Live Box TP jak odłączyćdrugiego uzytkownika ...Ktoś wie??
Live Box TP jak odłączyćdrugiego uzytkownika ...Ktoś wie??
Mam Live Boxa w pokoju i podłączony jest przewodem do mojego PC ,ale też mam w nim włączony Router i sąsiad korzysta bez przewodowo z neta na laptopie...Chciałbym go teraz jakoś od usługi odłączyć...Wie ktoś konkretnie jak to zrobić,bo ja nawet w sieci nie mogę tego info znaleźć...
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: Live Box TP jak odłączyćdrugiego uzytkownika ...Ktoś wie
Ja mam u siebie pc i lapka - od pc mam router i bezprzewodowo łączę się z netem.
Musisz mieć jakieś ustawienia sieci i te inne takie, tego, zdaje się, zawsze jest od groma. Ja do swojej domowej sieci mam klucz jakiś i np. jak komórką przez wifi chcę się połączyć to muszę go podać. Nie masz czegoś takiego?
Musisz mieć jakieś ustawienia sieci i te inne takie, tego, zdaje się, zawsze jest od groma. Ja do swojej domowej sieci mam klucz jakiś i np. jak komórką przez wifi chcę się połączyć to muszę go podać. Nie masz czegoś takiego?
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
odkręć antenkę 

Noo właśnie jemu klucz podałem na samym początku i ma jużna stałe jakby neta...Nawet jak ja mam wyłaczonego kompa jemu śmiga i odrazu jak właczy swpejgo ma neta i juz nie musi nic wpisywac...Mój LiveBox jest bez antentki...;/
-
- Moje maszyny: .....
- Kontaktowanie:
Spróbuj zmienić hasło czy tam klucz dostępu. Jak nie wiesz jak, to może to Ci pomoże.termin21 pisze:Noo właśnie jemu klucz podałem na samym początku i ma jużna stałe jakby neta...Nawet jak ja mam wyłaczonego kompa jemu śmiga i odrazu jak właczy swpejgo ma neta i juz nie musi nic wpisywac...Mój LiveBox jest bez antentki...;/
http://forum.pcformat.pl/Zmiana-klucza- ... -livebox-t
- wujcio
- Kontaktowanie:
ustaw blokowanie po adresie MAC wtedy jak jego mac nie będzie na liście to sobie nie pośmiga, ogólnie domyślnie jest hasło WEP które sąsiad musiał by znać żeby się łączyć.
Jeśli nie korzystasz z sieci bezprzewodowej to wejdź w zakładkę zakładkę konfiguracja zaawansowana potem: sieć bezprzewodowa i daj wyłącz wtedy liveszit będzie chodził bez WIFI
Jeśli nie korzystasz z sieci bezprzewodowej to wejdź w zakładkę zakładkę konfiguracja zaawansowana potem: sieć bezprzewodowa i daj wyłącz wtedy liveszit będzie chodził bez WIFI

A wie ktoś może czy da się zrobić z telewizora monitor za pomocą liveboxa i dekodera z TP??
- glutek21
- GG: 266895
- Moje maszyny: WSK M21W2S Dudek
- Kontaktowanie:
Za pomocą liveboxa i dekodera nie wiem, ale da się za pomocą tej przejściówki
http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- ... 24227.html
http://allegro.pl/adapter-przejsciowka- ... 24227.html
"Uwaga. Przejściówka nie jest konwerterem sygnału pomiędzy standardami PC i TV. Przeznaczona jest do komputerów, których karty graficzne posiadają tryb TV i tym samym potrafią wygenerować odpowiedni sygnał."
Nie wiem czy moja karta graficzna posiada tryb TV ale chyba nie.
Nie wiem czy moja karta graficzna posiada tryb TV ale chyba nie.