Dziwne ładowanie
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Dziwne ładowanie
Witam, mam taki problem chcialem w moim ogarze 200 zrobic ładowanie, podłaczylem diode prostownicza(+), naladowalem aqu , podlaczylem swiatla no i wszystko by gralo tylko ze gdy dodaje gazu swiatla zamiast sie rozjasniac to swieca gorzej , a gdy w czasie jazdy wlaczylem swiatla to po kilku minutach swieciala juz tylko postojowka poniewaz na swiatla mijania braklo juz pradu, co moze byc przyczyna takiego zjawiska?
- Anzel
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Re: Dziwne ładowanie
Powiedz lepiej jakie zastosowaleś żarówki oraz jak przystosowałeś instalację czeskiego silnika do ładowania akumulatora,którego nie przewidziała fabryka.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®

-
- Kontaktowanie:
Zmien lepiej tą diode na mostek prostowniczy bo dioda przepuszcza tylko ładunek dodatni a kabel od ,masy raz ma plus a raz minus i robi się zwarcie.
P.S. Mostek powinien mieć odpowiednie parametry (myśle że 6A wystarczy żeby się nie grzał)
P.S. Mostek powinien mieć odpowiednie parametry (myśle że 6A wystarczy żeby się nie grzał)
Dzięki za opere z automatycznym słownikiem 

- BAŻANT
- GG: 12682277
- Kontaktowanie:
Nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym przystosowaniem, mogl bys to jakos wytlumaczyc.Anzel pisze:Powiedz lepiej jakie zastosowaleś żarówki oraz jak przystosowałeś instalację czeskiego silnika do ładowania akumulatora,którego nie przewidziała fabryka.
żarowka przod Tesla 6V 15/15W, tyl 6V 5W, postojowka 12V( nie moglem dostac w sklepie postoju na 6V).
- BAŻANT
- GG: 12682277
- Kontaktowanie:
mostek prostowniczy tez mialem, ale chyba 10A, lecz to nic nie dalo
- Anzel
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Nigdy nie grzebałem w Jawce,dlatego pytam w jaki sposób rozwiązaleś ładowanie akumulatora,którego fabrycznie tam nie było.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®

-
- Kontaktowanie:
Od cewek idzie jeden kabel , pod ktory podlaczylem diode do wejscia aqu + ,mase podlaczylem pod - ,a zasilnaie zarowek pod slupek akumulatora+, tak to u mnie wyglada, ale niestety nie dziala tak jak powino
Może ładowanie nie wyrabia.. A bez świateł jak sprawa z ładowaniem ?
Tam cewki są łączone szeregowo jak dobrze pamiętam. Jak tak to od pierwszej cewki odczepiasz ten kabel co jest przylutowany do rdzenia i razem z kablem drugiej cewki co szedł do świateł podłączasz do mostka z czterech diod (nie łączysz tych kabli razem w mostku masz dwa wejścia) a nie jednej diody i do + od AQ a - z AQ do masy. Wtedy ładowanie powinno działać. Tam te cewki maja CHYBA 30W więc powinno ładowanie wyrobić na te wszystkie żarówki. Jak masz zrobione ładowanie z wszystkich trzech cewek to musisz je wszystkie połączyć szeregowo i zrobić wszystko to co napisałem.
- 175mirek
- GG: 1103489
- Kontaktowanie:
Zrobił bym tak samo jak Kermit mówi.Wtedy musi działać.Kup mostek greatza i podłącz.
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...