marcinex pisze:Mam słabość do kobiet na motocyklach a na WSK-ach to już całkowicie
podejrzewam że jak większość tutaj obecnych

marcinex pisze:Mam słabość do kobiet na motocyklach a na WSK-ach to już całkowicie
Dobra nie ma co SłodzićŻurek pisze:podejrzewam że jak większość tutaj obecnychmarcinex pisze:Mam słabość do kobiet na motocyklach a na WSK-ach to już całkowicie
aha widzisz pisała ze chłopak remoncik robi1angel pisze:Nie spamić ! ;]
Ciekawi mnie czy sama będziesz dokonywała remontu ? Bo to dość niecodzienny widok
Agresives z tego co mi wiadomo to także na prostowniku selenowym była nabijana data(miesiąc i rok).Agresives pisze:Kurcze ale macie rozkminke z tą B-trójkąPrzecież to można bardzo łatwo wyjaśnić po numerze ramy. Albo nawet po datach na podkładce klaksonu, automacie stopu lub metce odbłyśnika. Mało tego nawet licznik prędkościomierza ma nabijaną date koło mocowania linki.... to samo ślimak. Gaźnik również był datowany numeratorem od strony opaski. Dla bardziej dociekliwych to nawet magneta oraz iskrowniki miały bitą date produkcji. Kurcze no przecież to nic trudnego pomyśleć. Wnioski co to był docelowo za model można wyciągnąć bardzo szybko. Aczkolwiek nie wykluczam opcji że ktoś posiadał kilka B-trójek i złożył to co mu najbardziej odpowiadało wizualnie. Priorytetem jest jednak zawsze tabliczka.
Stary pisze:Jolka, Jolka, pamiętasz lato ze snu,
gdy mówiłaś "tak mi źle".
Pogadaj z JarkiemŻurek pisze:Stary pisze:Jolka, Jolka, pamiętasz lato ze snu,
gdy mówiłaś "tak mi źle".
oj Stary Stary chyba czegoś Tobie bardzo brakuje
Z własnego doświadczenia wiem ze Kobiety dokonują rzeczy niemożliwych, także dopiero czas to zweryfikujezasoby Adama są nieskończone
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości