Byłem dzisiaj w "Muzeum Techniki i Komunikacji Zajezdnia Sztuki w Szczecinie". Na początku słowem krótkiego wstępu muszę powiedzieć że same słowo "Muzeum" kojarzy mi się ze starymi dziadkami, dinozaurami, jakimiś kawałkami płótna i odrobiną farby które ktoś kiedyś uznał za wielce interesujące a pozostała banda imbecyli wyniosła to coś do miana dzieła itp. . . . No to na tyle tego wstępu bo nie lubię za dużo pisać, przejdźmy do praktyki

A więc znajomi wpadli do mnie na chatę i mówią że idziemy na studia coś się dowiedzieć a potem muzeum, od razu na drugie słowo odpowiedziałem NIE, po czym dodali jakie to muzeum i że dzisiaj tzn. we wtorki wstęp jest darmowy, a że w legendach PRLu Patryk Mikiciuk odwiedził to muzeum to stwierdziłem "Czemu nie, w końcu prototyp najnowszego Junaka Iskra . . ." I tak po wejściu do muzeum moim oczom ukazało się dużo ciekawych i znanych pojazdów tj. przeróżne modele oraz prototypy począwszy od Sokoła 125 skończywszy na Sokole 1000, Mikrusy, Smyki, Żaki, Rysie, Romety, Beskid, oczywiście kilka Junaków oraz wspomniany wcześniej prototyp Junaka Iskra, SHL, nie zabrakło także WFM Osa oraz naszych ukochanych WUESEK

Oczywiście były także maluch amfibia, maluch gąsienicowy, autobusy, tramwaje itp. itd. Spędziliśmy tam około 2h jednak będąc szczerym aby wszystko dokładnie przeczytać i obejrzeć potrzeba by co najmniej drugie tyle

Wrzucam dwie fotki, które zrobiłem WFM Osa oraz WSK LELEK (Savier idź im ją odnów

)

Jako ciekawostkę podam iż wszystkie WSKi są podwieszone tak jak ten LELEK, pojawił się mikrus marki BMW oraz jedynym motocyklem na jaki możnabyło usiąść była MZ TS150 widać że DDR nie jest tak chroniony jak PRL

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.