Wysokość gąbki siedzenia M06B3?
Wysokość gąbki siedzenia M06B3?
Mam odnowioną blachę siedzenia, dziś przyszedł nowy pokrowiec. Jaka jest wysokość gąbki, może ktoś podać?
- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: Wysokość gąbki siedzenia M06B3?
Chcesz ją z czegoś dobrać? Dorobić? Trudno Ci będzie uzyskać odpowiedni kształt. Mam akurat taką obok w pokoju, więc w wolnej chwili porobię zdjęcia i zmierzę wysokość.
Zaznaczam, że jest nowego typu, tzw. "zaderty zad" czyli taką jaką powinna mieć każda M06B3 po 1975 roku.
Zaznaczam, że jest nowego typu, tzw. "zaderty zad" czyli taką jaką powinna mieć każda M06B3 po 1975 roku.
Tak, chcę wyciąć odpowiedni kształt z kawałka gąbki. Właśnie o taki zadarty zad mi chodzi. Gąbkę wycina się pięknie za pomocą drutu oporowego
. Wstępnie pomierzyłem sobie pokrowiec. Wydaje mi się, że potrzebuję gąbkę o wymiarach 60x30x10 (cm). Jest to wymiar z naddatkami na przycięcie. Nie jestem pewien tylko, czy wysokość 10cm będzie właściwa... dałbyś radę zmerzyć mi to do jutra?? Jutro mam zamiar odwiedzić zaprzyjaźnionego tapicera w poszukiwaniu u niego jakiś "odpadów" gąbki z produkcji mebli 

- Savier
- Administrator
- GG: 0
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Zmierzyłem nieprofesjonalnie linijką i na najwyższym punkcie jest około 11cm, czyli na zadzie. Najrozsądniej byłoby to wykonać z 15cm gąbki. Z tym, że ważna jest w tym przypadku twardość...
Bardzo dziękuję. Wiem, że gąbka nie może być zbyt miękka. Zobaczymy, co mi wyjdzie...nie omieszkam się pochwalić:D
Gąbka musi być miękka, bo dupsko musi mieć wygodnie 

- Pablo_Picasso
- GG: 40694177
- Moje maszyny: Komar 2350 75r.
Simson S51 Enduro 84r.
Tajfun 87r. - Lokalizacja: Gdańsk/Gdynia
- Kontaktowanie:
Tylko jak będzie za miękka, to zamiast wygody będziesz czuł blachę siedzenia pod dupskiem. 
Pozdro

Pozdro

GKS Wybrzeże Gdańsk 1945-2012
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage
http://www.facebook.com/ZielonyCustomGarage