WFM M06 reaktwacja

Odpowiedz
mac
GG: 0
Moje maszyny: WFM M06
Kontaktowanie:

WFM M06 reaktwacja

Post autor: mac » 2012-06-29, 02:27

Witam wszystkich.
Po wielu latach przerzucania gratow z kata w kat przyszedl czas na reaktywacje mojej WFM M06 '62/63.
Zostala zakupiona od pewnego dziadunia jakies 16 lat temu, byla w pelni kompletna i w oryginale, prace ruszyly. Niestety pewnego dnia zli ludzie ukradli glowna czesc, czyli rame z silnikiem z miejsca garazowania. Zostaly mi tylko papiery, kola, blotniki, bak, siedzenie i tak temat zawisl w prozni na jakies 15 lat.
Ostatnio w drodze kupna trafila mi sie w miare kompletna rama:
IMG_0169m.jpg
i temat odzyl.
Kompletacja niezbednych czesci jest w toku. Silniczek zakupiony za dobra flaszeczke. Stal sobie jako zapas u pewnego jegomoscia zalany olejem i czekal na mnie ;)
IMAG1009m.jpg
Zostal ubrany w gaznik i odpalony.. bez problemow.
Kola od nowa rozebrane pomalowane, zaplecione, ubrane w gumy.
Na dzisiaj wyglada tak:
IMG_1928m.jpg
Mam nadzieje ze uda mi sie go wskrzesic niebawem i odbedzie pierwsza jazde po latach. Jak narazie przeszkoda jest brak oski tylnego kola, ktorej nie moge nijak zdobyc, chyba skonczy sie na dorobieniu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mauri
Moje maszyny: romet
Kontaktowanie:

Re: WFM M06 reaktwacja

Post autor: mauri » 2012-06-29, 14:03

Witam . Widzę , że szykuje się kolejna ładna i zadbana fumka - powodzenia w "reaktywacji " :-D ;-)
Dis oil is for tu strołk endżin ;D

jannex
Kontaktowanie:

Post autor: jannex » 2012-06-30, 09:38

Ale fajna fumka ;-)
Nie wiem jak ty ale ja mam taki cichy plan żeby złożyć sobie taką żeby wyglądała jak stara, wyciągnięta dopiero ze stodoły i ino wyczyszczona ze śladami rdzy, starym lakierem itp ale oczywiście w pełni sprawna.
Mam nawet już ramę, koła i silnik w domu do tego wiec może kiedyś...

mac
Kontaktowanie:

Post autor: mac » 2012-06-30, 12:26

MIalem przez moment podobny plan, niestety ta rama z blotnikami ktora mam byla juz przez kogos malowana i to niestety widac. Plan jest teraz taki zeby wszystko zlozyc w komplecie, odpalic, przegonic tu i tam, a w dlugie zimowe wieczory porozkrecac, odnowic lakier, chromy ocynk itp, tak zeby na wiosne wyszla w nowych szatach.

mac
Kontaktowanie:

Post autor: mac » 2012-07-03, 08:48

Silniczek wpasowany, linki i amory zalozone
IMAG1157m.jpg
IMAG1161m.jpg
Jakosc fotek taka sobie bo robione na szybko komorka. Niestety oski nadal brak :/
Jakby ktos chcial sie pozbyc gaznika G16 to chetnie przytule, narazie jest zrobiona przejsciowka i siedzi G20.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Odpowiedz