Problemy po reg. wału na nowej korbie i nowym tłoku
- Alien
- GG: 0
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Re: Problemy po reg. wału na nowej korbie i nowym tłoku
R2 w Dębicy nie ma już od dawna.
- wujcio
- Kontaktowanie:
wiem dlatego lepiej kupić R3 i mieć spokójAlien pisze:R2 w Dębicy nie ma już od dawna.
wujcio pisze:na Twoim miejscu kupił bym org tłok ze Skuter-Dębica na 3 szlif i po sprawie.
Wtedy jest pewność....
- Alien
- Kontaktowanie:
Przeciez nie do Ciebie pisze bo wiem ze wiesz
ps. przetestowales juz gaxnik czy nie?

ps. przetestowales juz gaxnik czy nie?
Wszyscy tu radzą kup to kup tamto, nowe,orginalne. Tłoki są podobne wymiarowo różnica 1 mm nie gra roli. Ja skróciłem w wsk tłok o 6 mm od strony kanału ssącego i silnik pracował prawidłowo i odpalał bez problemu. Jeżeli na tym starym tłoku co prezentujesz wsk jezdzila i jest ten sam cylinder to wina leży po stronie wału. Jakiś mimośrodowy czop albo tulejka w korbie mimośrodowo wykonana. Trzeba by to pomierzyć.
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Szczególnie w średnicy. Bo kto by się tam przejmował takimi pierdołami, nie?Tłoki są podobne wymiarowo różnica 1 mm nie gra roli.
Dyskutujesz jakbyś wszystkie mądrości zjadł a w rzeczywistości nie masz pojęcia o czym mówisz. Nie czepiaj się słówek każdy wie o co chodzi, sorry ty nie wiesz.Savier pisze:Szczególnie w średnicy. Bo kto by się tam przejmował takimi pierdołami, nie?
-
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Hans uważaj bo Cię zabanują 

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Śmiem twierdzić, że wiem, iż mówię o średnicy tłoka. Nawet gdyby ją pominąć to milimetr tłok wyżej od osi sworznia i znowu kupka. Milimetr mniejszy rowek tłoka i masz po cylindrze. Wiem, że się czepiam, ale wg mnie 1mm to sporo biorąc pod uwagę to, że mówimy o tłoku.
. Nikt się widzę tutaj nie zna na żartach. W całej swe krótkiej karierze dałem bodajże 4 bany z czego 2 Tukanowi i Skinderowi. Ja naprawdę jestem grzeczny, tak tylko co jakiś czas pogrożę palcem
.
Jenny, wkurzacie już mnie tymHans uważaj bo Cię zabanują

- wujcio
- Kontaktowanie:
no nie wmawiaj że dobry gorzycki tłok jest gorszy niż chińsku lub almot bez przesady...hans pisze:Wszyscy tu radzą kup to kup tamto, nowe,orginalne. Tłoki są podobne wymiarowo różnica 1 mm nie gra roli. Ja skróciłem w wsk tłok o 6 mm od strony kanału ssącego i silnik pracował prawidłowo i odpalał bez problemu. Jeżeli na tym starym tłoku co prezentujesz wsk jezdzila i jest ten sam cylinder to wina leży po stronie wału. Jakiś mimośrodowy czop albo tulejka w korbie mimośrodowo wykonana. Trzeba by to pomierzyć.
Wiadomo że jeśli dopasujesz długość tłoka odpowiednio wszystko będzie ok.
- Alien
- Kontaktowanie:
1mm w góre od osi sworznia to jest w ch** biorąc pod uwagę że odległość denka tłoka od komory ma (w głowicy na standardzie) od 0,7 do 1mm.
-
- Kontaktowanie:
To ja coś dodam od siebie na temat tłoków ze skuter-dębica . Podróbka za około 18zł (dawno kupowałem) jest dobra oryginał kupiłem i silniczek czeka na remont a trochę mało mam czasu na to. Ale widziałem 3 wski co śmigały na tych podróbkach i nikt nie miał z nimi problemów.
Dzięki za opere z automatycznym słownikiem