WSK M06 B3 1977r
-
- GG: 0
- Moje maszyny: 2xWSK M06B3
2xWSK KOS
WSK GIL
WSK M06B1
WFM M06 - Lokalizacja: Wyszków
- Kontaktowanie:
WSK M06 B3 1977r
Witam, do mojej kolekcji jakiś czas temu zawitała WSK 125 z 1977r. lecz nie bardzo mogę określić model i tutaj zwracam się z prośbą do forumowiczów, na razie mam tyle zdjęć, co nie co na nich widać, lepsze będą w ciągu najbliższych dni. Powiedzcie co tu jest oryginalne a co nie, z tego co widać posiada płytkie błotniki, metalową lampę przednią z licznikiem wyskalowanym do 120km/h, wąski bak który widać na pierwszym zdjęciu (na chwilę założony do innej WSK), kierownicę starego typu, zresztą trochę na tych zdjęciach widać
Na tą chwile chciałbym wiedzieć przynajmniej jak jest częściami typu koła, błotniki, kierownica itp w tym roczniku, czy to oryginał czy nie?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- metzek
- Moje maszyny: New B3 85' S2,S1,S1EX,lelek,Kos,itpTriumph T140
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06 B3 1977r
Ta pierwsza (pomarańczowa) to Gil na 100 procent.
- qpa
- Moje maszyny: mustang ttr
- Kontaktowanie:
na bank nie gil 

- piotrBe
- Moje maszyny: ~
`77 B3 Red Garbi
`75 Komar 2350-2
`75 M21W2 059 - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
UWIELBIAM takie tematy
Chwała Ci za to że kolejny sprzęt nie poszedł na przetop!! Nic do Ciebie nie mam jak na razie prócz tego co niżej.
Kolego skoro piszesz:
dodatkowo dorzuciłeś do pieca tym:
To teraz powiedz mi jaki motocykl jest na tym zdjęciu które wstawiam poniżej? Bo te zdjęcia co wkleiłeś postrzegam jako takie:
Apeluje kolejny raz do władz o jakiś krok w stronę zamieszczania odpowiednich zdjęć. Albo z miejsca, jak władza zobaczy takie coś, wywalić do kosza z odpowiednią adnotacją dlaczego i wymuszeniem poprawy. Jest to irytujące i zbędne nabijanie postów oraz dodatkowo zaśmiecanie serwera jak i zjadanie miejsca przez zbędne zdjęcia (skoro i tak już są zdjęcia kijowej jakości, to moje już nie zaszkodzi). Ja tak to postrzegam....
Jak zniknę, bo dostane warna - trudno. Wolność słowa i takie tam... Ale jeżeli innym to nie przeszkadza, bo wnioskują co to za model po baku i lampie gdzie te części są zamienne jak każda inna część. Numer ramy chociaż dużo by zdziałał
.... To już może moja ostatnia uwaga odnośnie takich tematów, a szanowne władze podejmą odpowiednie kroki odnośnie tego jak i poprzednich czy następnych podobnych tematów z kijowymi zdjęciami....
Pozdrawiam.

Chwała Ci za to że kolejny sprzęt nie poszedł na przetop!! Nic do Ciebie nie mam jak na razie prócz tego co niżej.
Kolego skoro piszesz:
To możesz zrobić zdjęcie motocykla w całej okazałości! Co innego gdyby to był jakiś sąsiad co ma w szopie zawalone te motocykle i udało Ci się na tyle do nich dostać, czyli to co zaprezentowałeś na zdjęciach - czyli nic! A sąsiad dodatkowo stwierdził, że jak się nie zdecydujesz brać tego co udało Ci się zobaczyć w ciemno, to tego nie będzie wyciągał bo stwierdzisz że to szrot.mroziak94 pisze:Witam, do mojej kolekcji jakiś czas temu zawitała (...)
dodatkowo dorzuciłeś do pieca tym:
To skoro zrobisz lepsze zdjęcia to po co zaczynać tematmroziak94 pisze: na razie mam tyle zdjęć, co nie co na nich widać, lepsze będą w ciągu najbliższych dni. (....)

To teraz powiedz mi jaki motocykl jest na tym zdjęciu które wstawiam poniżej? Bo te zdjęcia co wkleiłeś postrzegam jako takie:
Apeluje kolejny raz do władz o jakiś krok w stronę zamieszczania odpowiednich zdjęć. Albo z miejsca, jak władza zobaczy takie coś, wywalić do kosza z odpowiednią adnotacją dlaczego i wymuszeniem poprawy. Jest to irytujące i zbędne nabijanie postów oraz dodatkowo zaśmiecanie serwera jak i zjadanie miejsca przez zbędne zdjęcia (skoro i tak już są zdjęcia kijowej jakości, to moje już nie zaszkodzi). Ja tak to postrzegam....
Jak zniknę, bo dostane warna - trudno. Wolność słowa i takie tam... Ale jeżeli innym to nie przeszkadza, bo wnioskują co to za model po baku i lampie gdzie te części są zamienne jak każda inna część. Numer ramy chociaż dużo by zdziałał

Pozdrawiam.
-
2xWSK KOS
WSK GIL
WSK M06B1
- Kontaktowanie:
Sory chłopaki naprawdę za te zdjęcia ale zrozumcie mnie, mam 25 motocykli ustawionych w dość ciasnym pomieszczeniu i nie tak łatwo się do tego dostać a chcę powoli kompletować części aby przywrócić WSK do oryginału i dlatego pytam. Znalazłem jeszcze 2 zdjęcia z jesieni (niestety nie za ciekawej jakości, ale widać WSK w całej okazałości :-> Dzisiaj postaram się wystawić WSK i zrobić zdjęcia jak trzeba 

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Równie dobrze to może być B3 jak i Gil
. Ale ogarniasz siedzenie z ramką, boczki, lampę przednią i masz gila 

-
2xWSK KOS
WSK GIL
WSK M06B1
- Kontaktowanie:
Czyli lampa przednia do Gila zostaje metalowa lecz ze stacyjką z boku i licznikiem do 140? ? A kierownica zostaje ta co jest? Nie powinna być nowsza, z aluminiowymi klamkami?
-
- GG: 1339321
- Kontaktowanie:
Oglądając te zdjęcia z pierwszego postu dokładnie to samo pomyślałem co PiotrBe tylko nie chciało mi się tego pisać .Lepiej poczekać tydzień dłużej z napisaniem postu i wkleić normalne zdjęcia niż takie coś ... Tak samo nie rozumiem ludzi co zobaczą kawałek pomarańczowego baku to od razu 100% Gil po mimo że każda część z innego modelu .
Jeżeli miałby to być gil to kierownica wyższa jak w większości B3 .Lampy w GIL-u występowały ze stacyjką z boku i normalnie .
Jeżeli miałby to być gil to kierownica wyższa jak w większości B3 .Lampy w GIL-u występowały ze stacyjką z boku i normalnie .
Kupie części do Hondy CB 500 FOUR z lat 70 lub całą Honde !!! rafal.junak@gmail.com