*Heidenaujannex pisze:Haidanau
Polecam b.dobre opony, sprawdzone w simsonie oraz mz

spoko,montuj Ja już mam 3,25 w SHL M04,faktycznie wygląda kozacko,ale co do mocy duzo bardziej czuć ze coś ją zmula.
jakby nie zamulała to by dali 3,25 z tyłu jak w jawach tył szerszy od przodu,bo maja silnik o 2-3km mocniejsze a tu masz chłopie 6KM motor 100kg weź siebie kolejne 80pewnie plus dziewucha i pełen bak paliwa,mały plecaczek i chłopie motor nie jedzie...
zrobiłem 5tys km trójką i wiem co ten silnik potrafi
alo raczej ile nie potrafi
Kod: Zaznacz cały
Opona odrobinę kartoflana, raczej na drugą kategorię dróg
Kod: Zaznacz cały
Ja mam na przodzie od tygodnia nowiutką oponę Mitas H03 3,00x18 i powiem, że naprawdę fajne guma. Miałem wcześniej Heidenau i na Mitasie przyczepność jest o 1000% lepsza. Bardzo miękka guma - może przez to się szybciej zużyje, ale 2 sezony na pewno powinna przeżyć, a 117zł z wysyłką to nie tragedia. Polecam wszystkim na przód ;)
Co do rozmiaru - wziąłem szerszą od zalecanej i na początku czułem się, jakbym miał amortyzator skrętu :mrgreen: Ale idzie się szybko przestawić, a nie muli nic a nic. W zakrętach za to bajka, z hamowaniem też. Wiem, że nie ma sensu oszczędzać na oponach, ale wg mnie Mitaska zapewnia wszystko, czego oczekujemy od opony przy osiągach MZ :)