Witam.Kupiłem obręcz chromowaną zapewne chińską ,bo tanio,19x1,6,i po zaszprychowaniu po jednej stronie piasty okazuje się ,że po drugiej stronie otwory na nyple są skierowane w inną stronę niż wchodząca szprycha.Czy to możliwe,czy ja żle składam?
Miał już ktoś coś takiego?
Problem z zaszprychowaniem obręczy 19"
- wsk 1962
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk mo6z2
tiger 1050 - Lokalizacja: warszawa
- Kontaktowanie:
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk dudek,wsk sport,africa twin ,
- Kontaktowanie:
Re: obręcz 19" nie da sie zaszprychować?
Witam .W wfm miałem taki sam problem była wadliwa felga .Jedna zaplotła się idealnie a druga do wymiany.
- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
Re: obręcz 19" nie da sie zaszprychować?
Taką sytuację miałem gdy zakładałem oryginalne felgi od jawy(są szersze niż wueskowe) z piastami od wueski(do piasty przedniej od kosa będzie pasować, do reszty piast już bez kombinacji nie podejdą) i trochę się różnią wypusty na nyple. Możesz taką felgę zapleść, ale musisz skierować szprychy z piasty w odpowiednią stronę. Zdjęcia dla porównania znajdziesz u mnie w podpisie.wsk 1962 pisze:Witam.Kupiłem obręcz chromowaną zapewne chińską ,bo tanio,19x1,6,i po zaszprychowaniu po jednej stronie piasty okazuje się ,że po drugiej stronie otwory na nyple są skierowane w inną stronę niż wchodząca szprycha.Czy to możliwe,czy ja żle składam?
Miał już ktoś coś takiego?