Starter/Kopajka
Starter/Kopajka
Witam, powiedzcie mi co moze byc przyczyna tego ze gdy staram sie odpalic mojego kobuza ze startera to w pewnym momencie ( mniej wiecej na srodku ) zaczyna sie podnosic takze dzwignia do zmiany biegow i przy energiczym kopnieciu zalacza sie bieg i gdy puszcze starter z dolnego polozenia to zostaje on w srodkowym polozeniu. wtedy znowu musze reka przesunac go do gory i tak w kolko. moze troche pokretnie napisalem, ale gdyby cos bylo nie jasne to piszcie. dodam ze obydwie dzwignie nie maja ze soba polaczenia ( nie ocieraja sie o siebie )
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Re: Starter/Kopajka
pewnie wałek zmiany biegów siedzi za ciasno w wałku kopniaka bo przecież nie ma innej opcji, (możne rdza, obicie, skrzywienie, opiłek) i przez to się pewnie blokuje na tyle ciasno że aż wrzuca bieg, sciagnij dekiel od strony sprzęgła i wyciągnij wałek kopniaka, na pewno zauważysz przyczynę odrazu.
- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
Może to co już kilkakrotnie pisałem, za mocno skręciłeś śrube ściskającą kopnik ?
Miałem taką sytuacje, mocno skręciłem i przy kopnięciu wajha w góre i wskakiwał bieg.
Sprawdź to.
Miałem taką sytuacje, mocno skręciłem i przy kopnięciu wajha w góre i wskakiwał bieg.
Sprawdź to.
jutro sprawdze, ale watpie zeby to bylo przyczyna. gdy go kupilem bylo dobrze, tyle tylko ze starter nie lapal, ale kupilem zębatkę zalozylem, skrecilem i nadal bylo dobrze, po jakims czasie ( gdzies po 2 dniach uzytkowania ) dopiero sie to zrobilo.
- Anzel
- GG: 0
- Moje maszyny: Kilkanaście
- Kontaktowanie:
Ewidentnie mechanizm kickstartera.może skrzywiłeś wałek zmieniacza i przez to jeden w drugim się blokuje? Tam nie ma jakiejś filozofii,wszystko da się rozebrac z 5 min ze stoperem w ręku.Sprawdz czy jeden walek w drugim obraca się bez oporów.
""Yes Rico...Kaboom""
Ekipa Południe®
Ekipa Południe®