Może nie wszyscy wiedzą, ale polerowanie metalu pod położenie ocynku daje super efekty. Po takim zabiegu powłoka wychodzi gładka, wszędzie dochodzi ocynk no i ogólnie jest ładnie. Jakie Wy macie przemyślenia z tym związane? Polerowaliście coś u siebie pod ocynk? Jak potem wyszło? Piszcie

Ja stopkę hamulca najpierw przejechałem papierem 120, następnie 500 albo 600, nie pamiętam. I sprawa ma się tak, pod pewnym kątem wygląda tak, że tylko to czymś zabezpieczyć i zostawić jak jest; obracając jednak trochę element okazuje się, że jest wieeeele rysek. Ruszałem papierem pod różnym kątami (poziomo, pionowo, pod kątami i na koniec kółeczka) i wydaje mi się, że trochę się poprawiło, ale nadal miałem wrażenie, że nie jest idealnie. Pod palcem jednak powierzchnia przyjemnie ciepła i gładka.
Minusem jednak jest to, że nadal zostają niektóre głębsze dołki itp. które pewnie będzie widać po ocynkowaniu. Ale myślę, że po polerce pod ocynk, potem po polerce ocynku (polecam staliwo do aluminium) efekt powinien być zadowalający.