no i do tego się dziś nadają wski shlki i inne starowinki , do dalszej jazdy kupuje się niedrogo japonie i już.Borewicz pisze:Lepsze one jak 40 letnie orzeszki, które nadają się tylko i wyłącznie na niedzielne przejażdżki o długości 5km w dwie strony.
Strój na wsk
-
- GG: 0
- Moje maszyny: CB500, Vespa PK50
Re: Strój na wsk
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
A widzisz ja do tego mam Wskę i w takich okolicznościach jakich teraz się znajduję nic lepszego nie jest mi potrzebne i moja Wsk wystarcza w 100 %.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Ja jestem zdania że jadąc na 5-kilometrowa, niedzielną trasę Wuefemką przy 60km/h też można nieźle przypierd**** twarzą o asfalt. Nie wiem jaki jest sens kasków bez szczęki, skoro przy 60% upadków właśnie tam się obrywa.
-
ja jakoś nigdy nie przywaliłem szczęką o asfalt a choćby moja CB troszkę więcej ma "powera" niż wieśka.Rowerem też można o asfalt przywalić a dobrym rowerem pojedziesz niewiele wolniej niż wsk-ą 125.
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Ale tu przecież nie ma reguły, jedni całe życie mogą jeździć litrem i nawet się nie drasną, a inny się połamie na Romecie
ja lubię po prostu zwiększać swoje bezpieczeństwo w miarę możliwości. Sam mam integrala Uvexa i uważam to za dobry zakup, każdy robi jak uważa.

- xradusx
- Moje maszyny: TT600R
AWO425T - Lokalizacja: Münster
- Kontaktowanie:
No nie powiesz że mój kask nie pasuje do WSK-ivolksturm pisze:Piękne kaski bardzo pasują do wuesek i takie z epoki
To że epoka przeminęła a człowiek nadal jeździ wsk to nie znaczy że na moto ma ubierać Śmierdzące robinsony za kostke bądz buty relaks z nowego targu i kurtkę z logiem Jacka i Agatki Pić wódkę delikatesową, palić popularne i żuć gume donald.
Alien dlaczego uważasz że kaski bez że kask bez żuchwy jest niebezpieczny przy wywrotce i tak walisz bokiem. Gdyby były niebezpieczne to renomowane firmy by ich nie produkowały
- Wojtek
- Kontaktowanie:
W stu procentach wypadków...przy wywrotce i tak walisz bokiem
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
-
ja tam wski i inne shlki widzę z gościem z orzeszkiem i skajową kurtałę na plegarach i tyle taki klimat ma właśnie wsk. To są motocykle które w dzisiejszych czasach nadają się głównie do rekreacyjnej jazdy żeby się polansować starym motocyklem popyrkać sobie spokojnie do tego zbroja jak na ścigacza i pancerny kask nie jest potrzebny.
Zresztą jakieś zbroje ochraniacze i kaski rodem z enduro przy motocyklu który jeździ w przypadku najbardziej u popularnej wsk125 niewiele szybciej jak porządny rower wyglądają śmiesznie po prostu.
Zresztą jakieś zbroje ochraniacze i kaski rodem z enduro przy motocyklu który jeździ w przypadku najbardziej u popularnej wsk125 niewiele szybciej jak porządny rower wyglądają śmiesznie po prostu.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Człowieku zabić to się nawet na hulajnodze możesz na to nie ma zasady. Widzę że w tym przypadku mocno pijesz do Skindera i w jego przypadku stylu jazdy i motorze jak najbardziej pasuje.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
-
Do nikogo "nie pije" po prostu śmiesznie wygląda koleś który się po pachy uzbraja do jazdy wską która ma aż 7-8KM i osoba ważąca nieco więcej może ją zadusić przy zwykłym ruszaniu
.Zresztą stylizowanie wski125 z oryg. silnikiem na jakiś sportowy motocykl jest równie śmieszne co ubieranie się w to co wymieniłem wyżej.
Jeszcze raz powtarzam do nikogo nie piję a do Skindera nic nie mam niech sobie robi co chce jego sprawa.Chyba mam prawo się wypowiedzieć że dla mnie tego typu ubiór na motocykl typu wsk jest jak strzelanie z armaty do wróbli po nikim nie jadę i nikogo konkretnego nie wskazałem.

Jeszcze raz powtarzam do nikogo nie piję a do Skindera nic nie mam niech sobie robi co chce jego sprawa.Chyba mam prawo się wypowiedzieć że dla mnie tego typu ubiór na motocykl typu wsk jest jak strzelanie z armaty do wróbli po nikim nie jadę i nikogo konkretnego nie wskazałem.
-
- Moje maszyny: WSK M06 64
WSK M21W2 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Odgrzany kotlet ale nie było tematu o butach na motor. Jakieś sugestie? W czym jeździcie ?
-
- Moje maszyny: wsk m06-150
- Kontaktowanie:
ja jeżdżę w desantowkach. Troche zabawy ze sznurowaniem ale poza tym same plusy 

Ja tam jeżdże zależnie od pory
średnio/ciepło- adidasy, halówki
gorąco- klapki "sport"
zimno/chłodno - gumofilce
Śmiejcie sie lub nie; tanio wygodnie ja tam nie narzekam ....
średnio/ciepło- adidasy, halówki
gorąco- klapki "sport"
zimno/chłodno - gumofilce
Śmiejcie sie lub nie; tanio wygodnie ja tam nie narzekam ....
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Dopóki Ci gałąź nie odda w noge... Ja tam w każdą pogodę ubieram się tak, żeby zasłonić całe ciało. Wolę nie ryzykować.
Też prawda ale trzeba przyznać że wszelkiego typu buty za kostke czy normalne wojskowe są sztywne i nie wygodne .
-
- Moje maszyny: wsk m06-150
- Kontaktowanie:
no , moim zdaniem na motocykl to tylko buty poza kostę i solidne aby dawały jakąś ochronę
. Inaczej to tylko zbedny balast 

- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
Szkoda że nie pamiętam nazwy zdjęcia albo go nie zapisałem na HDD, mimo że minęło ponad 10 lat jak je widziałem to do dziś dnia jak sobie przypomnę owego człowieka ze zdjęcia co jechał bez kasku i dowalił szczęką to ciarki mnie przechodzą. Człowiek nie miał szczęki, została mu czaszka, ogólnie okropny widok. On byłby dobrym specem jeżeli chodzi o opinie nt. kasków bez szczękowych.
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
- Muciek
- Moderator
- Moje maszyny: Yamahy RD250 75 76 78
- Kontaktowanie:
Kilka fotek takich co latali bez kasków Daje do myślenia....
Zdjęcia są drastyczne!!!!
Kod: Zaznacz cały
http://www.bestgore.com/?s=Without+Crash+Helmet+&submit=Search
Zdjęcia są drastyczne!!!!
No dokładnie kask bez szczęki to jakby kasku nie było, wg mnie zakup takiego to kasa w błoto wyrzucona
A te zdjęcia co Muciek zarzucił bardzo dają do myślenia...
A te zdjęcia co Muciek zarzucił bardzo dają do myślenia...