Co do projektu wspaniały pomysł. Budowałem swego czasu wyścigówkę na bazie Wiatra projekt stanął w miejscu po wyjeździe za granicę i stoi do dziś dnia

No bez jaj, drgawek dostaje jak czytam takie rzeczy. Czy Ty masz pojecie jaką trzeba mieć podstawy żeby stworzyć nowy silnik od podstaw?? Pisanie o odlewaniu karterów czy patentach z przerobieniem konstrukcji pod silnik jako element konstrukcyjny to wielkie pierd***** o Helenie. Nad tym pracują sztaby inżynierów, a na tym forum piszą o tym osoby dla których największym tuningiem jest zestaw akcesoryjny cylindra z allegro.Proponował bym stworzyć coś swojego od podstaw jak to wspomniałeś masz zaplecze a więc spróbuj samemu wyrzeźbić silnik. Kiedyś marzyło mi się stworzyć silnik tak żeby kartery silnika były ramą motocykla
No chyba mi nie powiesz ,że 4t typu wr/yz 450,xr 650r czy harcorowy ktm 4t o masach 105-115kg itp maszyny się nie nadają.Wg mnie dużo lepiej się tym jezdzi jak taką crka 500.Profesjonalisci jezdza i na mocnych 2t i na mocnych 4t w roznych dyscyplinach.Jedne i 2gie maja zalety i wg. mnie nie mozna powiedziec ze 1 cylinder 2t jest lepszy od 4tvolksturm pisze:Zresztą silnik 4 suwowy ze względu na jeszcze inną ch-kę oddawania momentu zachowuje się minimalnie lepiej niż 2 takt nawet gdy jest to jednostka 2 cylindrowa, jednak wciąż do zawodowej jazdy to się nie nadaje, bo do niej się nadaje tylko 1 cylindrowa maszyna
Czekam w takim razie na Twój własny silnik. Masz moje słowo że jak go odpalisz to przyjadę z krata piwa, kwiatami i przeproszę Cie za moja wypowiedźxradusx pisze:Alien za przeproszeniem pieprzysz. Jak się nie chce to się nie zrobi a jak ktoś ma sprzęt i głowę na karku to potrafi i do tego nie potrzeba setek inżynierów i konstruktorów i sprzetu z nasa żeby zrobić silnika jak w wsk. Britten nie potrzebował setek inżynierów sam był inżynierem a powalił cały przemysł motocyklowy lat 90 tych
Po co ?? Silnik V2 nie nadaje się do wszystkiego tak samo jak np. bokser.A zrobić można wszystko nawet gwiazdowy na 3 cylindry w tym jeden głowicą w dółPablo_Picasso pisze:Zainteresował mnie temat V2, czy jest możliwość zrobienia takiego silnika w Wuesce ??
Radekxradusx pisze:Stary zupełnie się z tobą zgodzę że dużo osób na tym forum nie potrafi chociażby ustawić zapłonu ale jest kilka osób co kumają o co biega drugie to przedział wiekowy na forum bez obrazy ale czas spędzony przy motocyklach robi swoje.
Teraz pytanie Kto jest za stworzeniem motocykla WSK na wiatrze i wycignięciu z niego ile się da. Na motocykl Składali by się forumowicze każdy dał by coś od siebie np dofinansowanie bądz jakieś części co były by potrzebne do projektu. Motocykl byłby własnością Forum ( Torunia ) i był by reklamą forum. Można by było wystawiać motocykl do wyścigów i na pokazy i ciągle go ulepszać co wy na to ? Chętnie bym dofinansował taki projekt Zobaczymy co by z tego wyszło każdy mógłby się zaangażować w projekt i dać coś od siebie, wyznaczyć ekipę 4 czy 5 kumatych osób które by się zaanażowały w projekt. Motocykl był by wizytówką wueska.pl i zarazem pokazaniem ludzią że potrzciwa WSK potrafiGdyby project nie wypalił Części wędrują na allegro a kasa na utrzymanie forum
Co wy na to ?
Alien nie chce się z tobą kłócić ale jest dużo ludzi co robią coś w garażach ale się tym nie chwalą i tak zostaje myśl tylko w garażu i ich głowach i na tym się kończy, Brak finansów itp.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość