Ilustrowana Historia Motocykla WSK -Grzegorz Doroba (nowość)
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 -64,
WSK M06B3 - Lokalizacja: Kościan
- Kontaktowanie:
Re: Ilustrowana Historia Motocykla WSK -Grzegorz Doroba (now
Dzisiaj kupowałem tę książkę na Alledrogo i zadzwoniłem do Libro. Pani z księgarni powiedziała mi, że wie o źle wklejonych kartkach i że wada ta dotyczy jednej partii książek z wydawnictwa. Zapewniła mnie też, że wszystkie egzemplarze jakie mają na stanie są przejrzane i że tylko takie wysyłają.
Teraz nic tylko czekać.
A reklama i kolportaż to faktycznie leżą - gdyby nie to, że od jakiegoś czasu zaglądam na forum to pewnie dowiedział bym się po fakcie. Wiecie może jaki jest nakład tej książki?
Teraz nic tylko czekać.
A reklama i kolportaż to faktycznie leżą - gdyby nie to, że od jakiegoś czasu zaglądam na forum to pewnie dowiedział bym się po fakcie. Wiecie może jaki jest nakład tej książki?
-
- Moje maszyny: WSK M06-Z2
Garbate 175 - Lokalizacja: wielkopolska
- Kontaktowanie:
ja również otrzymałem ksiązke
dużo zdjęc i ciekawostek, o niektórych rzeczach nie wiedziałem, ogólnie jestem zadowolony
szkoda tylko, że nie ma w ksiażce o wsk m06-z2, jest opisane z1 tylko

dużo zdjęc i ciekawostek, o niektórych rzeczach nie wiedziałem, ogólnie jestem zadowolony

szkoda tylko, że nie ma w ksiażce o wsk m06-z2, jest opisane z1 tylko
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
I ja otrzymałem książkę, szkoda tylko żę po otwarciu książka się poprostu rozpada...
- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
N/C
Za opracowanie książki dla Pana Grzegorza Doroby - flaszka.
Za wydruk dla wydawnictwa - karny wiadomo co
.
Za opracowanie książki dla Pana Grzegorza Doroby - flaszka.
Za wydruk dla wydawnictwa - karny wiadomo co

- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Malo czy nie malo jest to pieniadz - wiec skoro ksiegarnia nas kasuje to musi brac za to odpowiedzialnosc. Lepszej serii pewnie nie wypuszcza, ale niech chodziaz dadza rabat na wybrakowane egzemplarze.
I nie ma tu nic do rzeczy ze to ksiazka o WSK, jak bym kupil kucharska i by pekla na grzbiecie to wku**** bym sie tak samo
I nie ma tu nic do rzeczy ze to ksiazka o WSK, jak bym kupil kucharska i by pekla na grzbiecie to wku**** bym sie tak samo

- wujcio
- Kontaktowanie:
Ja kupiłem w moto strefie za 79 zł + poprosiłem o autograf autora i się udało
na szczęście strony mam ok tak samo okładka się trzyma środkowej części.
Książka naprawdę super wszystko elegancko przygotowane i opisane.
Nie pozostało nic jak tylko wziąć się do lektury!

Książka naprawdę super wszystko elegancko przygotowane i opisane.
Nie pozostało nic jak tylko wziąć się do lektury!
- zmyngut
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
Ja już mam pewność, że w czymś co jest szumnie nazwane Miejskim Ośrodkiem Kultury w Świdniku pracują albo .... albo zwykli naciągacze. Pomijam już cenę- na allegro w księgarni jest taniej- przeboleję. Zamówiłem 2 egzemplarze- jak wcześniej pisałem jeden popieprzonymi stronami (pewnie akurat jakąś partię książek składali niepiśmienni debile). Zadzwoniłem - nie ma sprawy wymienią. Wysłałem. Dzisiaj lecę z jęzorem na brodzie uradowany bo jest. Otwieram i .... (tu nie zacytuję bo to się nie nadaje)- strony już ok- są wszystkie za to w zamian dostałem egzemplarz z już naderwaną okładką!!! Pewnie ktoś odesłał a kolesie sobie wymyślili , że wyślemy innemu idiocie- może głupszy od nas i się nie pozna. To już jest bezczelność. Otóż pajace z MOK Świdnik- trudno być głupszym od was. Jedyna nadzieja, że do jutra mi cokolwiek przejdzie bo będziecie mieli bardzo ale to bardzo nieprzyjemny początek dnia. Już ja się o to postaram. I prezent i cała przyjemność z czytania poszły w p..u.
- DarkListener
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz
WSK 125 r.1959 - Lokalizacja: Rybnik
- Kontaktowanie:
Z tego co słyszałem w wywiadzie z autorem, ma on jeszcze materiały na drugą książkę. Może się doczekaszlinkgrabber pisze:szkoda tylko, że nie ma w ksiażce o wsk m06-z2, jest opisane z1 tylko

Co do ceny to miałem już chyba ze trzy przymiarki do zakupu tej książki na allegro, ale ciągle wydaje mi się za droga.
Podobała mi się polityka wydawnictwa Helion - za 100 stron 10zł (nie wiem czy jeszcze ją praktykują). Stąd za 200 stron (o ile się nie mylę) tej książki cena byłaby 20zł. Zakładając dodatkowo (pewnie) kredowy papier i duży nakład pracy, to powiedzmy dwa razy tyle, czyli 40zł.
Za taką cenę nie wahałbym się. Natomiast 59zł i jeszcze ma się rozwalić po otwarciu to już przesada.
Tyle tylko, że książka jest dostępna w dwóch czy trzech lokalizacjach, więc kiedy rynek pasjonatów się nasyci pewnie zniknie albo cena pójdzie jeszcze w górę. Tak było z książką p. Zielińskiego

- roberto
- GG: 3876029
- Moje maszyny: WSK 175 X 3
- Kontaktowanie:
Dziś dotarła do mnie wymieniona książka , tym razem strony się zgadzaj zszyta jest dobrze .
Podpis też jest ale już tylko autograf imię i nazwisko , zapomniał dopisać " z motocyklowym pozdrowieniem : o tym już zapomnieli .
Podpis też jest ale już tylko autograf imię i nazwisko , zapomniał dopisać " z motocyklowym pozdrowieniem : o tym już zapomnieli .

- Jarro 80
- Moje maszyny: Bandit1200, WSK M06 B3, Komar2375, Jawa 50 Mustang,
- Kontaktowanie:
Mam to szczęście, że mnie trafiła się książka w idealnym stanie, nawet po kilkukrotnym przejrzeniu przez mojego syna, a to dość impulsywny czytelnik, jest cała, nic złego się z nią nie dzieje. Pozdr i wytrwałości.
motocykle WSK tanie ekonomiczne idealne w turystyce
-
- Moje maszyny: Suzuki gsx600F - Jajko
- Kontaktowanie:
Księgarnia Libro zrezygnowała z dystrybucji wysyłkowej, co do ceny i porównania do Helionu, tu chyba jest coś takiego jak wielkość nakładu
Obecnie wysyłkowo i chyba najtaniej można kupić ją u nas:
http://pouczyc.pl/ilustrowana-historia- ... -1985.html
PS. sprawdzamy każdy egzemplarz, kontakt mailowy: ksiegarnia@pouczyc.pl

http://pouczyc.pl/ilustrowana-historia- ... -1985.html
PS. sprawdzamy każdy egzemplarz, kontakt mailowy: ksiegarnia@pouczyc.pl
-
Potwierdzam - książka z firmy Pouczyc jest bez zarzutu.
Co do samej treści to niestety jest masa błędów w identyfikacji modeli, w nazewnictwie, w podpisach pod zdjęciami i chronologii. Niewątpliwą wartością książki są zdjęcia, natomiast opisy są dość lakoniczne, a wiele informacji sprzecznych ze sobą. Brak też kilku modeli, np. M24 ze skorupowym nadwoziem, M25 i opisów silników S09 oraz Delfin. Ogólnie jest to lektura obowiązkowa, natomiast do pewnych informacji, szczególnie nazewnictwa, należy podejść ostrożnie. Niemniej gratulacje dla Grzegorza Doroby za wysiłek włożony w powstanie książki!
Co do samej treści to niestety jest masa błędów w identyfikacji modeli, w nazewnictwie, w podpisach pod zdjęciami i chronologii. Niewątpliwą wartością książki są zdjęcia, natomiast opisy są dość lakoniczne, a wiele informacji sprzecznych ze sobą. Brak też kilku modeli, np. M24 ze skorupowym nadwoziem, M25 i opisów silników S09 oraz Delfin. Ogólnie jest to lektura obowiązkowa, natomiast do pewnych informacji, szczególnie nazewnictwa, należy podejść ostrożnie. Niemniej gratulacje dla Grzegorza Doroby za wysiłek włożony w powstanie książki!
- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
Zgadzam się w pełni ze starym motocyklem, ale te subtelności jest w stanie wychwycić osoba siedząca w temacie już trochę czasu. Wydaje mi się, że ta pozycja to szansa na rozpropagowanie motocykla, a przede wszystkim zerwanie ze stereotypem wski jako wiejskiego rupiecia. Książka na pewno stanowi super pozycję dla osób dopiero zaczynających swoją przygodę kolekcjonerską z WSK, udostępni także wiedzę na temat ilości produkowanych modeli szerokiemu odbiorcy. Niepokoi mnie tylko sugestia, że gwoździem do zakładowej trumny była decyzja o przeniesieniu produkcji do Bydgoszczy, a przecież wszyscy wiemy, że to wina Torunia 

Polskie motocykle ymmm klasa 

-
- Moje maszyny: WSK 125 B1
WSK 125 B3
WSK 125 B3 Bąk
JAWA TS 350 - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
Wkład pracy Pana Doroby jest niezaprzeczalny i za to należą mu się słowa uznania. Zgadzam się niestety z dwoma przedmówcami - w kwestii niuansów są błędy - szczególnie jeżeli chodzi o podpisy z rocznikiem pod zdjęciami motocykli w danej konfiguracji. Inną kwestią to bazowanie na zdjęciach fabrycznych, które często przedstawiały przymiarki produkcyjne, a nie rzeczywiste modele produkcyjne. Jako przykład polecam przyglądnięcie się zdjęciom S2 w książce. Specyfikacja przedstawionego motocykla jest zgodna z tym, co można znaleźć w katalogu części... Czy jest to w 100% zgodne z produkcyjną S2 to odsyłam do odpowiedniego wątku na forum.
Oczywiście niuanse mogą wychwycić tylko osoby z dużą wiedzą w temacie. Jednak książka pretenduje jako wzorzec przy odbudowie motocykli a w tym przypadku niuanse nabierają zasadniczego znaczenia...
Żeby nie było, że tylko krytykuję to jeszcze raz zaznaczam, że za nakład pracy i jakoś opracowania p. Doroba zasługuje na najwyższe uznanie.
Oczywiście niuanse mogą wychwycić tylko osoby z dużą wiedzą w temacie. Jednak książka pretenduje jako wzorzec przy odbudowie motocykli a w tym przypadku niuanse nabierają zasadniczego znaczenia...
Żeby nie było, że tylko krytykuję to jeszcze raz zaznaczam, że za nakład pracy i jakoś opracowania p. Doroba zasługuje na najwyższe uznanie.
- Marcin
- Moje maszyny: WSK M21W2S1
BARRON 125
WFM M06
M-72 - Lokalizacja: Adelnau
- Kontaktowanie:
Gdzie można aktualnie nabyć tę książkę po za all ?
-
- GG: 1339321
- Kontaktowanie:
Kupie części do Hondy CB 500 FOUR z lat 70 lub całą Honde !!! rafal.junak@gmail.com
- Filip518
- Moje maszyny: M21W2 Kobuz '76
M06B1 '68
Komar 2330 '74
Suzuki RG80 '92 - Lokalizacja: Wartkowice
- Kontaktowanie:
Można dostać jeszczę tę książkę? 

- Mateusz WSK
- GG: 514342
- Moje maszyny: 175 Kobuz 82r, B3 78r, Pannonia TLF 250 61r.
- Kontaktowanie:
- daroohd
- Moje maszyny: Wsk Lelek.
Witam
Rewelacyjna książka dostałem ja od żony można zakupić bezpośrednio.
http://olx.pl/oferta/ilustrowana-histor ... a17b4863d2
Naprawdę mega rewelacjaaa. każdy kto ma albo kiedyś miał powinien ja mieć.
Rewelacyjna książka dostałem ja od żony można zakupić bezpośrednio.
http://olx.pl/oferta/ilustrowana-histor ... a17b4863d2
Naprawdę mega rewelacjaaa. każdy kto ma albo kiedyś miał powinien ja mieć.
-
- Moje maszyny: WSK M06 - L 1963r.
- Kontaktowanie:
Również zakupiłem na OLX bezpośrednio u Pana Grzegorza 
Jakie było moje zdziwienie kiedy przy danych do przelewu okazało się, że pieniążki trafiają do Pana Grzegorza
Wraz z lekturą otrzymałem dedykację...
oraz kartki pocztowe z WSK 
Rewelacyjna książka !!!
Polecam !!!

Jakie było moje zdziwienie kiedy przy danych do przelewu okazało się, że pieniążki trafiają do Pana Grzegorza

Wraz z lekturą otrzymałem dedykację...

Rewelacyjna książka !!!
Polecam !!!