Chciałbym wam przedstawić honde mb 80 z 1980 roku. Honda kupiona dnia 29.05.12 w okolicach Wocławka za 550ziko.
Ogólnie bardzo fajny motorek pali od kopa, zapłon CDI, skrzynia piątka (dosyć krótkie biegi), dozownik oleju który odrazu po kupnie wywaliłem

Powiem szczerze bardzo się na nią napaliłem ale nie żałuje, dostałem też org. felgi bo te są od MBX'a i opone w dobrym stanie.
Honda teraz przechodzi kapitalny remont silnika, ponieważ jedno łożysko na wale od strony magneta miało luz no i kompresja też nie zabogata juz była. Wymieniłem łożyska na wale jedno NSK C3 a drugie NTN C3. Silnik w doskonałej kodycji skrzynia w bdb stanie jak i sprzegło i łożyska na skrzyni, tylko te jedno co na wale miało luz reszta w bdb stanie. Silnik złożony a nawet w ramie juz siedzi, wczoraj wysłałem cylinder na szlif. Pozostało tylko teraz czekać na cylinder.
Teraz napiszę co ten silnik posiada:
- zawór membramowy ( membrama dwu listkowa)
- gaźnik o średnicy gardzieli 18mm
- Cylinder 4 kanały pluszczące, 1 wydechowy , sący dzielony pod membrame
- skrzynia 5 biegowa
- zapłon CDI
Fotki moto, te są jeszcze z aukcji innych narazie nie posiadam bo aparat rozładowany ale postaram się zrobić w najbliszym czasie, Owiewka juz zdjęta dużo lepiej się prezentuje

No i to by było na tyle. Oceniać!