Siema, zastanawialiście się dlaczego nie ma dostępnych w sprzedaży wałów do S2 w rzemiośle?? Przecież wykonanie takiego wału to takie same koszty jak do "zwykłej" czwórki. Fakt, ktoś może powiedzieć, że byłoby małe zapotrzebowanie ale można by było przecież robić to na zamówienie. Myślę nad takim czymś, bo mam dostęp i do maszyn, materiałów oraz do procesów technologicznych takich jak nawęglanie itp. Zdaję sobie sprawę, że co oryginał to oryginał, ale np. rzadko pojawia się coś oryginalnego w stanie fabrycznym na dodatek. Obecnie na allegro jest taki wał do Sporta, na wolnej licytacji przekroczył już 500 zł. Dla mnie to troszkę przegięcie, przecież dobrze wiemy że nie wszystkich stać na zakup takiego cacka. Nie oszukujmy się kilka lat wcześniej gdy nie było jeszcze "mody" na WSK i jej rzadkie egzemplarze ceny nie były tak wygórowane. Rozumiem że ktoś może uzna, że towar jest wart ceny, że jak odbudowywać to wszystko w oryginale itp. Sam swoją S2 kompletuję już ponad 3 lata i wiem że nie jest łatwo, mieszkam poza tym na takich terenach gdzie mało było klubów a tym bardziej takich motocykli. Mam w sumie taka propozycję dla forumowiczów. Jeżeli chcecie mogę zająć się produkcją takich wałów, nie mówię tu też o zarobku. Ale razem możemy wykonać sobię partię takich wałów, tylko na nasze potrzeby. Koszt na pewno będzie o wiele niższy niż robota na własną rękę. Mam dostęp do ludzi pracujących w WSK a także w zakładach produkcyjnych gdzie wszystko da się zrobić

Sam już do SHL M 11 robiłem wał, tzn regenerację która mnie wyniosła jakieś 70 zł. Na starym korbowodzie, żadna fuszerka. Wyszło świetnie, wszystko chodzi do tej pory. Więc jak znajdzie się grupa chętnych możemy coś razem zdziałać. czekam na odzew, ewentualnie kontakty na priv. Pozdro