Motocykle rajdowe MZ - ETS, ES, G
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Re: MZ ETS 300 G - wersja rajdowa
Masa fot MZ w każdym dziale : http://www.mc-isolator.de/seiten/sonsti ... ory_1.html
foto poniżej z neta
foto poniżej z neta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- sismon
- GG: 1514345
- Kontaktowanie:
szkoda takich motocykli w taki teren
- Sebastian440
- Administrator
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Do tego były przeznaczone i specjalnie przystosowane, więc to ich naturalne miejsce.
- sismon
- GG: 1514345
- Kontaktowanie:
no to wtedy ale teraz gdy czesci sa drogie i albo nio dostępne a motocykle zabytkowe powinny stać i cieszyć oko
- Sebastian440
- Administrator
- Kontaktowanie:
Myślę, że lepiej cieszyć oko motocyklem podczas eksploatacji niż w domu przed kominkiem. Jeżeli motocykl rajdowy jest kompletnie odbudowany i w 100% bezpieczny to powinien od czasu do czasu pokazywać się na jakiś zawodach. Tu perę podglądowych fot rajdowych mz z zawodów oraz coś jeszcze 

No to w takim razie doklejam się do tematu ze swoją małą MZ ES125/G poniżej fotki:
1. Motocykl z przodu
2. Z tyłu
3. Nowe zapasowe kartery silnika
Rok produkcji 1966. Startowała w reprezentacji Polski w Six Days. Silnik przerobiony w 1972 roku pod Trial (zapłon Stefa, motactwa w cylindrze i wydechu), 5biegów, wahacz przedni pchany,koło przód 21" tył 18" Więcej o motocyklu konkretnych danych technicznych nie wiem.
1. Motocykl z przodu
2. Z tyłu
3. Nowe zapasowe kartery silnika
Rok produkcji 1966. Startowała w reprezentacji Polski w Six Days. Silnik przerobiony w 1972 roku pod Trial (zapłon Stefa, motactwa w cylindrze i wydechu), 5biegów, wahacz przedni pchany,koło przód 21" tył 18" Więcej o motocyklu konkretnych danych technicznych nie wiem.
- Sebastian440
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Motocykle rajdowe MZ - ETS, ES, G
Dane techniczne :
Uwaga mam bardzo ciekawe info.
Na drugiej stronei tego tematu sebastian zapodał kilka fotek MZ .Jest tam MZ z numerem 220.Jak wysyłałem właścicielowi fotki swojej MZ(bo była porozkręcana jak kupowałem) zeby zobaczył jak wygląda to dokleiłem też kilka fotek starych m.in tej z nr.220.Jeśli osoba na tym motocyklu to Marian Kluczniak ,to właśnie to jest ten motocykl ,który obvecnie posiadam ja.

Czemu się tyle MZ-tek zachowało a WSkes prawie wogóle
- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
1 Ilość wyprodukowanych motocykliziomek1237 pisze:Czemu się tyle MZ-tek zachowało a WSkes prawie wogóle
2 pasja. Zapytaj się w polsce ludzi starszych kto coś wie o sześciodniówkach mało kto ci odpowie a w niemczech każdy nawet wie w jakich miastach się odbywały i kto jeździł
- Sebastian440
- Administrator
- Kontaktowanie:
termin21 pisze:Uwaga mam bardzo ciekawe info.Na drugiej stronei tego tematu sebastian zapodał kilka fotek MZ .Jest tam MZ z numerem 220.Jak wysyłałem właścicielowi fotki swojej MZ(bo była porozkręcana jak kupowałem) zeby zobaczył jak wygląda to dokleiłem też kilka fotek starych m.in tej z nr.220.Jeśli osoba na tym motocyklu to Marian Kluczniak ,to właśnie to jest ten motocykl ,który obvecnie posiadam ja.