Rekordowe przebiegi WSK bez/z remontami silnika
Rekordowe przebiegi WSK bez/z remontami silnika
Temat całkiem ciekawy, interesujące jest to jakie przebiegi wytrzymują nasze silniki z zakładów Dąbali,ponieważ praktycznie każda WSK jeździła na innym oleju,w innych warunkach i przez innych ludzi przez co i też róznie wytrzymywały. Wpisujmy krótko jaki miała WSK przebieg do remotnu głównego lub ile nastukała bez remontu może zaczne od Siebie
WSK M06-B3 rok 71 nominalny silnik wytrzymał 23tys.km(powód naprawy zatarcie) obecnie po naprawie głównej
WSK M21W2 rok 78 przebieg 21tys bez remontu,brak chęci do współpracy(zero kompresji luzy na wale)
WFM Osa przebieg 21tys(prawdopodobnie był robiony) wymagał ponownej naprawy
A teraz ciekawy offtop MZ trophy rok 66 przebieg 42tys bez naprawy głównej ,silnik z plombą na karterze ,po I szlifie cylindra
WSK M06-B3 rok 71 nominalny silnik wytrzymał 23tys.km(powód naprawy zatarcie) obecnie po naprawie głównej
WSK M21W2 rok 78 przebieg 21tys bez remontu,brak chęci do współpracy(zero kompresji luzy na wale)
WFM Osa przebieg 21tys(prawdopodobnie był robiony) wymagał ponownej naprawy
A teraz ciekawy offtop MZ trophy rok 66 przebieg 42tys bez naprawy głównej ,silnik z plombą na karterze ,po I szlifie cylindra
- Alien
- GG: 0
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Re: Rekordowe przebiegi WSK bez/z remontami silnika
.
Ostatnio zmieniony 2011-10-05, 19:42 przez Alien, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja garbata 125 przebieg powyżej 50 tys ma.Silnik 3 remonty kapitalne w tym czasie (wał,cylinder/tłok) z czego ja robiłem ten 3ci i 1.5tyś przejechane jak na razie. Zasadniczo te 20 + tys osiągalne do remontu.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
B1 50 tyś przebiegu ile remontów nie mam pojęcia nie miała silnika 
B3 ~ 40 tyś przebiegu 2 generalki.

B3 ~ 40 tyś przebiegu 2 generalki.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
-
- Kontaktowanie:
Moja Wsk Mo6 - L 28.543 km bez remontu ani naprawy silnika ale padała przy 60 km/h
Mz ts 250/1 ponad 48 tyś km i dalej działała ale dzwoniła

Mz ts 250/1 ponad 48 tyś km i dalej działała ale dzwoniła

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Temat naprawdę ciekawy, dobry pomysł termin. Pytanie tylko - jak obiektywnie ocenić ile przejechał silnik bez remontu? Może tak: plomby + zgodność numerów z tabliczką?
Zgadzam się Savier można takSavier pisze:Temat naprawdę ciekawy, dobry pomysł termin. Pytanie tylko - jak obiektywnie ocenić ile przejechał silnik bez remontu? Może tak: plomby + zgodność numerów z tabliczką?
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
W takim razie prosimy, aby w tym temacie zamieszczać konkretne dowody na przebiegi motocykli. Opowieści wujka Kazia nie uznają się za wiarygodne.
Moja B3 (którą sprzedałem i ubolewam
) miała 15 000 km wał i łożyska dobre, cylinder i tłok nominalne w bdb stanie po tym przebiegu ; tłok miał mały luz kompresja bdb v-max w fabrycznej normie 80km/h. Jeszcze by długo pochodziło na tym zestawie ale w cylindrze aluminiowym poszedł gwint

- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
moja ma na razie przebiegu 27 tyś z haczykiem. ale jeden był taki remont silnika z większych robiony i tyle.
Ostatnio zmieniony 2013-05-17, 11:08 przez Barteczek09, łącznie zmieniany 1 raz.
- kuba063
- Moje maszyny: WSK 9szt
MZ 5szt
Jawa TS
SHL M11
WFM
Mińsk 125
CZ 175 ZZr - Lokalizacja: Waganiec-Włocławek
- Kontaktowanie:
Mój dziadek ma B1, 39tys przebiegu. Dwa szlify cylindra i dwa tłoki, silnik podobno nie wyjmowany z ramy. Ale on jeździ max 40 km/h.
Kupie wraki motocykli PRLu. "Garbus nie gubi oleju, on znaczy swój teren"