Tutaj jeszcze go nie było:

A tu już widać:

Od pewnego czasu ja się przymierzam aby taki wał mieć w mojej 175. Jeśli wyrobię finansowo to po świętach pójdzie wał do autora tematuAudioBas pisze:Jestem po rozmowie z autorem tematu i korba od YZ musi zostać - mniej roboty z dopasowywaniem....
Aby koszt zmniejszyć, Bayu musi kupić 5 korbowodów, wiem że ma pewne 2 osoby + ja = daje 3
Może ktoś jeszcze się pisze na taką usługę?
Chyba zle odczytales rysunek, sworzen ma 24m a 31mm to sr. bierzni zewn. w korbie, lozysko ma wiecej igiel choc nie pamietam joz o ile, ale jutro policze, sa nieco dluzsze, od wsk i maja srednice 3,5mm a wsk 4mm a mniejsza sr przeklada sie na wieksza nosnosc, zreszta lozyska do korbowodow maja lepsze parametry od standardowzch lozysk a czesto sa w nie typowych wymiarach, przezto albo ciezkie do dostanie w zwyklej hurtowni albo wogule tylko u dostawcwcow czesci motocyklowych danej marki z racji ze dani producenci w ten sposb ograniczaja mozliwosc dopasowania czesci normalizowanych do ich wyrobow ktore sa stworzone pod dany produkt, Podobnie ma sie sprawa lozysk na wal i im wiecej kulek tym lepiej nawet jesli sa mniejsze, bo chodzi o nosnosc dynamiczna, dzieki czemu sa trwalsze, i jesli ktos przymierza sie do zakupu lozysk to prosze szukajcie, takich ktore maja wiecej kulek oraz oznaczenie E-wzmocniony zestaw kulek, poproscie tez lub sprawdzcie sami ich nosnosc a najlepiej pomeczcie sprzedawce w hurtowni niech wam to sprawdza i ew zamowia takie lozysko. Dobre lozyska to KOYO, NTN, NACHI, FAG, ewentualnie NSKAlien pisze: To teraz pytanie natury technicznej do Bayu'a - czy typ korby którą chcesz zastosować ma ma takią samą średnice sworznia dolnego (31mm) jak na schemacie wrzuconym przez Audio?
Wcześniej pomyliłem tam i było 31 - edytowałem tabelkę , dlatego Alien się zasugerował błędnym wymiarem.bayu pisze:Chyba zle odczytales rysunek,
3. morfeusz - 1 wałmundy1 pisze:Mój już poszedl do Bayu
Lista zapisów:
1. AudioBas x 2 wały
2. mundy1
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość