Kupiłem ostatnio puzzle i mam kłopoty z identyfikacją. Dużo czytałem, ale to jest taki misz-masz, że się gubię.
Na tabliczce znamionowej jest prawdopodobnie 78 lub 79 rok, na to też wskazują numery ramy.
Kolor czarny, ze szparunkami wystaje spod rdzy (na błotnikach).
Zamocowana przednia lampa z "kominkiem" na prędkościomierz, mam też drugą taką niższą.
Z tyłu amortyzatory bez sprężyn na wierzchu, ale zamontowane były "dziko", bo podkładkę dystansową stanowiło jakieś zużyte łożysko; nie były chyba tak montowane fabrycznie

Ktoś mi powiedział, że siedzenie jest od MZ-tki. Z tyłu ma taką dziurę jak w Pak-u, ale normalna lampa z tyłu też była zamontowana.
Bak nie jest ten okrąglejszy, tylko ten bardziej płaski.
Plastik - "boczek" jest duży i ma napis 125 na dole, a większość jakie widziałem ma napis na górze. "Gil", który mi się wydawał najbardziej prawdopodobny - ma mniejsze te boczki.
Pytanie 1: Czy B3 była za ery "ptaków" produkowana "nieptakowa", tylko klasyczna?
Pytanie 2: Co to może być? Nie wiem czy jest to któryś z ptaków?
Pytanie 3: Jaka jest data graniczna, przed którą nieprawdopodobny byłby ten motocykl? 1975? 1973? Tzn kiedy rozpoczęto jego produkcję w takiej wersji?
Silnik już rozebrany do śrubki, trzeba będzie zacząć składanie, ale to pewnie w innych wątkach

Dzięki z góy za odpowiedź.