widzę że nikt nie chce pomóc
więc zapytam jeszcze raz czy wszystkie kąty w miejscu gdzie jest oś wahacza ma być kąt prosty w każdą stronę zgadza się?? chodzi o te rury przyspawane do uchwytów od silnika
Kolejna rzecz to ten kwadrat od którego wychodzą uchwyty do podnóżka kierowcy i stopi centralnej, też mają być proste to wiadomo tylko teraz sprawa tyczy się tych przedłużeń do stopek pasażera czy ta blaszka (zgnieciony przód z otworem) do której mocuje się uchwyt podnóżka kierowcy ma być równoległa do tej blaszki z dziurą którą przykręca się tą długą śrubą trzymającą cały wahacz? bo u mnie to jest dosyć powyginane... ;/
Jeszcze jedno pytanie odnośnie podnóżka czy on składając się ma złożyuć się do samego dołu w sensie takim że w jednym z łączników stokpi kierowcy i pasażera jest taki przyspawany kwadracik wygięty z blaszki z otworem i czy podnóżka (ta strona z prętem którym się składa nogą) ma wejść przed tym kwadratem czy na niego?
Wydaje mi się że tam powinna być jakaś guma która blokowała by klepanie stopki na dziurach czyli dedukująć stopka powinna złożyć się przed tym kwadracikiem nie wiem dlaczego u mnie składa się na ten kwadrat (część jest już zgnieciona i pęknięta ;/) pewnie to przez to że przód jest powykrzywiany...
Mierzyłem również sam wahacz i tak w miejscu gdzie wbija się tulejki plastikowe wymiar jest mniejszy (więc pewnie jest zgiete do środka) w miejscu wg mnie sztywnym czyli gdzie jest rura poprzeczna wymiar jest większy następnie mierząc na końcu kwadrata wahacza jest dużo większy z tego co pomierzyłem to różnica w wymiarze jest prawie 7 mm czy to trzeba prostować czy dobrze tak jak jest?
Moim zdaniem wszystko powinno być do kąta prostego...
Wiadomo że moto przeszło różne "masakry" jak to ojciec opowiadał

ale chce go przywrócić do świetności.
Najlepiej jak by ktoś miał prostą ramę i mógł to pomierzyć
Pozdrawiam