WIECZNY PROBLEM Z ELEKTRYKA!!!!!!!!!!
- damianus125
- GG: 0
- Moje maszyny: SIMSON S51
HONDA CBR 929 RR
WSK 175 - Lokalizacja: Grabów n/Prosną
- Kontaktowanie:
WIECZNY PROBLEM Z ELEKTRYKA!!!!!!!!!!
Koledzy musicie mi pomóc. Mój problem polega na tym że kupiłem nowe kable,nową stacyjke,nowe wszystkie żarówki, akumulator wczorajszy i podłączyłem tą elektryke według chyba wszystkich schematów jakie są i nic. Tz. jest tylko światło przednie ze zmianą w przełączniku ale to jest takie światło że włókno tylko sie słabiutko zapali. Zapomniałem też dodać że wszystkie cewki mam też kompletnie nowe. Dlaczego na żadnym schemacie mi nic nie wychodzi? Śrubki przy karterach dobrze zaizolowane także o co chodzi? Sprawdzałem też żarówke jak świeci i podłączyłem ją na krutko odrazu do śrubki która jest w karterze i to samo. Może coś z cewkami jest nie tak ale przecież są nowe... A tak przy okazji jak podłączyć prostownik diodowy unitra? Czytałem o tym w innych tematach ale każdy pisze inaczej... Koledzy pomóżcie bo mam sentyment do tej maszyny. Remontuje ją od zera. Kosztowało mnie to już ok 1500 zł.
Re: WIECZNY PROBLEM Z ELEKTRYKA!!!!!!!!!!
Tematow bylo milion. Uzyj wyszukiwarki. Nie masz pradu w cewkach to albo cewki zle podlaczene ale magneto niewyrabia.
- damianus125
HONDA CBR 929 RR
- Kontaktowanie:
Ale jak może nie być prądu w cewkach jak są nowe...
- MATEOXXX
- GG: 6223580
- Moje maszyny: Kobuz 84'
Kos 84'
M06B1 70'
M06b3 85'
s51 86'
2350 75' - Lokalizacja: Zamość
- Kontaktowanie:
Żarówka przednia ile wat ? Zapodaj zdjęcie tego prostownika .
Boze, a nowe to znaczy ze dobre?damianus125 pisze:Ale jak może nie być prądu w cewkach jak są nowe...
- damianus125
HONDA CBR 929 RR
- Kontaktowanie:
Już wszystko działa
postojówki, przednie światło ze zmianą,klakson,gaszenie,stop, nawet kierunkowskazy są i ładowanie aku jest całkiem ładne

- supersonic25
- Moje maszyny: wsk m06b3
- Kontaktowanie:
Jak możesz to napisz jaka była przyczyna i ewentualnie jak ją usunąłeś. Może komuś się przyda na przyszłość. Pozdro! : )
- damianus125
HONDA CBR 929 RR
- Kontaktowanie:
Przyczyną były jednak te nowe cewki świetlne które dawały tylko nie wiele ponad 1V napięcia. Te nowe części które w dzisiejszych czasach robią są do niczego. Kupiłem dzisiaj używane cewki ale z tamtych czasów i bez porównania
A co do instalacji to podłączyłem ją sam bez używania schematu, poprostu mierzyłem miernikiem gdzie jakie napięcie w stacyjce idzie i już wszystko gra i buczy
Ładowanie aku jest też zadowalające a wiadomo jak z ładowaniem w trójkach jest... Pozdro 

- supersonic25
- Moje maszyny: wsk m06b3
- Kontaktowanie:
No dokładnie, najlepiej doświadczalnie, człowiek się wiele uczy i wie na czym stoi... choć nie zawsze
Ja tam już mam po uszy z tymi cewkami i prądem. Może się jeszcze pobawię trochę z przewijaniem, ale i tak cdi założę
Pozdrow. 3maj się 

-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1985
- Kontaktowanie:
Może miałeś jedną cewkę założoną odwrotnie?
- damianus125
HONDA CBR 929 RR
- Kontaktowanie:
Nic nie było odwrotnie założone ponieważ te sprawne co teraz mam założone są tak samo założone jak te nowe były. Nowe na mierniku pokazywały nie wiele ponad 1V a teraz jest wszystko ok. Światło świeci bardzo mocno tak jak powinno. POZDRO!