Problem z tylnym kołem ??
-
- GG: 0
- Moje maszyny: JUNAK 59,60,61,63,65
OSA 1965
SHL M04 1951
WFM 55,57,62
AVO - Lokalizacja: Przysucha
- Kontaktowanie:
Problem z tylnym kołem ??
Witam ponownie, teraz trochę moje posty mogą być coraz częściej na forum, kończę składanie wfm i pojawiają się powoli pewne problemy. Tym razem tylne koło. Gdy naciskam hamulec nożny to tak jakby hamulec w bębnie się rusza, tzn. odchyla się troszkę. Koło mam skręcone dosyć mocno, jak za mocno skręce to kręci się mocno. A z drugiej strony natomiast rusza mi się ślimak prędkościomierza. Czy powinien się ruszać czy sztywno być przy kole? Nasuwa się kolejne pytanie, a mianowicie taka "tajemnicza" część, która mi została po składaniu i nie mam pojęcia od czego ona jest, być może od tylnego koła ale proszę znawców o pomoc. Oto ta część. Pozdrawiam

-
- Moje maszyny: WFM M06 1966
WSK M06 1957
MZ RT 125/2 1956
WSK KOBUZ 1978 - Lokalizacja: Hańsk
- Kontaktowanie:
Re: Problem z tylnym kołem ??
nie mam pomysłu może ściągnij katalog części jk coś to daj pocztę to prześle skany
Moja WSK M06 1957r
http://www.wueska.pl/viewtopic.php?f=70&t=21971
http://www.wueska.pl/viewtopic.php?f=70&t=21971
- wujcio
- Kontaktowanie:
Wydaje mi się że ta cześć powinna być pomiędzy ślimakiem a łożyskiem w kole.
Tylne koło powinno być skręcona na maxa tak aby: ślimak oraz blacha ze szczękami hamulcowymi były sztywne nie do ruszenia.
Najlepiej rozłóż tylne koło weź po kolei wszystkie części i zobacz jak mocno dociśniesz czy:
a) ślimak blokuje się
b) dekiel ze szczękami nie obciera o bęben hamulcowy w kole.
Zdystansowanie kół jest bardzo ważne...
Tylne koło powinno być skręcona na maxa tak aby: ślimak oraz blacha ze szczękami hamulcowymi były sztywne nie do ruszenia.
Najlepiej rozłóż tylne koło weź po kolei wszystkie części i zobacz jak mocno dociśniesz czy:
a) ślimak blokuje się
b) dekiel ze szczękami nie obciera o bęben hamulcowy w kole.
Zdystansowanie kół jest bardzo ważne...
-
- Moje maszyny: WFM M06
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich
Jestem na ukończeniu mojej WFM M06. Zgubiłem taki pierścień właśnie jak widać na zdjęciu. Czy ktoś mógłby podać mi jego wymiary tak, żeby można było go utoczyć? A może ktoś z Was ma coś takiego do sprzedania?
Pozdrawiam
Kuba
Jestem na ukończeniu mojej WFM M06. Zgubiłem taki pierścień właśnie jak widać na zdjęciu. Czy ktoś mógłby podać mi jego wymiary tak, żeby można było go utoczyć? A może ktoś z Was ma coś takiego do sprzedania?
Pozdrawiam
Kuba
-
- Kontaktowanie:
czy ktoś z Was może mi podpopowiedzieć z tym pierścieniem? Bez tego koło nie da się chyba poprawnia zamontować 

-
- Moje maszyny: swidnik
- Kontaktowanie:
To jest dystans po prostu między bęben a łożysko właśnie. Bez tego pokrywa z okładzinami zbyt daleko wchodzi, ukosuje się i później trze.
-
- Kontaktowanie:
A czy znasz jakieś wymiary tego? Muszę wytoczyć coś podobnego bo zaginęło.
- cienkibolo
- Moje maszyny: WFM M06, K- 58, Jaskółka, Junak, Jawa 250, Honda CB 750C,
- Kontaktowanie:
Jaki macie system tylej osi?. Mam 2 WFM ki z dwoma rożnymi systemami. Jedna Fucia jest ze Świdnika druga z Warszawy. Jeden to oś na "wylot" ( Warszawa) a w drugim oś jest dzielona i w każdym będą inne wymiary pierścieni dociskowych.