Problem z elektryką - wszystko pomieszane.
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Problem z elektryką - wszystko pomieszane.
Witam. w moim kosie/krasce (sam nie wiem już) elektryka jest całkiem porypana. Po wyjęciu kluczyka motor nie gaśnie. Żeby zgasić trzeba kluczyk dać max w lewo i przełącznikiem od świateł do góry. Światła raz są raz niema tylne jak i przednie. Są założone kierunki od kobuza. Czasami się świecą, ale nie migają. Tyle tylko, że nie ma akumulatora, o przerywaczu nie wiem czy jest czy nie. Mam 2 stacyjkę i jest to samo. To koniec, trzeba robić elektrykę od początku? Ja jako laik, co o elektryce ma prawie zerowe pojęcie położyłbym ją sam?
Chodzenie po bagnach wciąga
Re: Elektryka WSK 125
Jeżeli nie czujesz się na siłach, nowa elektryka kosztuje około 70zł.
-
- Kontaktowanie:
Re: Problem z elektryką - wszystko pomieszane.
Mógłby mi ktoś wrzucić jakiś dobry schemat do kosa, żeby był z kolorami kabli. W lampie mam taką płytkę, to chyba ten selen. Z tyłu 2 żarówki. Rocznik 1981. Lampa jak na zdjęciu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Kuba sorry ale schematów elektryki jest od ch..... na forum. Nawet wątek o tym jest. Poszukaj sam a nie wszystko na tacy.
-
- Kontaktowanie:
Mam jeszcze pytanie czy stacyjka od ciągnika C-330 jest taka sama jak od WSK 125 ?
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
NIE stacyjka z Ursusa nie jest taka sama. Do mojego Bąka też ktoś to gówno z ursusa wkomponował młotkiem, a na allegro ktoś ciągle próbuje sprzedać tą stacyjkę pisząc że to do WSK.
Stacyjka różni się przede wszystkim średnicą śruby mocującej - trzeba oryginalną dziurę powiększyć dwa razy. Po drugie układ połączeń jest inny. W internecie co prawda znalazłem porady "magików" jak ją przerobić żeby podpasowała do WSK ale jak dla mnie gra nie warta świeczki. Lepiej poszukać oryginalnej stacyjki
Stacyjka różni się przede wszystkim średnicą śruby mocującej - trzeba oryginalną dziurę powiększyć dwa razy. Po drugie układ połączeń jest inny. W internecie co prawda znalazłem porady "magików" jak ją przerobić żeby podpasowała do WSK ale jak dla mnie gra nie warta świeczki. Lepiej poszukać oryginalnej stacyjki