Witam Pasjonatów WSK'i <i nie tylko>

... Już dawno przybierałem się do założenia konta na tym ciekawym forum ,aż wreszcie znalazłem trochę czasu

... Mam na imię Kamil i jestem młodym Miłośnikiem i posiadaczem "kilku" ciekawych motocykli i samochodów

... Wcześniej pasjonowały mnie MZ'ki ,na drugim planie była WSK'a

...ale cóż... człowiek się zmienia z czasem

... Jestem właścicielem Wsk'i Bąka z 1976roku w pomarańczowym malowanku z popielatymi błotnikami, z przebiegiem 16tys km;/ ale siedzonko po takim przeb byłoby już wygniecione a jest w LUX stanie

...tak samo silniczek miał plombę jak wymieniałem lewy uszczelniacz

a na oponach są jeszcze tzw sutki

.... a wiem na 100% ,bo motocykl stał nie używany od 81 roku do 2009 na "wyszkach" pewnego garażu

...kupiłem go od pierwszego właściciela

... miejscami były centki rdzy ale to tylko nalot,który poddał się polerce:)...Jedynym mankamentem jest zagubiony u poprzednika lewy boczek:(... dokumenta są, umowa jest i jest fajnie

... Drugą moja podopieczną jest M06B3 z 73 roku z 7tys na zegarze <pierwszy wypust jednoramówki na wachaczu od gazeli> , następnie ... MZ: etz 150 z 87<9tyskm> ,etz 150 z 90 12tyskm>, etz 250 z 1985roku<10tys km>, etz 251 z 89, etz 251 z 91<17tys km> , mz ts 250 z 74 <32tys km> , mz ts 250/1 z 84roku<21tys km>, oraz Simson SR 50C z 89roku <5tyskm>, Mińsk 125 białoruskiej prod z 93 roku<rok jeżdżony 6tyskm>, Radziecki skuter Tuła T200 wersja turist z 65roku z przebiegiem 7tys km, CZ 175 z 85roku z 19tys km, dwie jawy ts 350 , komar "okrąglak" na wachaczu, Nysa 522 Furgon 1974r z 17tys km<dwa lata eksploatowana>, Syrena 105L z 71 tys km z 1981, oraz fiat 125p z przeb 5 tys km na tzw "termometrze" z folią w środku

Maszyny nie idealne do perfekcji ale warte szacunku i z duszą ...jako,że mam jeszcze do kupienia w ładnym stanie wsk lelka z początku produkcji którego w niedalekiej przyszłości mam zamiar zakupić... oraz kobuza z drugiej serii:) pragnę rozwinąć mój zbiór o chociaż lelka, kobuza,gila i sporta...jak wydołam to i o dudka! Seria Ptaków mnie fascynuje!!! Zdjęcia dodam w niedzielę