Wielkie ceny
- Burbon
- GG: 0
- Moje maszyny: Romet Komar
WSK 125 M06B3 81' (sprzedana) - Lokalizacja: Krasnystaw
- Kontaktowanie:
Wielkie ceny
Może mi ktoś powiedzieć, czemu tak ceny poszły w górę? Patrzę po Allegro a tu zgraciałe (często niekompletne) WSKi chodzą po 400 zł i w górę. Junaki mają ceny powyżej tysiąca, a jako taka SHL (choć pewnie zdarzają się wyjątki) Kosztuje koło tysiaka. Nie wiem, jak to możliwe, ale kuzyn na wiosnę kupi działającego Junaka za... 900 zł. Tata mówił, że kiedyś to w większość machin szło kupić za flaszkę. Pamiętam, jak to za nie dziadek zwoził masę części, ram, a nawet kompletnych Rometów. Czemuż to wszystko tak idzie w górę? Niektórzy mówią, że wiedzą, co mają. No nie wiem, dla przykładu kupić (rzekomo oryginalną) WSK i okazuje się, że większość części pochodzi z innych modeli. Niech ludzie się ogarną.
- wujcio
- Kontaktowanie:
Re: Wielkie ceny
sprawa jest prosta
Po pierwsze jest tych gratów coraz mniej - duża część poszła na przetop
Po drugie teraz jest internet i takie allegro ogląda masa ludzi - tym co potrzeba wylicytują towar za tyle za ile będą mogli zapłacić.
Po pierwsze jest tych gratów coraz mniej - duża część poszła na przetop
Po drugie teraz jest internet i takie allegro ogląda masa ludzi - tym co potrzeba wylicytują towar za tyle za ile będą mogli zapłacić.
- Burbon
- Kontaktowanie:
No to teraz już rozumiem. Ja swojego egzemplarza nie oddam xD Dzięki za wyjaśnienie. Ale żeby motór na przetop? Toż to jest straszne.
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Masz 14 lat - nie zrozumiesz myślenia ludzi żyjących przed Twoim urodzeniem.
- Burbon
- Kontaktowanie:
Chyba powoli zaczynam. Dla nich w końcu stał się niepotrzebnym szpejem, dla takich małolatów jak ja to po prostu początek przygody z motoryzacją. Mój ojczulek w końcu też Komara się chciał pozbyć, bo skuter mamy, ale ja się temu sprzeciwiłem i został. O ile dla niego to kupa żelastwa, to dla mnie staje się on częścią dzieciństwa. Bo po co komu stara WSK ze stodoły? Tylko się kurzy, a tak można coś zarobić.
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Dobrze myślisz
. Gdyby nie lenistwo poprzednich właścicieli mojej B3 to też trafiłaby na złom.

-
- Kontaktowanie:
Obaj źle myślicie.
Dla mnie wsk powinna kosztować przynajmniej 5000 zł - kupowali by ją dzięki temu tylko ludzie, którzy ją chcą mieć a nie małolaci do szalenia na pola.
Tak to już jest że jak szajsu dużo to się go nie szanuje. Teraz na szczęście powoli się to zmienia.
Dla mnie wsk powinna kosztować przynajmniej 5000 zł - kupowali by ją dzięki temu tylko ludzie, którzy ją chcą mieć a nie małolaci do szalenia na pola.
Tak to już jest że jak szajsu dużo to się go nie szanuje. Teraz na szczęście powoli się to zmienia.

- Pablo_Picasso
- GG: 40694177
- Moje maszyny: Komar 2350 75r.
Simson S51 Enduro 84r.
Tajfun 87r. - Lokalizacja: Gdańsk/Gdynia
- Kontaktowanie:
No jak dla mnie, to ty też źle myślisz 

GKS Wybrzeże Gdańsk 1945-2012
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage
- gabste
- Moje maszyny: wsk 175
636B 04 - Lokalizacja: Rzeszów
- Kontaktowanie:
jannex pisze:Obaj źle myślicie.
Gosciu z choinki spadłes

Jak by tyle kosztowały zwykłe wsk to praktycznie ptaki byly by drozsze od nowych japońców .
-
- Moje maszyny: Komar
TY250
GT-Super Six - Lokalizacja: Wrocław
- Kontaktowanie:
Prędzej zardzewiejeBurbon pisze:Bo po co komu stara WSK ze stodoły? Tylko się kurzy, a tak można coś zarobić.

Auto Moto Klub Wrocławski
http://amkwroclawski.pl
http://amkwroclawski.pl
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Panowie, jak czujecie że jest drogo to znak, że pora zmienić hobby - taniej już nie będzie 

DokładnieAlien pisze:Panowie, jak czujecie że jest drogo to znak, że pora zmienić hobby - taniej już nie będzie

-
- GG: 1339321
- Kontaktowanie:
Główną też przyczyną w zrostu cen jest to że motorów nie przybywa ,a chętnych TAK i to bardzo dużo
Kupie części do Hondy CB 500 FOUR z lat 70 lub całą Honde !!! rafal.junak@gmail.com
- Burbon
- Kontaktowanie:
Ja swojej katować nie zamierzam, świadomie kupiłem WSKę zamiast enduro, które było w zasięgu mojej ręki. Dokładnie tym enduro było Suzuki 125 na dodatek w bardzo dobrym stanie za 2 k. Mimo wszystko nie kupiłem, choć nie wiem dlaczego. Zrobiłem to na rzecz WSKi. W ogóle, mimo że rodzice byli pozytywnie nastawieni wobec kupna motocykla, to jakiejś emocjonalnej więzi nie czułem do enduro, nawet to rodzicom się udzieliło. Głupie to porównanie, ale moja WSK jest jak pies. Bliski przyjaciel naszej rodziny. Każdy na nią przychylnie patrzy. Tylko przy stole wigilijnym nie stała. Jest to jakaś dziwna więź, więź, która prędko nie przeminie. Moim kolejnym wymarzonym motocyklem jest... MZ ETZ 251 xD Nie żadne enduro ani inny japoniec. Kto wie, może znajdzie się kolejna WSK u mnie w garażu, tylko że teraz jak już to czwórka 

Łatwo to zrozumiecie po tym jak za pare lat będziecie traktować dzisiejsze tanie nowe motory... za pare lat chinole i takie tam bedą tak samo tanie jak Wueski w latach '90. Mimo że nowe kosztują po 4000, to jeszcze pare lat i poniżej 500 bedą kosztować
-
- Moje maszyny: wsk m06-150
- Kontaktowanie:
nie tylko WSK-i drożeją
To chyba dotyczy juz wszystkich polskich motocykli zabytkowych - i to chyba dobrze - drogie rzeczy bardziej się szanuje, nie wpadaja w ręce przypadkowe. Ale niektóre ceny... no powiedzmy właściciel żąda naprawdę godnego wynagrodzenia za swoj szlachetny jedoślad
. Takie jego prawo
http://moto.allegro.pl/junak-m10-i2026134129.html

http://moto.allegro.pl/junak-m10-i2026134129.html