NICK -
lasputas

Imię - Aleksander Kubiak

Miejscowość - 93 - 504 Łódź

Powód - Brak wpłaty, kontaktu, żenujące tłumaczenie

Wyjaśnienie - zwrot prowizji, rozpoczęty spór
Totalna bezczelność. "Lasputas" zakupił ode mnie części iskrowników. Po 3 tygodniach bezskutecznego kontaktu e-mail, allegro zwróciło mi prowizję. Gdy w końcu udało mi się dodzwonić, użytkownik udaje wielce zdziwionego i tłumaczy się, że jego konto jest zablokowane i nie wiedział, że wygrał aukcję

Bzdura wierutna! Nie dość, że konto nie jest zablokowane to jeszcze "lasputas" loguje się systematycznie, niemal codziennie i ma czelność twierdzić, że nie wie co się dzieje na allegro? Maila też może ma zablokowanego?! Wysłałem mu z 6 wiadomości przypominających o wpłacie, w tym oficjalnego maila z allegro. Otrzymał ostrzeżenie, ja otrzymałem zwrot prowizji.
Przy ponownych próbach kontaktu telefonicznego odrzuca moje połączenie. Próby kontaktu sms zakończyły się krótko: mam się wypchać.
Niestety nic takiemu delikwentowi oprócz wystawienia negatywa nie można zrobić. Owszem, można wysłać oficjalne wezwanie do zapłaty, a potem zawiadomienie o wszczęciu postępowania sądowego. Pewnie prędzej czy później dojdziemy swojej należności. Jest tylko jeden zasadniczy minus - towar mamy zamrożony, nie możemy go sprzedać do zakończenia się postępowania. Jak ktoś ma czas, niech się bawi, ja wystawiam aukcję ponownie.
p.s. dla znających hiszpański, nick użytkownika wszystko wyjaśnia...