Też poprosze o telefon. Moze savier weźmiemy hurtowo??Savier pisze:Savier napisał(a):
Nie kapuję o co Ci chodzi.
Podtrzymuję. Daj namiar na dealera.

Też poprosze o telefon. Moze savier weźmiemy hurtowo??Savier pisze:Savier napisał(a):
Nie kapuję o co Ci chodzi.
Podtrzymuję. Daj namiar na dealera.
100% Racji maszFastMan pisze:Nie posiadam ani WSK'i ani Jawy, ale nie rozumiem twojej (35C2S1P) 'bulwersacji'. Ktoś sobie tylko zażartował z tym jednym garem, nie ma co się nad tym rozpłakiwać, to twoja Jawa, dopieszczaj ją i ciesz się z jazdy, o to w tym wszystkim chodzi. Sensu porównywania CZ'ty do WSK'i po prostu nie ma, ale nie sądzę, żeby ktoś na tym forum posiadał wsk'ę z racji chęci bicia jakichś rekordów prędkości, przyśpieszenia czy ścigania się, nie o to w tym chodzi, sam mam marzenie kupienia jakiejś WSK'i, a najlepiej kilku, które chciałbym odrestaurować i jedną postawić w pokoju a drugą używać do jednorazowych weekendowych przejazdów po okolicy, po prostu kocham polską motoryzację tamtych lat, ale w życiu nie potraktowałbym wueski jako pojazdu do chociażby prucia maksymalną prędkością czy katowaniem jej w terenie, od tego mam japońca, który bez problemu weźmie na przyśpieszenie i v-max taką jawę z kilkukrotnie większą pojemnością, ale nie traktuję z tego powodu gorzej wueski czy jawy, bo przynajmniej dla mnie motocykle z tamtych lat mają cieszyć oko i być dumą dla właściciela, że przywróciło się do życia legendę.
Nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, gdyż mam porównanie. Moja czwórka jest lepsza od mojej Etz 150. Mz ma tylko lepszą instalację 12V ale 6V w 175 też daje radę.kurzyn pisze:Ja wiem że jesteście zakochani w swoich Wueskach i uważacie je za super moto, ale trzeba spojrzeć realnie i powiedzieć sobie że każda Jawa/CZ/MZ jest lepsza
Ja bym nie chciał jeździć motocyklem, który ma prawie 2x mniej momentu obrotowego od mocy. W dodatku to cross, a silniki 4T 250 są już dość mocno wysilone. Zresztą popatrz sobie na Wielką Brytanię, tam na zmówienie na tajwanie dalej są produkowane modele Jaw 640 z tarczą. Większość woli silnik 638 niż 4T 250, który co prawda ma takie same wręcz parametry.Borewicz pisze:Nie bo Honda CRF 250 jest lepsza
Dlatego są 2 gary35C2S1P pisze: Jak tobie zdechnie gar to nie pojedziesz, a ja mogę
Oczywiście jak sobie patrzę tu na forum to kupowanie WSK za 500zł i mniej cieszy się bardziej popularnością i oczywiście to tacy są farciarzami, a ot knedel za 1000zł to żaden wyczyn...
(nie wiem czemu wszędzie mam tematy widmo, ale przecież to inni są warci poświęcenia zainteresowania, nieprawdaż?)
Oczywiście szukałem dodatkowych kompanów na kamieńsk, ale widzę że na zlot chętni nie jesteście więc pojadę sobie sam.
Ktoś Ci każe? Nie, mi chodziło o kompanów z tego forum. Ja razem z chłopakami z Jeleniej myśleliśmy, że może jakaś WSK się pokaże... Przecież zlot jest otwarty dla wszystkich demoludów.Savier pisze:Ja nie siedzę na forum jawacz
Ja nie jęczę, może marudzę, dlatego że na tym forum coś ostatnio panuje stereotyp iż wszystko co się błyszczy i w co się wydało jak najwięcej pieniędzy jest tylko i wyłącznie godne podziwu i gratulowania. Może inaczej, są tu ludzie popularni i tyle.Savier pisze:i nie jęczę, że nikt nie zachwyca się moim super pro elo lelkiem za 500zł.
Hahah , chciałem dodać ,że nie tylko gada sie o WSK na tym forum ,ale też (słusznie lub i nie) WSK tu będzie zawsze chwalona i dzielnie bronionaSavier pisze:Jak CI się u nas nie podoba to nie musisz siedzieć, - nikt Ci nie karze... .
Nie ma się co dziwić, że na forum wueski gada się o wueskach,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość