O kurde, nieźle jestem do tyłu

Stan wydatków na 23.04:
- - kupno: 550zł
- cylinder: 212zł
- membrana: 30zł
- gaźnik: 41zł
- regeneracja wału: 80zł
- aluminium: 50zł
- gaźnik again: 39zł
- skuter dębica: 81zł
- malowanie w Detal-met'cie: 400zł
- ocynk: 10zł
Od tego czasu to tak:
- chromowanie: 70zł
- szpachlówka Novol, podkład economy VOC, lakier z mieszalni: 15zł + x + y = z (trzeba spytać tatulka

- łożyska PPL koła, zabierak again: 54zł
- cewka, moduł CDI: 35zł
- spawanie karterów: 35zł
Za lakiery jeszcze pewnie wskoczy, na razie liczmy bez tego.
Ile dotychczas wydałem?
- - kupno: 550zł
- cylinder: 212zł
- membrana: 30zł
- gaźnik: 41zł
- regeneracja wału: 80zł
- aluminium: 50zł
- gaźnik again: 39zł
- skuter dębica: 81zł
- malowanie w Detal-met'cie: 400zł
- ocynk: 10zł
- cewka, moduł CDI: 35zł
- spawanie karterów: 35zł
Pewnie dojdą do tego jakieś drobne na papiery, ale dajmy temu spokój. Tata kupował razem z rzeczami do Osy, to mam gratis

Kosztorys jest, a teraz opowiem Wam co działo się w garażu.
Na początku kupiliśmy pistolet, lakiery, podkłady, piwo i mercedesa klasy C. A nie, sory. Mercedesa tylko pożyczyliśmy. Po lewej kolo-lelek, po prawej kolor-osa. Tutaj wszystko wygląda zacnie.
Za siedmioma tysiącami iskier spod flexa, za siedmioma hektolitrami wody, za 7,541kg startego podkładu akrylowego i w końcu; za 3 parami spracowanych rąk od matowienia ukazał się gładki podkład na wszystkich lelkowych blachach. Jakoś w poniedziałek ogarnąłem szybko elementy mające być czarne. Tata wieczorem pomalował je i wyszłoby pięknie, ale wpieprzyło się niemało paprochów... Niby nie widać, ale moja mina krzywa jak to zobaczyłem.

Dzień następny. Na początku szkoła. Opowiadać? Też myślę, że cycki nie są ciekawe, więc jedziemy dalej. Zapięliśmy wyższy bieg i zmatowiliśmy wspólnie elementy mające być lakierowane na popielato. Kolor lakieru: RAL 7035.
Gdzieś w między czasie zamontowaliśmy wahacz, stopkę centralną, tabliczkę znamionową i zawieszenie na przód. Kolor wyszedł idealnie! Nie biały, nie szary - po prostu popielaty

Następny etap prac to dokładne matowienie podkłady na elementach docelowo wiśniowych. Razem poszło prędko. Wcześniej wysprzątaliśmy calutki garaż (pomni syfów na czarnych elementach), toteż wczoraj do wczesnych godzin wieczornych ogarneliśmy wszystkie blachy do Lelka.
Kolor RAL 3013. Od razu po malowaniu mówiłem - zły! To nie wiśniowy, to nie tak, no KUR... Ale... tak patrzę teraz na boczek w innym świetle... Jest OK. Jest super.

No dobra, dzisiaj zapakowaliśmy na samochód części po malowaniu i wzięliśmy się za składanie tego do kupy. Przyjemna robota (szukanie nakrętek szczególnie). W poniedziałek zabiliśmy łożyska, w chyba-piątek skończyłem polerować przedni bęben, także koła gotowe w 100%

Co tam jeszcze, zamontowaliśmy mocowania boczków, osłonę łańcucha, stopki, kierownicę, podstawę konsoli. Tam oglądajcie lepiej

Pozdro!
PS. Prace zwolnią, bierzemy się za matowienie i szpachlowanie blach od osy. A sami wiecie ile tego jest.

PS2. Chciałbym w następnym tygodniu odwiedzić tokarza. Dałem blachy aluminiowe 8mm gr. do wycinania laserowego, z czego ma być podkowa. Do tego kolanko przyjdzie mi od hartmanna na dniach, jutro będę zamawiał łańcuch do osy i lelka. To tyle.