Odbiegnę od tematu Wuesek , no ale przecież mogę - bo jednak ten dział jest o wszystkim więc:
Mam problem z ojcem , bo mamusia wymarzyła sobie oczko wodne w ogrodzie ! I nie wiemy jak sie do tego zabrać, pisze ponieważ mam nadzieje że ktoś z forumowiczów posiada takowe. Chcę sie dowiedzieć następujących rzeczy:
=> Czy koniecznie potrzebna jest pompa z filtrem ?
=> Jaka głębokość oczka aby ryby swobodnie mogły przeżyć zimę (w oczku planujemy zarybić karpie Koi i ozdobne liny , ewentualnie te z jeziora, i również karasie karłowate)
=> Jakiej grubości folia? Wyczytałem że najlepsza by była 1mm , ale pytaliśmy w hurtowniach , nawet u brata w hurtowni nie mają , mają tylko 0,3 mm
=> Jakie rośliny posadzić , żeby nie było zamulonej wody , i aby nie było konieczne wymienianie wody co miesiąc jak w naszym akwarium bo jednak oczko to nie małe akwarium ...
Chcemy rozkopać oczko na mniej-więcej 5mx3m i głębokość 1,5m (jeśli głębokość bedzie prawidłowa)
Będę wdzięczny za odpowiedzi! I nie piszecie "sądzę że" Niech wypowiedzą sie osoby które mają oczko lub są oczytane w tym temacie.
Pozdrawiam!