silnik z którego były miał mały przebieg i to widać. Kartery są w dobrym stanie. A można gdzieś poza allegro kupić takie nowe rzeczy ze starych zapasów?? (na allegro można znaleźć rzeczy ze starych zapasów, ale niewiele). Jakby ktoś miał takie namiary, to prosiłbym o podanie mi kontaktów. Znalazłem kolesia, który zbiera takie rzeczy i ma nowiutki silnik, jeszcze nie odpalany, ale chce za niego 3 000 zł, a to jednak troche za dużo.
Ok, spróbuje a jak nie dałoby by takiego efektu jaki by mnie interesował, to pewnie oddam do chromowania.Adamos pisze:Słuchaj na twoim miejscu, kupił bym paste "Automax" i srpóbował bym odratować te spręzyny...
A oto kolejny postęp prac:
- Pomalowanie felgi i szprychowanie koła (super efekt)
- Położenie 3 warstw podkładu na błotnikach
- Zakup kielichów mocowania przedniej lampy (udało się kupić ze starych zapasów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://chomikuj.pl/rich-men - znajdziesz tu sporo ciekawych inspirujących e-booków
- _Peeter
- Kontaktowanie:
Po małych problemach ze złym dobraniem lakieru i zrywaniem ponownym go do żywca i pomalowanie już profesjonalnym oto efekt.
W realu wygląda to dużo lepiej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://chomikuj.pl/rich-men - znajdziesz tu sporo ciekawych inspirujących e-booków
- wujcio
- Kontaktowanie:
O jakim lakierze mówisz z czego musiałeś go zrywać?_Peeter pisze:Po małych problemach ze złym dobraniem lakieru i zrywaniem ponownym go do żywca i pomalowanie już profesjonalnym oto efekt.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
dla mnie super, masz wiecej fotek
)) ?
chromy robisz czy nie
?
który rocznik ta WSK ?
powinieneś mieć kwadrat błotnik z przodu bodajże.
pozdr.

chromy robisz czy nie

który rocznik ta WSK ?
powinieneś mieć kwadrat błotnik z przodu bodajże.
pozdr.
-
- Moje maszyny: WSK 125
Romet Ogar 205 - Lokalizacja: Włoszczowa
- Kontaktowanie:
Jak tam ze sprzętem ?
- chomik
- Moje maszyny: WSK M06B3 '82r.
Romet 750 - Lokalizacja: Solniki Wielkie
- Kontaktowanie:
Świetnie Ci to idzie 
Szkoda, że malowałeś bębny i ten błotnik przedni to bym mimo wszystko zmienił na kwadraciaka. Jakoś mi się bardziej takie podobają, no, ale robisz dla siebie w końcu

Szkoda, że malowałeś bębny i ten błotnik przedni to bym mimo wszystko zmienił na kwadraciaka. Jakoś mi się bardziej takie podobają, no, ale robisz dla siebie w końcu