1. Garbata na światłach zostawia w tyle większość samochodów.Jestem cholernie ciekaw jak wypadnie ten blisko 40 letni motocykl na ulicach Łodzi.
2. Zapragniesz mieć kierunkowskazy.
3. Braknie prądu

1. Garbata na światłach zostawia w tyle większość samochodów.Jestem cholernie ciekaw jak wypadnie ten blisko 40 letni motocykl na ulicach Łodzi.
Zgadzam się niestety z tym.Alien pisze:1. Garbata na światłach zostawia w tyle większość samochodów.Jestem cholernie ciekaw jak wypadnie ten blisko 40 letni motocykl na ulicach Łodzi.
2. Zapragniesz mieć kierunkowskazy.
3. Braknie prądu
Tak, filc trzeba zwilżyć olejem co jakiś czas. Bez smarowania zetrze się plastik i zmniejszy przerwa.Natomiast wyczytalem ze warto dac kapke oleju. Gdzie dokladnie? Na ten filc?
Tutaj pewien użytkownik to ładnie objaśnił: viewtopic.php?p=511234#p511234 Możesz przesmarować linkę, ale to raczej nic nie da, jeśli mechanizm prędkościomierza jest zużyty. U mnie podświetlenie pojawiło się dopiero jak zregenerowałem stacyjkę, ale możliwe, że masz tylko żarówkę do wymiany. W każdym razie powinno być (i nawet ładnie to wygląda wieczorem, na ledy bym nie przerabiał).Predkosciomierz..
Kondziu pisze:Może jest luz na połączeniu korbowód-sworzeń-tłok.
jeśli sworzeń ma luz w piaście tłoka to pływa i wali po zabezpieczeniach jak u mnie.
Z mojej strony nie ma problemu.Andy, wiosną jedziemy do Czestochowy na otwarcie zesonu. Bezdyskusyjnie :)
Bardzo mozliwe. Poniewaz na wolnych obrotach nie dzwoni. Dzwiek jest gdy delikatnie pociagne za przepustnice, obroty nawet nie wzrastaja, ujawnia sie tylko ten dzwiek.Jawer pisze: Przyczyna to rezonans przepustnicy lub żeberek cylindra które "wzmacniają" dźwięk zapłonu.
Też. I dobrze sprawdzic to na poczatku bo jest to na wiechrzu. Aczkolwiek zbyt duży luz w główce korbowodu lub w piastach tłoka też powoduje że motor tłucze się jak traktor. Może mieć super kompresje, nie ma to nic do tego.Jawer pisze:jeśli sworzeń ma luz w piaście tłoka to pływa i wali po zabezpieczeniach jak u mnie.![]()
Przyczyna to rezonans przepustnicy lub żeberek cylindra które "wzmacniają" dźwięk zapłonu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości