Elementy stalowe
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
Elementy stalowe
Hej
Jako że dorabiam różne brakujące rzeczy do motocykli WSK i innych polskich postanowiłem wejść również w elementy stalowe.
Tak więc niedługo będą:
1 drut mocowania sprężyny stopki centralnej
2 przelotki linek przy błotniku, oba rodzaje.
3 wkręty M6 stożkowo soczewkowe - do lag przedniego zawieszenia
do WSKi to chwilowo tyle
Zbieram chętnych na osłony sportowego tłumika do WSK, zbieram dlatego by obniżyć koszty. Obecnie planuje zrobić 10 kompletów. Będą do wyboru w stanie surowym, ocynkowane lub gotowe w chromie. Gdy będzie to 20sztuk powinna być cena o jakieś 10zł na komplecie niższa. Kto jest poważnie zainteresowany to pisać na pw.
Prawdopodobnie będę też miał inne rzeczy do motocykli WSK, ktoś prosił o blaszkę w którą wchodzi napęd licznika w bębnie koła przód. Jest to do zrobienia, ale pojawi się dopiera za jakieś 3 tygodnie bo czasowo nie daje rady tyle rzeczy na raz robić.
Jako że dorabiam różne brakujące rzeczy do motocykli WSK i innych polskich postanowiłem wejść również w elementy stalowe.
Tak więc niedługo będą:
1 drut mocowania sprężyny stopki centralnej
2 przelotki linek przy błotniku, oba rodzaje.
3 wkręty M6 stożkowo soczewkowe - do lag przedniego zawieszenia
do WSKi to chwilowo tyle
Zbieram chętnych na osłony sportowego tłumika do WSK, zbieram dlatego by obniżyć koszty. Obecnie planuje zrobić 10 kompletów. Będą do wyboru w stanie surowym, ocynkowane lub gotowe w chromie. Gdy będzie to 20sztuk powinna być cena o jakieś 10zł na komplecie niższa. Kto jest poważnie zainteresowany to pisać na pw.
Prawdopodobnie będę też miał inne rzeczy do motocykli WSK, ktoś prosił o blaszkę w którą wchodzi napęd licznika w bębnie koła przód. Jest to do zrobienia, ale pojawi się dopiera za jakieś 3 tygodnie bo czasowo nie daje rady tyle rzeczy na raz robić.
- Kondziu
- Moje maszyny: WSK M06-B3 125(1982)
WSK M06-B3(1979)
WSK M06-B3(1984) - Lokalizacja: Kalisz
- Kontaktowanie:
Re: Elementy stalowe
jeżeli dał byś radę to wykonaj też uchwyty od siedzenia te które wchodzą w ramę(takie banany co są z tyłu).
"Nie ma Boga jest motór"
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Z wkrętami nie ma problemu - http://www.art-nierdzewne.pl/538-m6
-
- Kontaktowanie:
Ale ja chce mieć chromowane te wkręty a nie z badziewnej nierdzewki. Pozatym wkręty będą wykonane ze stali 45więc nie będzie problemu że byle śrubokręt i już uszkodzone.
Co do tych uchwytów to przymierzałem się je zrobić ale dałem spokój narazie, w przyszłą zimę zrobię matrycę i będę klepał całe podstawy.
Co do tych uchwytów to przymierzałem się je zrobić ale dałem spokój narazie, w przyszłą zimę zrobię matrycę i będę klepał całe podstawy.
-
- Moje maszyny: WSK125
- Kontaktowanie:
zrób lepiej tulejki stopki centralnej myślę że chętni się znajdą jednego już masz
)

-
- Kontaktowanie:
tulejki podnóżek centralnych już dawno są, nie reklamowałem się bo to jest taka drobnica że nawet na allegro mi się nie chce tego wystawiać.
tak samo tulejki mocowania amortyzatora - to co wchodzą w gumę
tulejka mocowania baku- ta przy siedzeniu
tulejka mocowania amortyzatora tył w M06
tulejki karterów
tak samo tulejki mocowania amortyzatora - to co wchodzą w gumę
tulejka mocowania baku- ta przy siedzeniu
tulejka mocowania amortyzatora tył w M06
tulejki karterów
-
- Moje maszyny: WSK125
- Kontaktowanie:
tulejki stopki centralnej biorę od ręki. napisz na pw co jak i za ile i gdzie kasę przelać
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
biorę tulejki stopki centralnej. info priv.
-
- Kontaktowanie:
Tulejki są ale aby była ładne chce dać je do ocynkowania. Zawiozę w piątek do cynkowni czyli będą na początku przyszłego tygodnia.
Nie spodziewałem się że te tulejki nagle zrobią furorę. Robiłem je kilka miesięcy temu i tak sobie leżą.
Proszę też wszystkich o przechodzenie na pisanie mailem bo skrzynka pw nie daje rady i ciągle coś kasuje. A na mailu mam historię.
Co do cen- to każdemu indywidualnie podchodzę do takiej drobnicy- jak się coś jeszcze zamawia to wtedy jest z czego opuścić.
Postaram się też w nocy zamieścić całą listę dokładną co robię. Bo sporo osób zadaje takie pytanie.
Nie spodziewałem się że te tulejki nagle zrobią furorę. Robiłem je kilka miesięcy temu i tak sobie leżą.
Proszę też wszystkich o przechodzenie na pisanie mailem bo skrzynka pw nie daje rady i ciągle coś kasuje. A na mailu mam historię.
Co do cen- to każdemu indywidualnie podchodzę do takiej drobnicy- jak się coś jeszcze zamawia to wtedy jest z czego opuścić.
Postaram się też w nocy zamieścić całą listę dokładną co robię. Bo sporo osób zadaje takie pytanie.
- qpa
- Moje maszyny: mustang ttr
- Kontaktowanie:
Picek daj jakiegoś mejla
chce się zapytać co masz do b3 garbatej, a tulejki biorę 2 komplety

- roberto
- GG: 3876029
- Moje maszyny: WSK 175 X 3
- Kontaktowanie:
czekam na foty tulejek stopki centralnej 2 komplety bym wziął 

-
- Kontaktowanie:
maila macie podanego, wystarczy kliknąć w kopertę.
Co do zdjęć to w weekend zamieszczę z opisem wszystkie typy.
Co do zdjęć to w weekend zamieszczę z opisem wszystkie typy.
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Bez urazy, ale do tych tulejek powinny być dodawane również mocowania. Chyba nie oczekujecie, że do wypierdolonych mocowań zapodacie nowe tulejki i będzie git ? W 95% tam jest jajko, w pozostałych 5% jedno z mocowań jest urwane.
Michałku pohamuj troszkę słówka. maykii 

-
- Kontaktowanie:
masz racje skinder- ale nie widzę problemu, bo druga wersja jest z nadwymiarem średnicy zewnętrznej, czyli rozwiercasz otwór o 1mm i wkładasz większą tulejkę.
-
- Kontaktowanie:
Rozchorowałem się trochę ale staram się ile mogę to pracować-
tak więc oto nowe elementy na które co niektórzy czekali.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=3082143340
z informacji dalszych wiem już że paski stalowe do mocowania pasków ozdobnych w SHLkach będą jutro skończone ale nie uda mi się niestety zejść z ceny- gdyż paski zrobiłem z blachy czarnej, po zrobieniu otworów idą do ocynkowania. Nie robiłem z blachy ocynkowanej bo po wierceniu i cięciu pasków ocynku by nie było na krawędziach i mogło by szybko zacząć korodować.
W przyszłym tygodniu też będą już osłony termiczne do sportowych tłumików dla tych którzy zamawiali.
Ale wczoraj wieczorem majać gorączkę wpadłem na nowy pomysł wykonania jednej ciekawej rzeczy o którą dużo osób pyta, jak jutro próby wypadną pomyślnie to się pochwalę.
tak więc oto nowe elementy na które co niektórzy czekali.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=3082143340
z informacji dalszych wiem już że paski stalowe do mocowania pasków ozdobnych w SHLkach będą jutro skończone ale nie uda mi się niestety zejść z ceny- gdyż paski zrobiłem z blachy czarnej, po zrobieniu otworów idą do ocynkowania. Nie robiłem z blachy ocynkowanej bo po wierceniu i cięciu pasków ocynku by nie było na krawędziach i mogło by szybko zacząć korodować.
W przyszłym tygodniu też będą już osłony termiczne do sportowych tłumików dla tych którzy zamawiali.
Ale wczoraj wieczorem majać gorączkę wpadłem na nowy pomysł wykonania jednej ciekawej rzeczy o którą dużo osób pyta, jak jutro próby wypadną pomyślnie to się pochwalę.
- fazerofz6y
- Moje maszyny: WSK BAK
S1EX GB
S1EX USA
S1 EX Canada
S2EX USA I inne - Lokalizacja: scotland
- Kontaktowanie:
"" Postaram się też w nocy zamieścić całą listę dokładną co robię. Bo sporo osób zadaje takie pytanie. ""
Zamiescil byc taka liste i pi razy oko cennik wtedy wiadomo co masz do zaoferowania i latwiej sie zdecydowac
a przy wiekszym zamowieniu negocjacje .
Zamiescil byc taka liste i pi razy oko cennik wtedy wiadomo co masz do zaoferowania i latwiej sie zdecydowac

-
- Kontaktowanie:
Co aktualnie wykonuje
Ceny z allegro a więc górne. Forumowiczom będę wyceniał zawsze indywidualnie
Elementy gumowe
1 odbój baku WSK gruszka 7,5zł
2 osłona lagi dudek i odmiany 7zł
3 osłona lagi kos 20zł
4 uszczelka pod licznik M06 3,5zł
5 chlapacz tył 25zł
6 chlapacz przód 16zł
7 odbój stopek centralnych 7zł
8 gumy baku wszystkie typy 30zł komplet
W przygotowaniu reszta elementów gumowych do WSK dzisiaj skończyłem formę gumek do mocowań tylnych podnóżek - taki zwykły prostokąt, jutro będę miał gotowy element.
Stalowe
1 przelotki linek przy błotniku przód - 4zł szt
2 pręt mocowania sprężyny centralnej 4złszt
3 tulejki stalowe mocowania amorka tył- cena się ustala
4 tulejki podnóżek centralnych
5 tulejka mocowania baku - będzie dostępna jako komplet z gumą mocowania baku do ramy
6 tulejki karterów
W końcowej fazie są osłony termiczne tłumika sport, mocowania lampy przedniej do dudka i odmian.
Tulejki poliamidowe
1 nieruchome lag przednich oba typy 12zł
2 wahacz tył B3- 12zł
3 wahacz tył M06- 12zł
4 siedzenie dudek- 12zł
Do WSKi to narazie tyle
Ceny z allegro a więc górne. Forumowiczom będę wyceniał zawsze indywidualnie
Elementy gumowe
1 odbój baku WSK gruszka 7,5zł
2 osłona lagi dudek i odmiany 7zł
3 osłona lagi kos 20zł
4 uszczelka pod licznik M06 3,5zł
5 chlapacz tył 25zł
6 chlapacz przód 16zł
7 odbój stopek centralnych 7zł
8 gumy baku wszystkie typy 30zł komplet
W przygotowaniu reszta elementów gumowych do WSK dzisiaj skończyłem formę gumek do mocowań tylnych podnóżek - taki zwykły prostokąt, jutro będę miał gotowy element.
Stalowe
1 przelotki linek przy błotniku przód - 4zł szt
2 pręt mocowania sprężyny centralnej 4złszt
3 tulejki stalowe mocowania amorka tył- cena się ustala
4 tulejki podnóżek centralnych
5 tulejka mocowania baku - będzie dostępna jako komplet z gumą mocowania baku do ramy
6 tulejki karterów
W końcowej fazie są osłony termiczne tłumika sport, mocowania lampy przedniej do dudka i odmian.
Tulejki poliamidowe
1 nieruchome lag przednich oba typy 12zł
2 wahacz tył B3- 12zł
3 wahacz tył M06- 12zł
4 siedzenie dudek- 12zł
Do WSKi to narazie tyle
- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
A masz możliwość zrobić nowe lagi nieruchome od zawieszenia montowanego w M21W2/M06B3?
-
- Moje maszyny: WSK GIL 79'
- Kontaktowanie:
moege prosic zdjecia gum w wąsem na bak?
-
- Kontaktowanie:
Nowe lagi nieruchome przednie oba typy są w trakcie produkcji- trwa to długo bo materiał na zamówienie, po zrobieniu oddaje do chromu technicznego i to też trwa długo.