WSK M06B3 '78 Grzaniec
Re: WSK M06B3 '78 Grzaniec
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk, shl
- Kontaktowanie:
czyta czyta, oby tak dalej
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Chcesz krytyki? Polerowane dekle do szkiełkowania
. Strasznie mi się to nie podoba.
Cylinder grzałeś w piecu?
Masz emblematy WSK przyklejane na bak?

Cylinder grzałeś w piecu?
Masz emblematy WSK przyklejane na bak?
Z tym szkiełkowaniem to jest tak, że też wolałbym szkiełkowany cały silnik. Niestety - w mojej okolicy nikt nie świadczy takich usług, a jak się pojawiła opcja wysyłkowa - to miałem już skręcony kartery i szkoda mi było ponownie rozpoławiać silnik. Wobec takiego stanu rzeczy wypolerowałem dekle. Ale nic straconego. Ostatnio się dopatrzyłem, że niestety moja Wieśka ma inny nr silnika w dowodzie i w rzeczywistości, a że mam jeszcze chyba ze 3 silniki, które zamierzam też remontować, to kolejny silnik pójdzie do szkiełkowania 
Cylindra nie grzałem, bo nie mam gdzie. Podczas wygrzewania wydziela się .. dym, więc jakbym wsadził cylinder do piekarnika, to mógłbym zamieszkać z Wieśką w piwnicy a nie z żoną w mieszkaniu
. Liczę na to, że wygrzeje się podczas eksploatacji...
Emblemat mam.... jeden na razie
Nie przyklejam jeszcze, bo zbiornik i błotniki i tak idą do ponownego lakierowania (pisałem już o tym). Z tego względu nie ma jeszcze szparunków...

Cylindra nie grzałem, bo nie mam gdzie. Podczas wygrzewania wydziela się .. dym, więc jakbym wsadził cylinder do piekarnika, to mógłbym zamieszkać z Wieśką w piwnicy a nie z żoną w mieszkaniu

Emblemat mam.... jeden na razie

-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1985
- Kontaktowanie:
Te szparunki to oczywiście na błotniki?
- michalg1706
- GG: 4284303
- Kontaktowanie:
Piękna robota uwielbiam jak komuś tak sprawnie idzi remont bo u mnie to zawsze jakieś schody momentami aż się nie chce do garażu zaglądać powodzenia w dalszych pracach i oczywiście czekamy na relacje
Do garażu mówisz....mój garaż jest na razie w fazie projektu i załatwiania pozwolenia na budowę
Mimo, że na razie działam w ciasnej piwnicy, to staram się wyrobić z remontem do wiosny. Moje dzieciaki też nie mogą się doczekać pierwszej przejażdżki z tatą 
A żeby ten remont przebiegał sprawnie, to WSK musiała poczekać na swoją kolej prawie 3 lata....
:)

A żeby ten remont przebiegał sprawnie, to WSK musiała poczekać na swoją kolej prawie 3 lata....

- zmyngut
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Witam. Miałem tylko z zapartym tchem
śledzić postępy w pracy ale po pojawiających się wątpliwościach co do tego czy ktoś czyta czy nie stwierdziłem , że najwyższy czas jednak nabrać powietrza i się odezwać
. Uspokajam szanownego Kolegę- ktoś czyta i to nie jeden ktoś
a blog przynajmniej ja mam w tzw. ulubionych, a nowe foto z prac to pieruńska radocha. Wiem, jak ciężko czasami wyrwać się z domu i trochę dłubnąć w motorku (jakoś żony zawsze mają jakieś ale;-)). Ja wychodzę z założenia, że może być powoli byle do przodu. Sam kiedyś dłubałem w piwnicy i marzyłem o garażu- teraz mam garaż i ostatnie wyskoki skończyły się zaj...ą temperaturą, lekarzami i babskim dyndoleniem za uszami i zacząłem marzyć o powrocie do piwnicy
(odpalenie w piwnicy w bloku- sąsiedzi u drzwi i ich miny- wyglądali jak atakujący zombi- bezcenne). Dość spamowania.
. Aby do wiosny

- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
Jak tam, lustereczka zamowiles juz?
Masz juz upatrzone kierunki jakies? IMO polerowane dekle wygladaja calkiem spoko, ciekawe jak bedzie wygladalo to u mnie z aluminiowym cylkiem i glowica ktore sa wyszkielkowane hmmm

Kurcze...zapomniałem o tych lusterkach. Muszę zamówić, bo są naprawdę fajne. A co do kierunków - kilka dni temu trafiłem na kończącą się aukcje z kierunkami od Jawy...kliknąłem, wygrałem ... 3,25 do zapłacenia
:). Co prawda tylko 2 szt, ale zawsze to coś i nie warto wybrzydzać za takie drobne
Z moją Wieśką na razie chwila przestoju - dałem blachę siedzenia do tapicera, żeby dociął gąbkę. Potem będę tapicerował (mam nowy pokrowiec) i w sumie zostanie mi założenie linek, przewodu paliwowego i tłumika - którego jeszcze nie mam 

No i mam już kanapę. Od znajomego tapicera dostałem gąbkę, wstępnie przyciętą do blachy. Z resztą - czyli docinaniem, tapicerowaniem - bawiłem się sam. Wygląda to tak:
Więcej zdjęć na blogu

Może być?Więcej zdjęć na blogu

- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
Bardzo ladnie wyglada, ile za nia zaplaciles?
Zapłaciłem tylko za pokrowiec, o ile pamiętam to 30zł na allegro. Gąbkę, jak pisałem na blogu, dostałem od znajomego tapicera - taką "surówkę" wstępnie przyciętą. Sam musiałem dociąć dokładny kształt i zanitować do blachy.
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiąc to mi się nie podoba
. Siedzenie powinno odstawać z tyłu, to ten charakterystyczny element, który IMHO dodaje uroku... Pokrowiec też wziąłeś najtańszy
. Miałem taki kilka sezonów w B3 i jakiś superproelo nie był, dzisiaj wziąłbym od tapicera-11 albo najlepiej z jakiegoś grubego skaju uszyć samemu/zlecić.

Hmmm ... siedzenie jest z tyłu delikatnie "zadarte". Może faktycznie powinno być to bardziej widoczne, pewnie w oryginale nie tylko blacha siedzenia jest profilowana, ale również gąbka. Cóż - robiłem sam i na razie musi tak zostać - mam satysfakcję z własnej pracy
.
Co do pokrowca - wiem, że są droższe i tańsze. Nie cena jest tutaj wyznacznikiem. IMO ten, który kupiłem jest całkiem akceptowalnej jakości. Dodając fakt, że moja WSK będzie sporadycznie użytkowana - myślę, że wytrzyma dość długo. Czas pokaże - akurat siedzenie zawsze można poprawić, odnowić....
Ale i tak dziękuję za opinię. Takie uwagi jak Twoja też są cenne.

Co do pokrowca - wiem, że są droższe i tańsze. Nie cena jest tutaj wyznacznikiem. IMO ten, który kupiłem jest całkiem akceptowalnej jakości. Dodając fakt, że moja WSK będzie sporadycznie użytkowana - myślę, że wytrzyma dość długo. Czas pokaże - akurat siedzenie zawsze można poprawić, odnowić....
Ale i tak dziękuję za opinię. Takie uwagi jak Twoja też są cenne.
Mała aktualizacja. Wiesia dostała kierunkowskazy, na razie z tyłu, docelowo również z przodu. Tak wygląda obecnie. W dalszym ciągu brakuje układu wydechowego, linek, gum na stopki i jednej na kierownicę...

Więcej na blogu 
- chomik
- Moje maszyny: WSK M06B3 '82r.
Romet 750 - Lokalizacja: Solniki Wielkie
- Kontaktowanie:
Jak tam z prądem po podłączeniu kierunków?
Daje to radę jakoś?
//Doczytałem już, że będą tam LEDy
więc problemu z prądem raczej nie powinno być
Jeszcze jak dołożysz LEDy do lampy tylnej, to już całkiem lajt 
Daje to radę jakoś?
//Doczytałem już, że będą tam LEDy

Kierunkowskazy będą LED, tylna lampa - sam nie wiem, wolałbym oryginał, ale sprawdzę podczas eksploatacji jak będzie z prądem.